: Dell Ultrasharp UP3214Q

Tyyristä pro-tasoa

Kuvanlaatu on huippuluokkaa, jos ei anna pienen välkkymisen häiritä.

Ääni & Kuva kiteyttää

Tehdaskalibrointi ja oma ohjelmisto vieläkin parempaan kalibrointiin. Erinomainen kuvanlaatu ja kontrasti. USB-portteja ja muistikortinlukija
Matalalla kirkkaudella voi havaita pientä välkkymistä. Kallis.
Näyttö: 31,5 tuuman IGZO 3840 x 2160 8 ms

Liitännät: DP, mDP, HDMI, USB x 4

Kirkkaus/kontrasti: 350 cd/m², 1000:1

Mitat: 750 x 445 x 52 mm, 9,2 kg

Hinta: 2 000 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Täysin sileän takaosansa ansiosta on Dellin näyttö erittäin edustuskelpoinen joka puolelta katsottuna. Pyöristetty muotoilu antaa sille todellista ohuemman ilmeen. Liitännät on suunnattu alaspäin. Niitä ei ole erityisen montaa mutta perusasiat löytyvät. Toisaalta 4-porttinen USB 3.0 -huki ja sivulta löytyvä muistikortinlukija ovat ylellinen lisä. Näyttöä voi kallistaa ja korkeutta säätää, mutta kääntäminen ei onnistu – se tosin näin suurelle näytölle sallittakoon. Ruutua ympäröivä kehys on melko leveä, noin 2,5 cm.

Valikkoa navigoidaan etuosan melko helppokäyttöisillä hipaisunapeilla. Yksinkertaisuus onkin tarpeen, sillä asetuksia on melko paljon – kuva-asetuksia löytyy peräti 14 erilaista ja ne ovat harvinaisen hyödyllisiä ja loogisia. Mukana on esimerkiksi kaksi esikalibroitua ja kaksi omaa. Kahden kuvalähteen esittäminen näytöllä onnistuu samanaikaisesti, mikä on kätevää, jos haluaa esimerkiksi vertailla kuvia. Puolimatta heijastamaton pinta toimii hyvin.

Näyttö tulee tehtaalta kalibroituna lukemaan Delta-<2 ja tukee 99 % Adobe RGB:tä, jonka omat mittauksemme vahvistivat. Jos lopputulos ei miellytä, mukana tulee ohjelmisto, jolla kuvan voi kalibroida mieleisekseen. Sillä saimme vielä paremman värintoiston ja ennätysmäisen hyvän kontrastin. IPS-näytöksi ruutu on melko nopea, ja tavallisen Hi-skaalaus sujuu hyvin. Ainoa miinus tulee pulssimodulaatiosta, joka saa näytön välkkymään matalalla kirkkaudella.

Johtopäätökset

Tämä on Dellin lippulaivanäyttö, ja se näkyy. Näyttö tukee Adobe RGB:tä ja on tehdasasetuksilla erinomainen. Mukana tulevalla ohjelmistolla säädöt saa vielä hienosäädettyä tarkemmin. Näytössä on monia edistyksellisiä ominaisuuksia, joita on kuitenkin helppo käyttää. Muistikortinlukija ja USB-portit ovat plussaa. Jos olet herkkä välkkymiselle, voi se alkaa häiritä. Hintakin on hurja.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös