Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Bowers & Wilkins Px7 S2e

Parhaasta tuli vieläkin parempi

B&W:n huippukuulokkeiden edellisen sukupolven malli tarjosi luokkansa parasta sointia, mutta uusi Px7 S2e on sitäkin parempi.

Julkaistu 16.10.2023 - 10:30
Bowers & Wilkins Px7 S2e
Geir Gråbein Nordby

Bowers & Wilkins on poistanut mallistostaan Px7 S2 -sankakuulokkeet, jotka olivat oman hintaluokkansa parhaat. Toki Sony on vastamelun laadussa edelleen paras WH-1000XM5-mallillaan, mutta Px7 S2 voitti kaikki muut äänenlaadullaan.

Nyt mallin korvaa uusi Px7 S2e, jonka lopun e-lisä on lyhenne sanasta evolved. B&W ei siis edes yritä väittää tätä uudeksi kuulokemalliksi, ja se on hyvä. Sillä kuulokkeet ovat samat kuin ennenkin: samat elementit, samat koodekit, sama akunkesto, sama ulkonäkö ja sama istuvuus. Jopa Android-pikayhdistäminen oli jo edellismallissa, joten kaiken kaikkiaan e-malli ei tarjoa sinänsä juurikaan uutta.

B&W - Px7 S2e Forest Green Beauty
Uusi tyylikäs värivaihtoehto: vihreä. Kuva: Bowers & Wilkins

Uusi DSP

Uutta sen sijaan on – vihreän värivaihtoehdon lisäksi – digitaalinen prosessori eli DSP, joka on tehokkaampi ja edistyksellisempi kuin viimeksi.

Mainos

Bowers & Wilkinsin mukaan uusi DSP tiristää 40-millisistä elementeistä entistä enemmän vivahteita ja dynamiikkaa. Edeltäjänsä tapaan kuulokkeet tukevat 24-bittistä 48 kHz-ääntä USB:n kautta.

Luulen, että B&W on vaihtanut parempaan DSP:hen ennen kaikkea tulevaisuusvarmuuden nimissä. Kuulokkeisiin voi myöhemmin päivittää vaikkapa Dolby Atmos -äänen. Yllätyin siitä, ettei sitä ollut jo nyt tarjolla, sillä premium-luokassa surroundääni alkaa olla peruskauraa.

Sovellus

B&W Music -sovellustakin on kohenneltu, joten musiikin soittaminen suoraan sovelluksesta toimii nyt paremmin. Sovelluksen voi liittää Tidal- tai Qobuz-tiliin, jolloin näkee myös soitettavan tiedoston digitaalisen resoluution. Käytän itse kuitenkin edelleen mieluummin palveluiden omia sovelluksia.

 

B&W Music app 1 B&W Music app 2
<
>
Parempi Music-sovellus. Kuvakaappaus

Vastamelu ja ympäristöäänet

Edeltäjänsä tapaan kuulokkeissa on kuusi mikrofonia: kaksi puhetta varten ja neljä vastamelulle.

Kummassakin kuulokekupissa on yksi sisäpuolta ja yksi ulkomaailmaa kuulosteleva mikrofoni. Mikrofonien ääntä tulkitsee DSP, joka luo vastasignaalin kumoamaan hälyä.

Vastamelun saa toimimaan myös päinvastoin eli ulkopuoliset äänet voi soittaa kuulokkeiden sisäpuolelle ympäristöäänten muodossa. S2e-kuulokkeissa on erillinen nappi, jota painamalla vaihdetaan vastamelun, ympäristöäänten tai äänenkäsittelyn sammuttamisen välillä.

Vastamelua ja ympäristöääniä ei voi säätää, vaan vaihtoehdot ovat kaikki tai ei mitään.

Lue myös: Sony WH-1000XM5 – Hyvästi, suhina!

Istuvuus

Pehmusteet ovat memory foamia ja asettuvat erittäin mukavasti korvien ympärille. Melu vaimenee hyvin myös mekaanisesti pehmusteiden ansiosta, joten musiikkia voi useimmiten kuunnella ilman vastamelutoimintoakin. Se tarvitsee laittaa päälle vain hälyisässä ympäristössä, kuten lentokoneessa tai junassa.

Akunkesto ja lataus

Akunkesto on 30 tuntia, kuten kummallakin edeltäjällä. Kuulokkeet latautuvat kahdessa tunnissa, mutta vartin pikalatauksella saa 7 tuntia soittoaikaa.

Bowers & Wilkins Px7 S2e-Graabein
Px7 S2e on erittäin mukava kuulokemalli. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Bowers & Wilkins Px7 S2e:n äänenlaatu

Sointi on taattua Bowers & Wilkinsia. Musiikki on ihastuttavan lämmintä ja silti dynamiikoiltaan tarkkaa. Transienteissa piisaa vauhtia, ehkä jopa paremmin kuin ennen.  Sony WH-1000XM5 kuulostaa melko harmaalta tähän verrattuna.

Mathilde Stormin tulkinta The September When -norjalaisklassikosta Cries Like a Baby toistuu hienosti: kitara soi kauniisti ja Mathilden laulu ilmavasti. Sonyn kuulokkeet eivät saa kappaleesta irti samanlaista taikaa.

Bruce Springsteenin kaunis balladi Addicted to Romance toistaa Brucen raspin hyvin mutta ei päästä laulua hallitsemaan. Kaikki äänimaiseman rakennuspalikat saavat ansaitsemansa huomion, joten voi itse päättää, mihin haluaa keskittyä.

Matalammassa keskirekisterissä on ekstratäyteläisyyttä, mikä on Bowers & Wilkinsille ominaista. Minusta se ei tule nopeuden kustannuksella, kunhan ei vertaa B&W:tä paljon kalliimpaan Focal Bathys -malliin, joka näyttää esimerkillisesti, mitä nopeudella ja vivahteikkuudella kuuluu tehdä.

B&W - Px7 S2e buttons
Fyysiset napit ja Bluetooth-liukukytkin. Kuva: Bowers & Wilkins

Niukka EQ

Olen aina toivonut B&W:n kuulokkeilta parempia EQ-säätömahdollisuuksia. Myös Px7 S2e tuottaa tässä pettymyksen, sillä vain bassoa ja diskanttia voi säätää, mutta tarkkoja taajuuksia ei. Käyttäjän on siis tyytyminen B&W:n sointifilosofiaan niin hyvässä kuin pahassakin – mutta useimmitenhan se on hyvää.

Kilpailijat

Testin aikana minulla ei ollut vertailumahdollisuutta edeltäjään, mutta kuuntelin Px7 S2e -mallia rinnakkain kalliimman Px8-mallin kanssa. Yllättäen kisa on varsin tasaväkinen! Sointitasapaino on erittäin samankaltainen, ja vaikka Px8 soi yläpäästään vivahteikkaammin ja painottomammin, ei se oikein riitä perustelemaan mallin 40 % kalliimpaa hintaa. Px7 S2e on hinta-laatusuhteeltaan paljon parempi.

Aiemmin mainittu Sony WH-1000XM5 tarjoaa parempaa vastamelua, mutta ei yllä Px7 S2e:n äänenlaatuun. Sennheiser Momentum 4 Wireless on myös erittäin hyvä ja puheluissa ehkä piirun parempi kuin B&W. Musiikki ei varsinkaan keskirekisteriltään toistu yhtä taianomaisesti kuin tässä.

Sitten on toki vielä Bose QuietComfort Ultra, joka ei vielä kirjoitushetkellä ollut ehtinyt toimitukseen testattavaksi.

B&W - Px7 S2e Ocean Blue Beauty
Kuva: Bowers & Wilkins

Yhteenveto: Bowers & Wilkins Px7 S2e

Bowers & Wilkins Px7 S2e on e-lisänimensä mukaisesti Px7 S2:n evoluutio.  Uusia temppuja ei juurikaan ole, mutta tehokkaampi DSP saa enemmän irti musiikista. Joka tapauksessa äänenlaatu on todella lähellä kalliimpaa Px8-mallia! Luulenpa, että DSP tuo vielä mukanaan uusia päivitettyjä ominaisuuksiakin – ehkäpä tilaäänen?

Kuulokkeet kuulostavat erinomaiselta Bluetoothin välityksellä ja vielä paremmalta kannettavaan kytkettyä USB-piuhaa käyttäen. Silloin pääsee nauttimaan täydestä 24 bittisestä 48 kHz-äänestä.

Px7 S2e istuu todella mukavasti ja tuntuu ja kuulostaa enemmän premiumilta kuin useimmat saman hintaluokan kuulokkeista. Jos antaa äänenlaadulle enemmän arvoa kuin vastamelulle (joka sekin on tässä oikein hyvää), on B&W Px7 S2e varmastikin tämän hetken paras kuulokemalli omassa hintaluokassaan.

Karakter
Bowers & Wilkins Px7 S2e
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Edelleen luokkansa parasta ääntä. Ensiluokkainen istuvuus. Vastamelu on erittäin hyvää muttei parasta. Rajalliset EQ-säätömahdollisuudet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top