Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Beats Fit Pro

Treenikuplassa

Beats Fit Pro on varustettu vastamelulla ja 3D-äänellä. Istuvuus on loistava, mutta kuinka lie äänen laita?

Julkaistu 21.04.2022 - 08:00
Beats Fit Pro
Geir Gråbein Nordby

Applen omistama Beats lupaa Fit Pro -kuulokkeiden olevan valmistajan kaikkien aikojen edistyksellisin malli, joka on suunnattu aktiivisille käyttäjille ja treeniaddikteille. Ruutia pitäisi riittää koko viikon treeneihin, sillä itse napeista virtaa riittää 6-7 tuntia ja kotelosta ne saa ladattua vielä 2,5 kertaa uudelleen.

Beats Fit Pro 3 lifestyle2 LB scaled 1
Valmiina treeneihin Beats Fit Pron kanssa. Kuva: Beats

Siivet pitävät paikoillaan

Ulkonäöltään Beats Fit Pro muistuttaa Studio Buds -mallia, mutta uutuusmallissa on siivekkeet, joiden avulla napit pysyvät paremmin paikoillaan treenatessa. Vanhoissa Powerbeats Pro -kuulokkeissa kiinnikkeet menevät korvan ympäri, mutta Fit Pro -mallissa siivet asettuvat korvan sisäkaarteeseen. Siivekkeet kestävät taivuttelua ja ne painavat ulkoreunoja vasten, mikä antaa hyvä tuen.

Istuvuus onkin todella hyvä ja kuulokkeet tuntuvat mukavilta. Ja napit saa nopeasti paikoilleen! Powerbeats Pron asettelu korvan sisään ja ympärille voi tuntua vaivalloiselta, mutta Beats Fit Pro istuu heti kuin valettu. Korvalehden sisäpuolelle tulevat siivekkeet on paljon helpompi saada paikoilleen kuin koukkumaiset kiinnikkeet.

Mainos

AirPods Pron tapaan Beats Fit Prossa on pienet venttiilit, jotka estävät nappeja imeytymästä korviin (mikä tuntuu vähän kuin veden alla olisi), ja se toimii. Vinkuvaa ääntä aiheutuu näistä selvästi vähemmän kuin monesta muusta tikkumaisesta nappikuulokemallista.

Beats Fit Pro settings 3
Beats Fit Pro tukee Dolby Atmoksen Spatial Audio -ääntä. Kuvakaappaus iPhonella.

Applen H1-prosessori

Beats Fit Pro käyttää Applen H1-sirua, jollainen löytyy myös AirPods Pro -mallista ja uusimmasta AirPods 3:sta. Sen avulla kuulokkeiden yhdistäminen iPhoneen sujuu vain tuomalla napit puhelimen viereen. Puhelin myös kertoo, ovatko kuulokenappien sovitteet hyvää kokoa vai olisiko ne syytä vaihtaa pienempiin tai suurempiin. iCloud-laitteiden välillä vaihtaminen onnistuu automaattisesti ja musiikin voi jakaa lähellä oleville Apple-käyttäjille. Siri tottelee kuulokkeiden puheohjausta, ja kadonneet kuulokkeet löytyvät tietysti Applen etsintäsovelluksella.

Android-käyttäjät pääsevät kokemaan vastaavaa käytettävyyttä lataamalla Beats-sovelluksen, jonka jälkeen kuulokkeet yhdistyvät laitteeseen automaattisesti.

Spatial Audio – kolmiulotteista ääntä

Apple Musicin tilaajat arvostanevat Spatial Audio -tukea. Se on saataville tiettyihin palvelusta löytyviin kappaleisiin, ja kaikki uudemmat Apple-laitteet tukevat tätä Dolby Atmos -ääniraitaa, myös Macit.

Spatial Audio vie musiikin pään ulkopuolelle ja sen ympärille. Äänikuvan fokus vaihtuu, kun päätä kääntää, tai äänikuvan voi lukita paikoilleen. Se toimii vain iPhonella: lukituksen saa päälle vetämällä ruudun oikeasta yläkulmasta ja pitämällä sormea volyymisäätimen päällä.

Vastamelu ja ympäristöäänet

Volyymisäädintä pitkään painamalla saa esiin muitakin toimintoja: vastamelun ja äänen korostuksen, jota myös ympäristöääniksi kutsutaan. Toiminto päästää siis ympäristön äänet läpi sen sijaan, että estäisi ne – se on vastamelun vastakohta.

Myös Android-käyttäjät pääsevät käsiksi näihin toimintoihin Beats-sovelluksen kautta.

Androidilla ei etsitä

Edullisemman Beats Studio Buds -kuulokemallin voi paikantaa Androidillakin, jos napit hukkuvat. Jostain syystä kalliimmassa Fit Pro -mallissa toimintoa ei ole.

Beats Fit Pro Graabein
Beats Fit Pro istuu toimittajan korviin kuin valettu. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Fit Pron ääni

En pitänyt Studio Budsien äänestä, joten minua huoletti, josko myös Fit Pro kärsisi ohuesta, terävästä ja suorastaan viiltelevästä äänestä. Onneksi ei.

Syvä basso on pyöreä ja tyylikäs ja antaa kunnon subwoofer-tunnun. Halseyn Lilith soi perustaltaan reippaasti, mutta keskibassosta puuttuu hiukan energiaa. Kun bassorumpu iskee, iskut ovat vähän laiskempia kuin Powerbeats Prolla. Musiikin tahtiin hölkkääminen toimiikin mielestäni paremmin Powerbeats Pro -napit päässä.

Powerbeats Pro tarjoaa myös erottuvamman ja suuremman keskirekisterin eli laulu- ja puherekisterin. Se sitoo basson paremmin diskantin kanssa, kun taas Fit Pro jää vähän irralliseksi. Powerbeats Prolla myös alempi diskantti iskee lujemmin kuin Fit Prolla.

Jos kuuntelee orkesterimusiikkia, voivat pellit tuntua Fit Prolla turhan teräviltä. Jälleen Powerbeats Pro onnistuu paremmin, ja se onkin kaiken kaikkiaan parempi kuulokemalli, jos vastamelun ja 3D-äänen puuttuminen ei häiritse.

Ei taajuuskorjainta

Jos iPhonessa olisi manuaalinen taajuuskorjain, olisin laskenut käyrää hiukan 3–4 kHz:n kohdalla. Valitettavasti tarjolla on vain valmiita asetuksia, eikä mikään niistä onnistu muuttamaan ääntä haluamallani tavalla. Myöskään Android-käyttäjille ei ole tarjolla taajuuskorjainta.

Beats Fit Pro 3 Beats Fit Pro 4 Beats Fit Pro Beats Fit Pro in case LB scaled 1 Beats Fit Pro lifestyle5 LB scaled 1
<
>
Kuva: Geir Gråbein Nordby

Yhteenveto: Beats Fit Pro

Beats Fit Pro on loistava treenikuulokemalli, joka tekee mitä pitääkin. Istuvuus on miellyttävä eivätkä napit tipu korvista kovassakaan menossa. Vastamelun ansiosta muun maailman saa suljettua ulkopuolelle ja nauttia omasta treeniskuplasta. Toki kuulokkeet sopivat muuhunkin kuin treenaamiseen, jolloin vastamelusta on iloa vaikkapa lentokoneessa.

Akunkesto on erinomainen, vastamelu toimii hyvin ja kaiken kaikkiaan Fits Prossa on paljon hyvää. Äänikin on melko hyvä, sillä basso on syvä ja ääni erottuu.

Keskirekisteristä puuttuu kuitenkin painetta ja se on melko lattea. Olisipa Fit Pro kuulostanut yhtä hyvältä kuin Powerbeats Pro.

Spatial Audio on ihan hauska lisä, mutta ei ehkä tule tarpeeseen kovin usein.

Karakter
Beats Fit Pro
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä istuvuus, toimiva vastamelu ja erottuva ääni. Tilan mukaan mukautuva ääni voi olla kiva lisä iPhone-käyttäjille. Puherekisteristä uupuu hiukan täyteläisyyttä ja lämpöä, ja ääni voi olla vähän terävä etenkin vastamelun ollessa päällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top