Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Asus Zenfone 4 ZE554KL

Asus esittelee valokuvamallin

Asus pyrkii matkapuhelinmarkkinoille Zenfone 4 -mallillaan, joka kosiskelee kännykkäkuvaajia.

Julkaistu 26.10.2017 - 19:14
Asus Zenfone 4 ZE554KL
John Hvidlykke

Taiwanilainen Asus on kaikin puolin tuttu nimi. Tietokone- ja pelilaitteistossa valmistaja on yksi suurimmista ja näitä laitteita olemme usein päässeet testaamaankin. Olemmepa nähneet älykelloja ja tablettejakin, mutta kännykät, se on jotain aivan uutta – ainakin meidän leveysasteillamme. Asus on nimittäin valmistanut puhelimia jo vuodesta 2014, mutta Skandinaviassa niitä ei ole virallisesti nähty ennen kuin nyt.

Äskettäin Asus nimittäin lanseerasi näyttävästi Roomassa peräti viisi älypuhelinta Euroopan markkinoille. Kaikki edustavat samaa Zenfone 4 -perusmallia mutta erilaisin kohderyhmin.

Tässä testissä paneudumme tarkemmin ”perusversioon”, jonka nimi on vain Zenfone 4 (mallinumero on ZEE554KL), mutta palaamme muiden osalta asiaan heti kun saamme ne käsiimme.

Mainos
Asus ZF4 web 22508
Design on hyvin hillitty. Zenfone 4 on saatavilla mustana, valkoisena ja taivaansinisenä. Kuva: Asus

 

Reilusti muistia

Asus on varustanut Zenfone 4:n 8-ytimisellä Snapdragon 630 -prosessorilla. Se ei ole ihan huippu-CPU, mutta hintaan nähden riittävä. RAM-muistia on 4 GB, mikä saa käyttöliittymän tuntumaan sulavalta. Tallennustilaa on 64 GB, eli saman verran kuin monissa markkinoiden huippumalleissa. Jos tilaa uhkaa loppua, sitä saa lisää hankkimalla mikroSD-kortin, joita saa jopa 256 GB:N kokoisena, mutta muistikortti tosin vie toisen kahdesta SIM-kortin paikasta.

Näyttö edustaa tyyppiä IPS+ ja on kooltaan 5,5 tuumaa. Resoluutio on vain Full HD, mutta ruutu on kirkas ja kaunis katsoa.

Ulkoasussa Asus on luottanut turvaratkaisuun: unibody-design on mustaa alumiinia ja mustaa Gorilla Glass -lasia edessä ja takana sekä lasia ympäröivä metallikehys. Siisti valinta mutta aika persoonaton ja ulkonäöllisesti puhelin muistuttaa lukuisia muita markkinoilla olevia malleja. Takakuoren himmeä logo paljastaa, kenen mallista on kyse.

Latausta varten puhelimessa on USB-C-portti ja onneksi yhä 3,5 mm:n kuulokeliitäntäkin löytyy. Koti-nappiin on integroitu sormenjälkitunnistin.

ZenFone 4 ZE554KL MoonlightWhite 1
Asus Zenfone 4:ssä on kolme kameraa: tavallinen, laajakulma- ja selfie-kamera. Kuva: Asus

 

Kolme kameraa

Zenfone 4:ssä on kolme kameraa, kuten nyt muotia ainakin lippulaivamallien kohdalla näyttää olevan. Siinä on tavallinen 25 mm:n objektiivi optisella kuvanvakaimella tavallisia kuvia varten (83 asteen kuvakulmalla) sekä 12 mm:n laajakulmaobjektiivi (120 asteen kuvakulmalla), joka vangitsee koko maiseman kuvaan. Tietenkin lisäksi on 25 mm:n selfie-kamera. Tavallisella objektiivilla on 12 Mp:n kenno ja kahdella muulla 8 Mp:n kenno.

Kuvan laajakulman valinnan lisäksi kaksoiskamera tarjoaa myös erikoisefektejä. Jos sinussa asuu esimerkiksi muotokuvaaja, voit hienosti tarkentaa kuvaamasi henkilön ja sumentaa taka-alan. Efetktin nimi on tietenkin Portrait Mode.

Toinen erityinen asetus on Super Resolution, joka yhistää neljä kuvaa yhdeksi 48 megapikselin resoluutiolla. Myös slow motion -kuvaaminen ja timelapse-videoiden teko onnistuvat. 4K-videokuvaa saa nopeudella 30 fps (frames per second). Pääkameroista voi kaiken kukkuraksi tallentaa kuvat raakamuodossa.

zenfone4 modlys1

Zenfone 4:ssä on luonnollisesti tuki HDR-laadulle. Jos haluaa käsitellä kuvia tosissaan, voi kuvat tallentaa pakkaamattomana RAW-formaatissa. Kuva: L&B

 

HD-ääni

Asus on panostanut selvästi äänenlaatuun. Puhelimessa on tuki 24 bitin/192 kHz:n äänelle, joten resoluution puolesta raja ei tule ihan heti vastaan. Vaikka ei sillä kovin suurta merkitystä olekaan, jos kuuntelee musiikkia kahden sisäänrakennetun kaiuttimen kautta. Kuulokkeita käyttäessä tilanne on toinen, sillä ne mahdollistavat 7,1-kanavaisen virtuaalisen surround-äänen DTS Headphone:X:n ansiosta. AudioWizard auttaa soundin hienosäädöissä laitteen ja oman maun mukaan.

Suorituskyky

Asus on huolehtinut äänen- ja kuvanlaadusta ZenFone 4:ssä, mutta se on silti keskisarjan kännykkä, joka ei pysty kaikkeen. Nopeus riittää tavalliseen käyttöön, mutta jos haluaa pelata raskaita 3D-pelejä tai käyttää useita sovelluksia samanaikaisesti, joutuu lyömään tiskiin lisää rahaa.

Puhtaasti numeroissa mitattuna Zenfone 4 suoriutuu Geekbench-testissä pistein 4174/multicore ja 866/singlecore. AnTuTu 6 -grafiikkatestistä pamahtaa 68 294 pistettä, joka on noin puolet Samsung Galaxy S8 Plussan tuloksesta. Mutta niinpä on hintakin aivan eri kategoriassa!

Asus lupaa ”kahden päivän akunkeston” 3 300 mAh-akulleen. Totuus riippunee siitä, kuinka pajon kännykkäänsä näpelöi sen kahden päivän aikana. PC Mark -akkutesti imaisi 80 prosenttia varauksesta 6 tunnissa ja 30 minuutissa jatkuvalla käytöllä, mikä on erittäin mukava tulos.

Johtopäätökset

Asus kastaa varpaansa melko vaarallisille vesille tavoitellessaan siivua mobiilimarkkinoilta. Iso kysymys on, löytävätkö kännykkäkauppaan menijät Asusin. Vaikka merkki onkin tunnettu pelimaailmassa, on se tällä saralla vielä untuvikko.

Jos pohtii valintaa iPhone 8 Plussan tai Samsung Galaxy S8+:n välillä, ei ZenFone 4:llä ole kisaan mitään asiaa, sillä ne pelaavat eri sarjassa ja kaksi kertaa kalliimmassa hintaluokassa. Jos sen sijaan etsii hyvää puhelinta, joka toimii myös pokkarikameran ominaisuudessa, on ZenFone 4 varteenotettava vaihtoehto. Asus ZenFone 4 on houkutteleva ja nopea älypuhelin, jossa on kaikki oikeat ominaisuudet ja ajan tasalla oleva käyttöjäjrestelmä. Kaunis näyttö ja hyvä äänelaatu tekevät siitä viihdyttävän kännykään, ja kahden kameran tarjoama kuvanlaatu ylittää odotukset tässä hintaluokassa.

dybdeskarp1 990x505 460x235
Kaksoiskamera tarjoaa kunnon syväterävyyttä järjestelmäkameroiden tapaan. Kuva: L&B

Ei vain yhtä, vaan kaksi erinomaista kameraa. Tyylikäs näyttö ja nopea käyttöliittymä. Äänenlaatuunkin on kiinnitetty huomiota. Ei yllä kilpailijoiden lippulaivamallien laatutasolle. Tähän hintaan ei kuitenkaan ole oikeasti mitään valittamista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hyvin jäähdytetty pelipuhelin

Pixel Pro vakuuttaa edelleen

Pieni ja supernopea, mutta design kaipaisi päivitystä

Supertehoa pikkupakkauksesta

Nerokas tabletti kodin keskusyksiköksi

Kaikkien aikojen paras Sony Xperia 1

Ääni & Kuva
Scroll to Top