Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Asus ZenFone 4 Pro ZS551KL

Tasokas uutuuspuhelin

Asusin huippumallissa on parhaiden puhelimien veroinen suorituskyky ja ällistyttävä kamera.

Julkaistu 03.01.2018 - 15:48
Asus ZenFone 4 Pro ZS551KL
John Hvidlykke

Asus on hyvin tunnettu ja suosittu merkki etenkin PC-pelaajien keskuudessa, jossa se on yksi suurimmista toimijoista. Nyt taiwanilaisyritys haluaa osuuden myös Pohjoismaiden matkapuhelinmarkkinoista. Tänä syksynä lanseerattiin kovalla tohinalla peräti viisi uutta mallia, joita kaikkia nimitetään oman segmenttinsä huippumalliksi. Toiset kuitenkin erottuvat joukosta enemmän kuin toiset, ja vaikka tavallinen Zenfone 4 on erinomainen keskihintainen kännykkä, olemme odottaneen uteliaana, mitä Asus tekee, kun hinta ei ole rajoite.

Asus Zenfone 4 Pron hinta ja ominaisuudet pyörivät markkinoiden muiden valmistajien Pro- ja Plus-mallien kieppeillä. Se on siis luksusmalli heille, jotka haluavat vain kaikkein parasta ja ovat valmiita maksamaan siitä. Asus Pro on samalla tasolla iPhone 8 Plussan kanssa ja korkeammalla kuin Samsung Galaxy S8+. Puhelimen ominaisuuksia ja etenkin testituloksia kelpaa katsella, mutta hinta on Asusilta silti rohkea veto, kun ottaa huomioon, että se on täällä vielä uusi peluri eikä ole ehtinyt kasvattaa vielä uskollista käyttäjäkuntaa, joka vain odottelee uusinta mallia päivittääkseen puhelimensa.

Pinnalta Zenfone 4 Pro erottuu joukosta. Mustaa lasia kehystää ohut metallireuna, joka ympäröi koko 5,5-tuumaisen näytön. Näytön alaosassa on melko leveä alue, johon on sijoitettu kotipainike/sormenjälkilukija, ja yläosassa vastaava alue on varattu selfie-kameralle ja kaiuttimille. Logo löytyy huomaamattomasti takapuolelta, samoin kuin tämän hetken itsestään selvät kaksi kameraa ja LED-salama.

Mainos

Huipputason tekniikkaa

Hillityn pinnan alla piilee raskaan sarjan tehopakkaus. Qualcomm Snapdragon 835 on tämän hetken tehokkain prosessori Android-puhelimiin, vaikka se jääkin puhtaan matemaattisesti katsoen hiukan jälkeen Applen A11-prosessorin tehosta. Toisaalta Zenfone 4 Prossa on tehokas 3D-näytönohjain ja RAM-muistia riittää huikeat 6 GB. Molemmat vetävät vertoja Samsung Galaxy S8+:n ja Honor 9:n tehokkaimmille versioille.

Asus ei ole halunnut tuhlata ihmisten aikaa kuulokejohtojen kanssa pelleilyyn. Sarjan muiden osien tapaan puhelin tukee 24 bittiä/192 kHz HD-ääntä ja 7.1-kanavaista virtuaalista surround-ääntä erinomaisella DTS Headphone:X -standardilla.

Näyttö on resoluutioltaan ”vain” Full HD (1920 x 1080), mutta toisaalta se edustaa AMOLED-tekniikkaa eli sen värit ovat todella herkulliset ja syvät. Ja sehän sopii kunnianhimoiselle kamerakännykälle!

Puhelimesta löytyy paikat kahdelle SIM-kortille, mutta jos haluaa lisää tallennustilaa microSD-kortin muodossa puhelimen oman 128 GB:n lisäksi, vie se yhden paikan. Näin muisti kasvaa halutessaan 2 TB:iin.

Valovoimainen kaksoiskamera

Hienointa Zenfone 4 Prossa on sen kamerat. Niitä on tietenkin kaksi (on vain ajan kysymys, milloin joku valmistaja keksii syyn lisätä kännykkään kolmannenkin kameran). Molemmissa on 25 mm polttoväli. Kakkoskamerassa, joka toimii zoomina, on 50 mm:n teleobjektiivi. Kahta objektiivia käytetään yhtä aikaa esimerkiksi muotokuva-asetuksessa, jolloin etuala säilyy tarkkana ja tausta on epätarkka – aivan kuin peilillisissä järjestelmäkameroissa.

Pääkamerassa on Sonyn IMX362-kenno, joka on tämän hetken parhaita kännykkäkameran kennoja. Aukko F1,7 ja 4-akselinen optinen kuvanvakain takaavat hyvät otokset hämärässäkin.

ZenFone 4 Pro ZS551KL Pure Black 31 26998
Hienointa Zenfone 4 Prossa on sen kamerat. Niitä on tietenkin kaksi. Kuva: Asus

 

Benchmark-testit

Muut Zenfone-mallit eivät ole millään muotoa olleet huonoja, ja Asus ZenUI Android-käyttöjärjestelmä on nopea. Zenfone 4 Pro on kuitenkin aivan omassa luokassaan. Sen huomaa jo tavallisessa käytössä, kun navigointi tapahtuu hujauksessa ja sovellukset aukeavat silmänräpäyksessä. Häkellyttävä nopeus pääsee edukseen tositoimissa.

Raskas 3D-grafiikkatesti Antutu 6 antaa tulokseksi yli 178 000 pistettä. Tällä tuloksella Zenfone 4 Pro asettuu tämän hetken viiden parhaimman joukkoon, iPhone 8 Plussan ja Samsung Galaxy Note 8:n rinnalle. Sama sijoitus saadaan myös testeissä Futuremark Ice Storm Unlimited ja Sling Shot, joista Pro-malli suoriutuu kolme kertaa tavallista Zenfone 4:ää nopeammin.

Akku 3 600 mAh, eli vain hiukan isompi kuin perusmallin Zenfone 4:ssä, mutta akku kesti silti 9 tuntia ja 35 minuuttia PC Markin akkutestissä. EI siis ole mitään ongelmaa käyttää puhelinta koko päivää lataamatta.

Johtopäätökset

Asus on hionut Zenfone 4 Pron huippuunsa: kamerat ovat erinomaisia ja prosessori nopeampi kuin missään muussa Android-puhelimessa. Puhtaan tehon ja 3D-grafiikoiden suorituskyvyn kannalta Zenfone 4 Pro kannattaa laittaa ostoslistalle, jos haaveissa on supersuorituskykyinen puhelin. Kamerat hoitavat hommansa niin hyvin, että järjestelmäkameran voi jättää huoletta kotiin lähes tilanteessa kuin tilanteessa. Jää nähtäväksi, ottavatko käyttäjät Asusin ”uutena tulokkaana” hyvin vastaan, vai luottavatko he tuttuihin ja turvallisiin merkkeihin.

Salamannopea ja anteliaasti varusteltu luksuskännykkä kahdella erinomaisella kameralla. Huippuluokkaa. Tekniikka on kohdallaan, mutta houkuttaako Asus puhelimen ostajia ”tuntemattomana tulokkaana”?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hyvin jäähdytetty pelipuhelin

Pixel Pro vakuuttaa edelleen

Pieni ja supernopea, mutta design kaipaisi päivitystä

Supertehoa pikkupakkauksesta

Nerokas tabletti kodin keskusyksiköksi

Kaikkien aikojen paras Sony Xperia 1

Ääni & Kuva
Scroll to Top