TESTISSÄ Beyerdynamic DT 1990 Pro

Veitsenterävää analyysiä

Studio-ominaisuudet voivat olla näiden kuulokkeiden vahvuus ja heikkous. Kokeile ennen ostopäätöstä!

Beyer DT1990Pro scaled 1

Mustissa DT 1990 Pro -ammattilaiskuulokkeissa on samat elementit kuin Beyerdynamicin harmaissa Amiron Home -kotikuulokkeissa – mutta se ei tarkoita, että soundi olisi samanlainen. Beyerdynamic DT 1990 Pro on hienosäädetty studiokäyttöön ja muusikoille, jotka tarvitsevat analyyttisemmän äänimaiseman erottaakseen soitosta mahdollisimman paljon vivahteita.

Pro- ja Home-mallien tekniset tiedot ovat identtiset, mutta Pro-version mukana tulee kierrejohto ja tavallinen johto, joissa molemmissa on vasempaan kuppiin kytkettävä mini-XLR-liitin.  Kotiversion tapaan myös ammattilaismalli on parhaimmillaan, kun sen kytkee vahvistimeen tai erilliseen kuulokevahvistimeen.

Beyerdynamic DT 1990 Pro käytössä

Impedanssi ja herkkyys ovat standarditasolla, ja hyvällä kuulokevahvistimella kuulokkeista saa hyvin volyymiä irti. Kuulokkeet eivät taitu kokoon, mutta eipä niitä ole tarkoitettukaan bussimatkoille. Edes Audioquest Cobalt -DAC:in kanssa iPhone ei saanut ääneen tarpeeksi painetta, ainakaan samalla lailla kuin Audeze LCD-1, joka vaatii vähemmän tehoja. Ääni muuttui täysin, kun kytkin kuulokkeet Hegel H190- tai Shiit Magni 3+ -vahvistimeen.

Mainos

Istuvuus on virheettömän mukavaa. Isot, pehmeät, kangaspäällysteiset tyynyt eivät paina päätä juuri lainkaan, ja kuulokkeet tuntuvat odotettua kevyemmiltä. Ääntä vuokaa melko paljon, ja useimpien avoimpien kuulokkeiden tapaan niitä ei kannatakaan käyttää samassa tilassa muiden ihmisten kanssa.

Säätömahdollisuuksia on vähän, oikeastaan vain pannan pituutta voi säätää. Avointen kuppien tapaan sekin on kevyttä metallia.

Design herättää luottamusta kuulokkeiden laatua kohden, kuten ammattilaiskuulokkeilta sopiikin odottaa. DT 1990 Pron mukana tulee lisäpari tyynyjä, joita käyttämällä saa vielä analyyttisemmän äänikuvan ja hiukan tiukemman basson.

Itse suosin alkuperäisiä pehmusteita, koska analyyttisempää ääntä nämä kuulokkeet eivät ainakaan kaipaa. Hassua, että DT 1990 Prossa on sama dynaaminen Tesla-elementti kuin Amiron Home -mallissa, sillä ääntä on selvästi muokattu studiokäyttöön sopivaksi. Pro-malli on luonteeltaan analyyttisempi ja basso kuivempi ja tiukempi, keskirekisteri terävämpi ja vivahteiltaan monipuolisempi kuin Amiron Home. Ensin soundi tuntuu houkuttelevalta, mutta ajan mittaan hieman terävä diskantti alkaa väsyttämään korvia. Diskantin ja ylemmän keskirekisterin välillä on niin iso ero, että naislaulajien ääni kuulostaa herkästi liian teräviltä.

Fokus, transienttivaste ja yksityiskohtien määrä ovat oivalla tasolla, mutta analyyttisuus ei ole kaikkien makuun. Tuntien nojatuolimaratoniin suosittelemme mieluummin Amiron Home -mallia.

Johtopäätökset

Beyerdynamicin ammattilaismalli DT 1990 Pro on erinomainen valinta muusikoille ja muille, joiden tarvitsee erottaa jokainen raita levytykseltä. Analyyttinen luonne ja diskantin korostuminen ei pidemmän päälle tunnu mukavalta, joten harrastajan kannattaa harkita mieluummin Beyerdynamicin toista dynaamisella Tesla-elementillä varustettua mallia. Jos kuitenkin analyyttisyys iskee omaan makuun, on DT 1990 Pro loistava. Jos arvioisimme kuulokkeita studiokäytön kannalta, antaisimme ehdottomasti viisi tähteä neljän sijaan.

 

DT 1990 Pro mitattiin miniDSP EARS:ia ja REW:tä käyttäen. Halpa EARS-mikrofoni ei ole järin tarkka 4 kHz:n tienoilla, jossa usein näkyy notkahdus, vaikka sitä ei oikeasti olisikaan. Subjektiivisesti kuunnellen en havainnut ylemmässä keskirekisterissä vetäytymistä. Toisaalta 8 kHz:n kohdalla tuntuu terävä piikki. Basso on kuiva ja erottuva.
Jatka lukemista
Exit mobile version