Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Urbanears Jakan

Epämukavassa purkissa

Vaikka kaikki muu olisi ollut täydellistä, ei sekään paikkaisi huonoa istuvuutta.

Julkaistu 13.07.2018 - 17:44
Urbanears Jakan
Jonas Ekelund

Urbanears tunnetaan hyvännäköisistä, värikkäistä ja edullisista kuulokkeistaan. Jakan ei ole poikkeus ja sitä saakin viidessä värissä. Kuulokeosat saa napsautettua yhteen magneetilla, jolloin niistä tulee kuin koru kaulalle. Kaukosäädin on fiksu: nappien sijaan siinä on pieni ohjaustikku. Siitä löytyy myös latausliitäntä, jonka kautta lataus kestää kaksi ja puoli tuntia, ja sitten akku kestääkin komeat 12 tuntia.

Kuulokenapit ovat todella suuret, mikä on aikamoinen ongelma. Vartin kuuntelun jälkeen korvat olivat hellinä. Näitä kannattaa ehdottomasti kokeilla kaupassa ennen ostopäätöstä. Johto menee kuorien läpi, minkä ideana on muodostaa kehä, joka pitää napit paremmin paikoillaan. Kumma ratkaisu, joka ei mielestämme oikein toimi.

Onttojen kuorien ongelma on, ettei korvaan synny tiukkaa eristystä, jolloin bassoa joutuu hukkaan. Jakan soi matalalta, mutta hukkaa energiaa matkalla. Diskantti puolestaan on melko terävä. Suurin ongelma on silti keskirekisteri, jossa ei ole läsnäolon tuntua – aivan kuin pitäisi kuulokkeita sentin päässä korvista. Missään vaiheessa ei synny vaikutelmaa, että musiikki soi pään sisä- eikä ulkopuolella.

Mainos
Urbanears Jakan Image Mulberry Red 03 39288
Urbanearsin kuulokkeita saa reippaissa väreissä eikä Jakan ole poikkeus.

Johtopäätökset

Urbanearson on yleensä löytänyt hyvän tasapainon designin, hinnan ja äänenlaadun suhteen. Langattomat Jakan-kuulokkeet on tehty eri reseptillä, eikä se nyt toimi. Hinnassa ja ulkonäössä ei ole mitään vikaa, sillä kuulokkeet näyttävät kivalta roikkuessaan kaulalla magneettikiinnityksen avulla. Soundi on kuitenkin kesy eikä tempaa mukaansa. Suurin puute on kuitenkin todella epämiellyttävä istuvuus – ja mukavuus on kuitenkin minimivaatimus.

Ääni & Kuva kiteyttää

Saatavilla viidessä siistissä värissä. Näyttävät coolilta niskassa. Hyvä akunkesto. Suuret kuoret istuvat huonosti. Keskinkertainen ääni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top