Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Sol Republic Shadow Wireless

Viihdyttävä bassotykki

Kunnon bassoa ilman, että muu musiikki peittyy sen alle – Shadow Wireless onnistuu hankalassa paikassa!

Julkaistu 13.07.2018 - 17:47
Sol Republic Shadow Wireless
Jonas Ekelund

Sol Republic on Pohjoismaissa vähän unohdettu merkki, mikä on sääli. Tässä hintaluokassa he osaavat tehdä erittäin hyviä kuulokkeita nuorekkaalle kohderyhmälleen. Sitä ajatellen musta malli tuntuu melko vaisulta, mutta sininen versio on oikein näyttävä. Kuulokkeet tuntuvat muovisilta, mutta ihan laadukkailta. Virallista IP-luokitusta ei ole, mutta niiden luvataan kestävän hikoilua, joten ne uskaltaa ottaa salille mukaan. Lisävarusteita tulee ikävän niukasti. Kuljetuspussiakaan ei ole, mutta sentään neljä paria silikonityynyjä.

Niskapanta on todella kevyt ja huomaamaton. Liukumattoman pintansa ansiosta se pysyy hyvin paikoillaan, vaikka nappeja vähän nykisikin. Napit ovat erittäin kevyet ja johto sulava, joten kuulokkeita jaksaa pitää päässä pidemmänkin aikaa.

Heti alkuun on kerrottava, ettei Shadow ole soundiltaan neutraali, eli hifiharrastajat voivat siirtyä seuraavaan. Soundia on rukattu selvästi bassovoittoiseen suuntaan. Säädöt on tehty kuitenkin fiksusti niin, ettei basso vyöry kaiken yli vaan saa vain lisäpotkua siellä, missä sitä on. Taustan vivahteet tahtovat kuitenkin hukkua. Usein vain vahvimmat soittimet erottuvat, joten herkempien musiikkityylien kuuntelu kannattaa unohtaa.

Mainos
Sol Republic Shadow black 3 39280
Napit ovat kevyet ja mukavat pitkässäkin käytössä.

Johtopäätökset

Sol Republic Shadow Wireless ei sovi kaikille. Kuulokkeiden kohteena on nuorempi yleisö, joten ääni on muokattu toimimaan hiphopille ja elektroniselle musiikille. Bassossa on kunnon potkua, mikä kuulostaa varsin coolilta eikä syö tilaa muilta soittimilta. Soundi ei kuitenkaan ole tarpeeksi hienovarainen herkempien genrejen kuunteluun. Jos se ei haittaa, on Shadow varma valinta.

Ääni & Kuva kiteyttää

Kätevät ja kevyet napit. Helppokäyttöiset. Tymäkkä muttei dominoiva basso. Karkea ääni akustisen musiikin kuunteluun. Keskinkertainen akunkesto. Ei kuljetuskoteloa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Kestävä, kestävämpi, Jabra?

Bose palasi huipulle

Luokkansa paras sointi

Loistavan hinta-laatusuhteen budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top