Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Supra Nitro-X BT

Turvanmitalla häviten

Supra voittaa kilpailijan toisensa jälkeen mutta kompastuu maaliviivalla.

Julkaistu 21.04.2020 - 11:15
Supra Nitro-X BT
Jonas Ekelund

Pieni kuulokevalmistaja Sound by Sweden, Supra Cables -yhtiön tytäryritys, on suoriutunut testeissämme yllättävän hyvin: esimerkkeinä langattomat Nitro-X2-napit ja täysin langattomat Nero-TX -kuulokkeet. Nyt tarjolla on vastamelumalli, joka tulee muista poiketen kovakuorisen kotelon kanssa, mistä kiitämme. Sen sisältä löytyy kuulokkeiden lisäksi sekä mikro-USB-johto lataukseen että laadukas audiojohto, ja vielä lentokoneadapterikin.

Rakenne ja istuvuus

Ainakin musta värivaihtoehto antaa kuulokkeille hillityn ilmeen, sillä logoa tuskin erottaa. Kupit taittuvat litteäksi ja kuulokkeet kokonaan kasaan, joten ne on helppo taitella koteloon ja ottaa reissuun mukaan. Muovista huolimatta laatu on hyvä ja rakenne vaikuttaa kestävältä. Sanka asettuu kohtalaisen napakasti päätä vasten, ja hyvin pehmustetut tyynyt tuntuvat mukavilta korvilla. Hengittävän materiaalin ansiosta tyynyt eivät ala hiostaa edes pidemmän päälle.

Supra Nitro X Wireless angle WEB
Hyvin tehdyissä kuulokkeissa on harvinaisen mukavat tyynyt. Kuva: LB Ääni & Kuva

Ominaisuudet ja käyttö

Suprakin on sijoittanut kaikki napit oikeaan kuppiin. Ne ovat riittävällä etäisyydellä toisistaan, joten ne löytää sormella helposti. Käyttö on suoraviivaista: kytkimellä laitetaan vastamelu päälle ja pois, monitoiminapista saa virrat päälle ja pois, vastattua puhelimeen tai laitettua musiikin päälle tai pauselle. Volyyminsäätimellä voi myös vaihtaa kappaletta. Sovellusta ei ole lainkaan tarjolla, joten kaikki säädöt on tehtävä vain kuulokkeista itsestään. Mikro-USB-lataus ei meidän mielestämme nykypäivänä ole järkevä vaihtoehto, kun pikalatauksen mahdollistava USB-C:kin on olemassa. On kuitenkin vaikuttavaa, miten nopeasti vanhakin laturi toimii: tunnissa täyteen ja vartissa 6 h soittoaikaa.

Mainos

Äänenlaatu ja vastamelu

Nappikuulokkeillaan Supra on jo osoittanut, että heillä ymmärretään äänenlaadun päälle. Nitro-X BT oli itse asiassa testinsä ainoa laite, jota jaksoimme käyttää vielä sen jälkeenkin, kun viralliset testaukset olivat ohi. Basso näissä on hyvin kontrollissa mutta kuitenkin vankka. Keskirekisteri soi läsnäolevasti ja diskantti puhtaasti. Vastamelu ei kuitenkaan yllä äänenlaadun tasolle. Se ei vaimenna ääntä yhtä tehokkaasti kuin Sony, ja ilman samalla soivaa musiikkia se tuottaa joitakin häiritseviä taustaääniä.

Johtopäätökset

Supra Nitro-X Wireless on todella mukava malli myös pidempään käytettynä, eivätkä korvat hiostu näillä kuten muilla kuulokkeilla usein. Ominaisuudet ovat selkeät ja käyttö helppoa. Akunkesto on hyvä ja lataus onnistuu nopeasti. Ennen kaikkea musiikki kuulostaa loistavalta Nitro-X Wireless -kuulokkeista. Ikävä kyllä vastamelu ei yllä samalle tasolle, joten voittoon asti ei tällä suorituksella päästä. Jos tässä testissä olisi keskitytty tavallisiin kuulokeominaisuuksiin, voisi Supra hyvinkin olla voittaja.

Karakter
Supra Nitro-X BT
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Loistava äänenlaatu. Erittäin nopea lataus. Miellyttävän tuntuiset kuulokkeet, tyynyt eivät hiosta. Vastamelu toimii kohtalaisesti. Lataus mikro-USB:llä. Ei sovellusta.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top