Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: JBL Live 650BTNC

Vastakohtien vastamelukuulokkeet

JBL:n kuulokkeissa on yhtä paljon plussia ja miinuksia, joten emme oikein voi suositella niitä.

Julkaistu 21.04.2020 - 00:00
JBL Live 650BTNC
Jonas Ekelund

Live-mallisto koostuu JBL:n nuorekkaan urbaaneista kuulokkeista. Malliston kruunu on JBL Live 650BTNC, jossa on muista poiketen vastamelu. Kohderyhmän huomioiden kankainen suojapussi tuntuu aivan järkevältä valinnalta kovan kotelon sijaan. Audiopiuhassa on kerrankin mukana kätevästi sijoitettu kaukosäädin, sen lisäksi tarjolla on mikro-USB lataukseen.

JBL Live650BTNC Accessories
Budjettiluokassa kankainen suojapussi on hyväksyttävä vaihtoehto. Kuva: JBL

Rakenne ja laatu

Live 650BTNC edustaa katutyyliä eikä businessluokkaa, joten ei ihme, että JBL:n logo paistaa näkyvästi. Värivaihtoehdot ovat musta, valkoinen ja sininen. Kupit saa sekä käännettyä että taitettua, eli kuulokkeet vievät melko vähän tilaa laukusta. Sankaa ja kuppeja peittävä kangas ja sankojen metalliosat tuntuvat laadukkailta. Sarana saattaa olla kuulokkeiden heikko kohta. Sangassa olisi saanut olla enemmänkin täytettä, ja tyynyt painavat korvia sen verran napakasti, että ne alkavat pidemmän päälle hiostaa.

JBL LIVE650BTNC Folded WEB
Kuulokkeet taittuvat kokonaan kasaan ja vievät siten vähän tilaa. Kuva: JBL

Ominaisuudet ja käyttö

Kaikki napit on sijoitettu oikeaan kuppiin, joten niiden erottaminen toisistaan on näppituntumalla vaikeaa. Bluetoothille on oma nappinsa, samoin vastamelulle ja volyymille. Monitoiminapilla vastataan puhelimeen, laitetaan musiikki päälle ja pauselle ja aktivoidaan Google Assistant tai Amazon Alexa. Puheavustajan toimintaa voi ohjailla sovelluksesta, josta löytyy myös ohjelmiston päivitysmahdollisuus ja taajuuskorjain. Vanhanaikaisesta mikro-USB:stä huolimatta akku latautuu täyteen kahdessa tunnissa ja vartin latauksella saa 2 tuntia lisää soittoaikaa.

Mainos

JBL Live650BTNC App scaled

Sovellus on hyvä ja sieltä löytyvät tarpeellisimmat asetukset. Kuva: JBL

Äänenlaatu ja vastamelu

Vastamelun päällä olemisen huomaa häiritsevästi, jos ei kuuntele musiikkia. Musiikki taas soi jotenkin etäisen kuuloisesti. Erikoista kyllä 650BTNC kuulostaa paremmalta, kun sekä musiikki että vastamelu ovat yhtä aikaa päällä. Silloin soundiin tulee hyvää läsnäolon tuntua ja diskantin terävin kärki katoaa. Basso tosin alkaa hieman sotkeutua, ja akkua kuluu tällä tavalla käytettynä enemmän.

JBL LIVE650BTNC Hero WEB
Ulkonäöltään testin siisteimmät kuulokkeet: JBL Live 650. Kuva: JBL

Johtopäätökset

Meillä on vähän vaikeuksia ottaa selvää JBL Live 650BTNC -kuulokkeista. Toisaalta kyseessä on olevinaan nuorekkaat ja katu-uskottavat kuulokkeet, mutta soundi on vähän lattea siihen nähden. Vastamelun päälle laittaminen tekee soundille hyvää mutta kuluttaa akkua. Sovelluksesta voi tehdä helposti tiettyjä säätöjä, mutta kuulokkeissa olevat napit ovat vähän hankalat käyttää. Jos valitsee kuulokkeensa muidenkin ominaisuuksien kuin vain ulkonäön perusteella, on JBL:lle varmasti parempiakin vaihtoehtoja.

 

Karakter
JBL Live 650BTNC
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Sovelluksella voi säätää ääntä. Pikalataus. Massasta erottuva ulkonäkö. Sangassa on huono pehmustus. Vastamelu ja äänenlaatu ovat vain kohtalaiset. Mikro-USB.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top