Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Pioneer SE-S6BN

Ennemmin pendelöintiin kuin pitkille matkoille

Pioneerin kuulokkeet ovat kätevät katukäyttöön, mutta hälyn poistaminen ei ole järin tehokasta.

Julkaistu 21.04.2020 - 00:00
Pioneer SE-S6BN
Jonas Ekelund

Silloin tällöin Pioneer loksauttaa leukamme jollakin kuulokemallillaan, kuten kävi musikaalisen SE-MS7BT-mallin kohdalla. Tällä kertaa valmistaja yrittää yhdistää on-ear-kuulokkeet ja vastamelun – ei ihan yksinkertaista. Heti on huomautettava, että Pioneer SE-S6BN ei ole varsinainen matkakuulokemalli, sillä minkäänlaista suojakoteloa tai -pussukkaa niiden mukana ei toimiteta. Ehkä on tarkoitus pitää niitä kaulalla, kun niitä ei kuuntele? Niiden mukana tulee johto, joten langallinenkin kuuntelu onnistuu. Väreinä on musta, harmaa, sininen ja punainen.

Pioneer SE S6BNB bundle
Kuulokkeiden mukana ei tule juurikaan lisävarusteita, isoimpana puutteena kuljetuskotelon uupuminen. Kuva: Pioneer

Rakenne ja istuvuus

Kuulokkeissa on käytetty paljon muovia, joten ne eivät varsinaisesti huou ylellisyyttä tai kestävää laatua. Ne tuntuvat kestävän melko väkivaltaisia taitteluyrityksiämme hyvin, mutta emme mene takuuseen liitosten kestosta pidemmän päälle. Sangassa on niin pehmeä toppaus, että sanka lepää oikeastaan melkein suoraan päätä vasten. Tuntuma korvia vasten ei ole järin napakka, mutta on-ear-mallina kuulokkeita jaksaa muutenkin käyttää vain rajallisia aikoja ennen kuin paine korville käy liian suureksi.

Pioneer SE S6BN folding WEB
Pioneerin kokoontaittuvat kuulokkeet mahtuvat hyvin laukkuun. Kuva: Pioneer

Ominaisuudet ja käyttö

Napit on yllättäen sijoitettu vasempaan kuppiin: virtanappi (joka myös yhdistää laitteet), vastamelunappi ja kolmas nappi kaikkeen muuhun. Ylös ja alas painaminen säätää äänenvoimakkuutta, ja pitkä painallus vaihtaa kappaletta. Keskiosaa painamalla vastaa puhelimeen, laittaa musiikin päälle tai pauselle ja aktivoi puhelimen puheavustajan. Napit on sijoitettu melko hyvän matkan päähän toisistaan. Lataus hoituu USB-C-laturilla kolmessa tunnissa. 10 minuutin pikalatauksella saa kolme tuntia soittoaikaa.

Mainos
Pioneer SE S6BN angle WEB
Kuulokkeet ovat eittämättä katu-uskottavat. Kuva: Pioneer

Äänenlaatu ja vastamelu

Ääni toimii hyvin listapopin kanssa, mikä lienee kohderyhmää ajatellen onkin fiksua. Jos kuulokkeita haastaa raskaammalla musiikilla tai kovalla volyymillä, voi soundi muuttua raa’aksi. Vastamelu on tässä hintaluokassa tavalliseen tapaan tasaisen huminan vaimennukseen toimiva ja heikompi äkillisten ja kovien äänten hillitsemiseen. Kun musiikin laittaa pois päältä, tuottaa vastamelu kuuluvaa huminaa itsessään.

Johtopäätökset

Kokonsa ja väriensä puolesta Pioneerin kuulokkeet sopivat selvästi paremmin paikallisbussiin kuin businessluokan lennolle. Korvan päälle tuleva malli estää niiden käytön tuntien ajan, eikä mukana tule kuljetuskoteloa, joten siinäkään mielessä ne eivät ole mitkään matkakuulokkeet. Ihmeempiä ominaisuuksia ne eivät tarjoa, mutta harvat napit ovat toimivat. USB-C-lataus on kätevä. Äänenlaatu on varsinkin listamusiikille passeli, mutta vastamelu toimii vain keskinkertaisesti.

 

Karakter
Pioneer SE-S6BN
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Koon puolesta helppo ottaa mukaan. USB-C-lataus. Kivat värivaihtoehdot. On-ear-malli ei sovi lentomatkustamiseen. Keskinkertainen vastamelu.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top