Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Philips PH805

Philips onnistuu taas budjettipuolella

PH805 olisi hinta-laatusuhteeltaan mainio, vaikka vastamelua ei olisikaan.

Julkaistu 21.04.2020 - 00:00
Philips PH805
Jonas Ekelund

Oltuaan hetken poissa on Philips Audio taas mukana menossa – nyt taustalla on TP Vision, joka on jo pitkään vastannut Philips TV:stä. Kuulokkeiden mukana tulee kunnon kuljetuskotelo, äänijohto ja lentokoneadapteri.

Philips PH805 case WEB
Kerrankin kuulokkeiden mukana tulee kunnon kotelo kangaspussin sijaan. Kuva: Philips

Rakenne ja laatu

Hassua kyllä, kuulokkeet ovat niin hillityt, että näyttävät oikeastaan jo tylsältä. Kai Philips olisi voinut keksiä jotakin, jolla näihin olisi saanut edes pientä piristystä? Kuulokkeet taittuvat kokonaan litteiksi, joten ne eivät vie liikaa tilaa laukusta. Ne tuntuvat muovisilta ja niiden taittelu vähän huolestuttaa: kestävätkö ne lukuisia kokoontaitteluita? Saranaosissa olisi voitu käyttää enemmän metallia. Istuvuus on kuitenkin mukava, ja sanka ja tyynyt on hyvin pehmustettu.

Philips PH805 hero WEB
Designpuolella olisi voinut ehkä hakea vähän jännittävämpää suuntaa? Kuva: Philips

Ominaisuudet ja käyttö

Suurin osa toiminnoista on sijoitettu oikeaan kuppiin. Monitoimikytkin laittaa virrat päälle ja pois, yhdistää kuulokkeet soittimeen, laittaa musiikin päälle ja pauselle, vaihtaa kappaletta ja vastaa puhelimeen. Lienee sanomattakin selvää, että näiden toimintojen opettelu vaatii enemmän kuin yhden vilkaisun käyttöoppaaseen. Volyymiä ja vastamelua säädetään hipaisukytkimellä. Vahinkovalintoja tapahtuu paljon – ehkäpä Philips olisi voinut laittaa muutaman napin enemmän? Lataus hoituu nopeasti kahdessa tunnissa. Viidellä minuutilla saa 2 tuntia soittoaikaa ja vartilla 6 tuntia.

Mainos

Philips PH805 fold WEB

Kuulokkeet taittuvat kokonaan kasaan, joten ne vievät vain vähän tilaa. Kuva: Philips

Äänenlaatu ja vastamelu

Philips on ylittänyt odotuksemme äänenlaadun suhteen. Äänikuva on koherentti, eikä mikään erotu ikävästi. Kuluttajakuulokkeille tyypillisesti soundi on lämmin. Vastamelu saa basson soimaan läpitunkevasti. Vastamelu onkin kuulokkeiden heikoin lenkki, sillä se ei ole sen parempi kuin suurimmalla osalla testin malleista.

Johtopäätökset

Pitkän poissaolon jälkeen saamme taas uusia kuulokkeita Philipsiltä. Ja valmistaja onnistuu taas siinä, minkä parhaiten osaa: tekemään parempaa ääntä, mitä tässä hintaluokassa odottaisi. Kuulokkeet tuntuvat melko muovisilta, mikä herättää epäilyksiä niiden eliniästä. Onneksi sentään kuulokkeita suojaa kunnollinen kuljetuskotelo. Vastamelussa ei ole ihmeempää juhlittavaa, mutta sama pätee useimpiin tämän hintaluokan kuulokkeisiin.

Karakter
Philips PH805
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Nopea lataus mikro-USB:stä huolimatta. Hyvä äänenlaatu. Miellyttävän tuntuiset. Kovin muovisen oloiset. Mikro-USB-lataus. Ei sovellusta. Herkät hipaisukytkimet.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top