Testissä JBL Pulse 3

Valoisat kemut

Jylisevän basson ja välkkyvien diskovalojen sijaan Pulse luo tunnelmallisen leirinuotiofiiliksen.

JBL Pulse 3 Lifestyle web 36327

(Foto: Produsenten)

Meillä on hyviä kokemuksia JBL:n kannettavista kaiuttimista. Käytännöllinen JBL Charge 3, pikkuruinen JBL Flip 4 ja tehopakkaus JBL Boombox ovat tehneet vaikutuksen.

Pulse 3 on samankokoinen kuin pieni Charge, mutta suurin osa kaiuttimesta on käytetty valokuoreen kaiutinelementtien sijaan. Rakenne vaikuttaa laadukkaalta vaikkakaan ei yhtä kestävältä kuin metalliverkoin varustetut kaiuttimet. Sateesta tai uima-altaaseen tippumisesta ei kuitenkaan tarvitse murehtia, sillä laite on IPX7-luokiteltu. Tämä tarkoittaa sitä, että latausportti ja aux-sisääntulo on piilotettu luukun taakse.

Kaiuttimesta löytyy napit soiton ja valojen ohjaukseen. JBL Connect App antaa valinnanvaraa seitsemän valoshow’n verran, mutta sovelluksessa voi luoda myös ihan oman. Valot ovat todella hauskat ja hyvännäköiset, mutta eivät valaise koko tilaa kuten Sony ja Philips. Ennemminkin Pulse on kuin kodikas laavalamppu. Sovelluksesta voi myös yhdistää kaksi kaiutinta stereoksi tai yhdistää jopa 100 yhteensopivaa JBL:n kaiutinta keskenään. Sovelluksesta voi myös vaihtaa Play-napin aktivoimaan kännykän puheohjauksen, sillä kaiuttimessa on mikrofoni kaiutinpuheluita varten.

Mainos
(Kuva: JBL)

Paine ja basso

Pulse 3:n ongelma on, että vaikka se on samankokoinen kuin Charge, ei sen volyymi yllä samalla tasolle. JBL on käyttänyt siinä vähemmän kaiutinelementtejä ja sijoittanut ne laitteen pohjalle sen sijaan, että elementit olisi sijoiteltu tasaisemmin liikuttelemaan enemmän ilmaa. Pulse 3 ei villitse tanssilattiaa, vaan luo mukavaa tunnelmaa rauhallisempiin kotibileisiin. Kaiuttimen molemmissa päissä on bassoelementti, mikä tekee bassosta yllättävän matalan, mutta ilman sen enempää painetta. Diskanttiäänet eivät erotu kovin selkeinä. Ei ihan ideaali EDM-kemuihin, siis.

(Kuva: JBL)

Johtopäätökset

JBL Pulse 3:n kaiutinelementit ovat liian pienet nostaakseen äänenvoimakkuuden kattoon eikä bassokaan jaksa iskeä jalkoihin. Suurin osan kaiuttimen tilasta vie nimittäin valokuori, jolta kaiutin on saanut nimensä. Valoshow on kieltämättä juhlava, muta ei muuta olohuonetta diskoksi. Sen sijaan se on kuin kodikas laavalamppu, joka kerää ihmiset ympärilleen ja saa jengin naputtamaan jalkaa musiikin tahdissa. Tai toimii se altaan reunalla grillijuhlissakin, sillä kaiutin kestää vettä.

Sovelluksella voi suunnitella oman valoshow’n.

 

Jatka lukemista
Exit mobile version