Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Husqvarna 410X NERA + EPOS

Ruohonleikkuri ja trimmeri

Husqvarna on varustanut robottinsa kaksoisterillä, joiden luvataan sekä leikkaavan nurmikon että siistivän sen reunat.

Julkaistu 30.05.2024 - 12:43
Husqvarna 410X NERA + EPOS
Pernille Redder

Husqvarna 410X Nera näyttää hassulta vääntyillessään ja kääntyillessään, kun se aktivoi lisäteränsä, joilla on tarkoitus siistiä nurmen reunat. Voiko puutarhuri siis oikeasti heittää trimmerin menemään? Se nähdään kohta.

Ensin Husqvarna 410X Nera on nimittäin asennettava, ja sitä varten valmistaja on lähettänyt robotin mukana ammattilaisen. Asentaja ottaa aluksi satelliittiyhteyden EPOS-moduulilla. (Muista ostaa EPOS-versio, jos päädyt tähän malliin. 410X Nera myydään nimittäin myös ilman sitä, jolloin on käytettävä rajauskaapelia.)

Sen jälkeen asentaja kävelyttää robottia nurmikon reunoja pitkin ja merkkaa rajat sovellukseen. Ammattilaisvinkki: hän laittaa puhelimen peliohjaimeen, jolloin kartoitusta on helpompi muokata ja säätää.

Mainos
Husq ovenfra
Husqvarnan robotti sopii kokonsa puolesta useimmille pihoille. Kuva: Pernille Redder

Tyylikäs robotti

Ketään tai mitään – edes robottiruohonleikkuria – ei pitäisi arvostella ulkonäkönsä vuoksi, mutta en voi olla kehumatta Husqvarna 410X Neran muotoilua. Tämä on ehdottomasti markkinoiden kauneimpia robottiruohonleikkureita!

Robotissa on urheiluauton linjakkuutta, ja sen elegantti ajelu nurmikolla lämmittää sydäntä joka kerta. Tummanharmaa värityskin on varmasti monen mieleen.

Husq Kantklipper
Alhaalla näkyy Husqvarnan uusin keksintö, robottiin integroitu reunaleikkuuterä. Kuva: Pernille Redder

Toimiva sovellus

Sovelluksen käyttäjäystävällisyydessä ei ole moitittavaa. Toimintoja ei ole niin paljon kuin vaikkapa Dreamella, mutta kaikki tarvittava löytyy. Sovelluksesta voi asettaa leikkuukorkeuden, aikataulun ja leikkuukuvion sekä seurata, kauanko robotti on ollut päällä, missä se menee ja mikä on akun varaus.

Ja myös kuuluisa reunojen siistimistoiminto laitetaan sovelluksesta päälle ja pois.

Husq kant
Nurmikon reuna reuna-ajelun jälkeen. Kuva: Pernille Redder

Leikkuujälki

Husqvarnan ajelun jäljiltä nurmikko näyttää kauniilta ja tasaiselta. Oikein hyvä! Testipiha on erittäin siistissä kunnossa 410X Neran testiviikon jälkeen.

Robotti havaitsee tutkansa ansiosta esteet ennalta, joten se ei törmäile mihinkään.

Reunaleikkuu tuottaa kuitenkin pettymyksen. Husqvarna on yrittänyt hillitä odotuksia muotoilemalla lupauksensa jotenkin niin, että robotti ”vähentää reunojen siistimisen tarvetta”. Melko epämääräistä, ja pihan omistajana odottaa kuitenkin merkittävää eroa robotin leikkauksen jäljiltä entiseen verrattuna. Sitä ei tule.

410X Nera kyllä kääntyy perä edellä nurmikon reunaa vasten ja ulottaa teränsä rajalle, minne muut robottiruohonleikkurit eivät yllä. En kuitenkaan huomaa lopputuloksessa mitään eroa. Reunoilta ruoho on yhä pidempää kuin muualla, joten pettymys on aikamoinen.

Husqvarnan robotti on muita vertailun leikkureita kalliimpi, mikä halunnee heijastella ruotsalaismerkin ylivoimaista laatua ja kokemusta. Kysymys kuitenkin kuuluu, ovatko innovaatiot tässä nyt sellaisella tasolla, että hinta on perusteltavissa?

Yhteenveto

Husqvarna 410X Nera leikkaa nurmen siististi ja kauniisti, ja sen hillitty ulkonäkö ihastuttaa. Mutta jos luvataan huolehtia myös reuna-alueista, olisi lupauksesta pidettävä kiinni, ja ainakin testipihalla reunojen trimmeröinti jäi yhä puutarhurin vastuulle.

Karakter
Husqvarna 410X NERA + EPOS
High End

Ääni & Kuva kiteyttää

Leikkaa nurmikon siististi ja tasaisesti. Reunojen siistimistoiminto on pettymys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sunnuntaiaamut on pelastettu!

Kaksi robottia kaksintaistelussa: kumpi siivoaa paremmin?

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Sydän paikallaan

Ääni & Kuva
Scroll to Top