Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Dreame Roboticmower A1

Minimalistinen ja virtaviivainen

Dreame Roboticmower A1 ei kilpailijoistaan poiketen käytä GPS-signaalia suunnistamiseen.

Julkaistu 30.05.2024 - 12:44
Dreame Roboticmower A1
Pernille Redder

Dreame Roboticmower A1 erottuu muista roboteista metallinharmaalla ilmeellään ja linjakkaalla muotoilullaan. Tämä robottiruohonleikkuri tuo traktorin sijaan mieleen uutuudenkiiltävän sedanin. Ensisilmäyksellä robotti näyttää ehkä vähän kitsaasti varustellulta, mutta kuoren alta löytyy kunnon teknologiaa ja tehoja.

Tekniikaltaan Dreame onkin ainutlaatuinen, sillä se on tämän vertailun ainoa laite, joka koostuu pelkästä robotista ja latausasemasta. Ei siis GPS-tolppia tai Ecovacsin valkoisia majakoita. Niiden sijaan Dreame on kehittänyt uniikin kartoitustekniikan.

Käyttöönotto sujuu odotetusti. Robotti yhdistetään Bluetoothilla sovellukseen ja sitten kodin wifiin. Ikävä kyllä Bluetoothin kanssa oli ongelmia, ja minun oli vaihdettava puhelinta saadakseni yhteyden luotua. Ärsyttävä, mutta ratkaistavissa oleva ongelma.

Mainos
Dreame kuppel
Dreame Roboticmower A1:n kartoituksen salaisuus piilee tämän pienen kuvun alla. Kuva: Pernille Redder

Ei GPS:ää

Vasta vuosi sitten robottiruohonleikkureissa mullistavaa oli kyky suunnistaa satelliittien avulla. Dreame on kuitenkin hylännyt tekniikan ja kehittänyt Roboticmower A1:lle omansa.

Sen nimi on OmniSense 3D Ultra Sensing, mikä tarkoittaa, että Roboticmower A1 tutustuu pihaan ja luo siitä 3D-kartan, jonka avulla se jatkossa leikkaa nurmikon ilman satelliittien apua. 3D-karttaa voi tarkastella sovelluksesta, ja se on aika vaikuttava osoitus siitä, miten nopeasti tekniikka tällä saralla kulkeekaan eteenpäin.

Dreame 3D
Tältä näyttää testipiha Dreame Roboticmover A1:n tekemänä 3D-karttana. Kuvakaappaus

Edistyksellinen sovellus

Sovelluksesta puheen ollen, sovelluksesta näkee myös terien ja siivousharjan tilan sekä robotin pohjapesun tarpeen. Testin lopussa terien kunnoksi ilmoitettiin 91 %. Laskenta perustunee käytettyihin leikkuutunteihin, koska sovellukseen pitää manuaalisesti lisätä tieto terien vaihtamisesta. Hyödyllinen ominaisuus silti.

Sovellus tarjoaa paljon sisältöä. Toimintoja on melkein loputtomasti robotin kielen vaihtamisesta pakkassuojan asettamiseen. Jälkimmäinen on hyvä olla olemassa, jos lämpötila putoaa äkillisesti.

Testijakson aikana sovellus kertoi uskollisesti ruohonleikkuun edistymisestä, ja puhelimeen kilahtavista pienistä raporteista tuli nopeasti kotoisa päivittäinen rutiini.

Dreame zone
Leikkuualueen takaosaa Dreame ei leikannut kertaakaan, vaikka olisi pitänyt. Kuva: Pernille Redder

Leikkausjälki

Testipiha näyttää siistiltä ja kauniilta Roboticmower A1:n kierroksen jälkeen. Selviä raitoja ei jää näkyviin ja robotti on leikannut melko tarkasti reunoja myöten.

Puutarha on yhtenäinen, mutta kahden osan välissä on noin metrin levyinen käytävä. Käytävän leveyden pitäisi olla vallan riittävä robotille, ja kartankin mukaan piha on yhtä leikkuualuetta. Roboticmower A1 ei kuitenkaan kertaakaan onnistu kulkemaan käytävää pihan takaosaan asti. Ratkaisu olisi luoda kaksi leikkuualuetta, mutta se tekee asennuksesta monimutkaista eikä sen muutenkaan pitäisi olla tarpeen.

Dreame Technology on nuori yritys – perustettu 2017 – joka on noussut ennätysajassa robotti-imureiden markkinakärkeen. Roboticmower A1 on merkin ensimmäinen yritys robottiruohonleikkureiden puolella, ja ehdottomasti vahva sellainen.

Yhteenveto

Kokonaispisteitä nostaa ehdottomasti Dreamen riippumattomuus GPS-signaalista. Onpahan yksi pömpeli vähemmän pihalla. Dreame leikkaa nurmikon siististi ja tasaisesti, ja sovellus on mahtava. Täydet pisteet jäävät kuitenkin saamatta, koska leikkuualueita oli luotava kaksi, vaikka nurmikko oli yhtenäinen.

Karakter
Dreame Roboticmower A1
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Ei tarvitse GPS-signaalia pihan kartoittamiseen. Bluetooth-yhteys meni poikki käyttöönotossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sunnuntaiaamut on pelastettu!

Kaksi robottia kaksintaistelussa: kumpi siivoaa paremmin?

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Sydän paikallaan

Ääni & Kuva
Scroll to Top