Dreame Roboticmower A1 erottuu muista roboteista metallinharmaalla ilmeellään ja linjakkaalla muotoilullaan. Tämä robottiruohonleikkuri tuo traktorin sijaan mieleen uutuudenkiiltävän sedanin. Ensisilmäyksellä robotti näyttää ehkä vähän kitsaasti varustellulta, mutta kuoren alta löytyy kunnon teknologiaa ja tehoja.
Tekniikaltaan Dreame onkin ainutlaatuinen, sillä se on tämän vertailun ainoa laite, joka koostuu pelkästä robotista ja latausasemasta. Ei siis GPS-tolppia tai Ecovacsin valkoisia majakoita. Niiden sijaan Dreame on kehittänyt uniikin kartoitustekniikan.
Käyttöönotto sujuu odotetusti. Robotti yhdistetään Bluetoothilla sovellukseen ja sitten kodin wifiin. Ikävä kyllä Bluetoothin kanssa oli ongelmia, ja minun oli vaihdettava puhelinta saadakseni yhteyden luotua. Ärsyttävä, mutta ratkaistavissa oleva ongelma.
Ei GPS:ää
Vasta vuosi sitten robottiruohonleikkureissa mullistavaa oli kyky suunnistaa satelliittien avulla. Dreame on kuitenkin hylännyt tekniikan ja kehittänyt Roboticmower A1:lle omansa.
Sen nimi on OmniSense 3D Ultra Sensing, mikä tarkoittaa, että Roboticmower A1 tutustuu pihaan ja luo siitä 3D-kartan, jonka avulla se jatkossa leikkaa nurmikon ilman satelliittien apua. 3D-karttaa voi tarkastella sovelluksesta, ja se on aika vaikuttava osoitus siitä, miten nopeasti tekniikka tällä saralla kulkeekaan eteenpäin.
Edistyksellinen sovellus
Sovelluksesta puheen ollen, sovelluksesta näkee myös terien ja siivousharjan tilan sekä robotin pohjapesun tarpeen. Testin lopussa terien kunnoksi ilmoitettiin 91 %. Laskenta perustunee käytettyihin leikkuutunteihin, koska sovellukseen pitää manuaalisesti lisätä tieto terien vaihtamisesta. Hyödyllinen ominaisuus silti.
Sovellus tarjoaa paljon sisältöä. Toimintoja on melkein loputtomasti robotin kielen vaihtamisesta pakkassuojan asettamiseen. Jälkimmäinen on hyvä olla olemassa, jos lämpötila putoaa äkillisesti.
Testijakson aikana sovellus kertoi uskollisesti ruohonleikkuun edistymisestä, ja puhelimeen kilahtavista pienistä raporteista tuli nopeasti kotoisa päivittäinen rutiini.
Leikkausjälki
Testipiha näyttää siistiltä ja kauniilta Roboticmower A1:n kierroksen jälkeen. Selviä raitoja ei jää näkyviin ja robotti on leikannut melko tarkasti reunoja myöten.
Puutarha on yhtenäinen, mutta kahden osan välissä on noin metrin levyinen käytävä. Käytävän leveyden pitäisi olla vallan riittävä robotille, ja kartankin mukaan piha on yhtä leikkuualuetta. Roboticmower A1 ei kuitenkaan kertaakaan onnistu kulkemaan käytävää pihan takaosaan asti. Ratkaisu olisi luoda kaksi leikkuualuetta, mutta se tekee asennuksesta monimutkaista eikä sen muutenkaan pitäisi olla tarpeen.
Dreame Technology on nuori yritys – perustettu 2017 – joka on noussut ennätysajassa robotti-imureiden markkinakärkeen. Roboticmower A1 on merkin ensimmäinen yritys robottiruohonleikkureiden puolella, ja ehdottomasti vahva sellainen.
Yhteenveto
Kokonaispisteitä nostaa ehdottomasti Dreamen riippumattomuus GPS-signaalista. Onpahan yksi pömpeli vähemmän pihalla. Dreame leikkaa nurmikon siististi ja tasaisesti, ja sovellus on mahtava. Täydet pisteet jäävät kuitenkin saamatta, koska leikkuualueita oli luotava kaksi, vaikka nurmikko oli yhtenäinen.
Ääni & Kuva kiteyttää
Ei tarvitse GPS-signaalia pihan kartoittamiseen. Bluetooth-yhteys meni poikki käyttöönotossa.
Hinta: 2000 €
Faktat
- Äänitaso: 60 dB
- Akku: 5 000 mAh
- Leikkuualueen koko: 2000 neliömetriä
- Törmäysanturi: On
- Varkaudenesto: On
- Sadeanturi: On
- Mitat: 64,3 x 43,7 x 26,1 cm
- Paino: 12 kg
- Verkkosivusto: dreametech.com
Moi, jää vähän epäselväksi, että jos robo – puhelin keskenään toimivat bluu-tuutilla, sitten seuraaminen tapahtuu vain max 10m päähän. mitä on blutuutin kantavuus. Voinko seurata vaikka ulkomailla olleessa??
Hei, ruohonleikkuria ohjataan sovelluksella sen jälkeen, kun se on ensin yhdistetty lähietäisyydellä Bluetoothin avulla puhelimeen. Eli sovelluksella pitäisi voida katsoa ruohonleikkurin tilannetta vaikka ulkomailta.