Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Samsung HW-Q810D

Luokkansa parhaimmistoa

Kilpailijat olivat helisemässä kohdattuaan Samsungin soundbarin: HW-Q810D tarjoaa vaikuttavaa ja vakuuttavaa surroundia – myös ilman takakaiuttimia.

Julkaistu 28.06.2024 - 14:00
Samsung HW-Q810D
Audun Hage

Samsungin valikoimiin kuuluu lukuisia soundbareja, jotka sopivat erinomaisesti yhteen merkin televisioiden kanssa. Keskikokoinen HW-Q810D on tämän vuoden uutuus, ja Samsungin suurin soundbar ilman langattomia takakaiuttimia. Dolby Atmos- ja DTS:X-tuen ansiosta kaiutin on erinomaisesti varusteltu eri alustojen elokuvaviihdettä varten.

Samsung HW-Q810D

Samsungin soundbar on noin 110 cm leveä, joten se sopii kivasti isompien televisioiden seuraan. Kaiutin on riittävän matala, jotta se ei peitä kuvaa tv-tasolla ollessaan. Perforoitu metallikuori antaa ilman kiertää kaiuttimen sisällä.

Sisällä ilmasta nauttii 5.1.2-kanavainen järjestelmä, jossa on erilliset surround- ja korkeuskanavat. Vaikka erillisiä takakaiuttimia ei siis käyttäisikään, osaa Q810D simuloida niiden ääntä yksinkin.

Mainos

Huom: Valikoimissa on myös versio, joka myydään yhdessä takakaiuttimien kanssa: HW-Q935D. Q810D on siis tilaa ja rahaa säästävä vaihtoehto.

no feature game mode pro 541466651 resized
Samsung HW-Q810D myydään pakettina langattoman subwooferin kanssa. Kuva: Samsung

Äänenlaatu

Q810D on helppo ottaa käyttöön Samsungin Smartthings-sovelluksella, joka tarjoaa pääsyn suoratoistopalveluihin ja ääniasetuksiin. Automaattinen huonekorjaus (Spacefit Sound Pro) säätää myös subwooferin äänen tilan mukaan. Jos soundbarin yhdistää yhteensopivaan Samsungin televisioon, voi tv:n kaiuttimia käyttää äänijärjestelmän osana Q Symphony -toiminnolla.

HW-Q810D:n soinnista on helppo pitää. Se maalaa laajan ja ison äänikuvan, jossa on uskottavaa syvyyttä ja todentuntua. Ei tarvinnut katsoa montaakaan sekuntia Top Gun: Maverickia, kun elokuvateatterimainen tunnelma levisi huoneeseen.

Ääni on energinen mutta ei kuulosta kireältä. Tehoa ja energiaa riittää kovaankin volyymiin. Puhe erottuu selkeästi keskikanavasta ja Pete ”Maverick” Mitchellin ja tukijoukkojensa välinen keskustelu erottuu painokkaasti.

– Tässä on kunnon painetta, Geir toteaa Audunin nyökytellessä vieressä.

Samsung tuo Dolby Atmos -raitoihin vaikuttavan surroundin, vaikka takakaiuttimia ei olekaan. Ääniefektit pyyhkäisevät päidemme yli, ja myös selän takana tapahtuva toiminta kuuluu selvästi. Fyysisten takakaiuttimien kanssa vaikutelma olisi varmaankin vieläkin parempi, mutta ilmankin siis pärjää.

Kun lentäjä käynnistää suihkumoottorit, jylisee subwoofer nurkassa uskottavasti. Sillä on tosin selviä vaikeuksia kovalla volyymilla. Kun testihävittäjä yltää Mach 10:een, onnistuu pari testin järjestelmää tuottamaan vielä enemmän painetta, esimerkiksi JBL Bar 800. Mutta yleisesti ottaen Samsungin subwoofer suoriutuu erinomaisesti.

no feature nbsp 541466631 resized copy 1
Kuva: Samsung

Musiikki

Samsung Q810D kuulostaa hyvältä myös musiikin kanssa, vaikka se ei musiikin parissa olekaan yhtä ylivoimainen kuin elokuvien. Queens Live in Montreal soi surroundina isona ja energisenä ja livekonsertin tuntu on läsnä. Freddie Mercuryn laulu on kirkasta ja rummuissa ja bassossa on hyvää painetta. Subwooferin ajoitus osuu paljon tiukemmin rytmeihin kuin Samsungin aiemmilla sukupolvilla. Yleisön puheensorina kuuluu selkeästi ympärillämme, vaikka takakaiuttimia ei olekaan.

Loreenin akustinen versio Tattoosta kuulostaa valtavalta ja läsnä olevalta, mutta laulu ei toistu yhtä kristallinkirkkaasti kuin esimerkiksi Klipschillä. Klipsch tarjoaa myös laveamman stereokuvan ja hiukan tiukemmin ja melodisemman bassokitaran. Kaiken kaikkiaan Samsungin musiikintoistokin on silti onnistunutta.

Yhteenveto

Samsung HW-Q810D tarjoaa autenttista elokuvaääntä, joka voittaa testin muut soundbarit. Ilman takakaiuttimiakin Samsung onnistuu luomaan suuren ja vakuuttavan surroundin, josta puhe erottuu selkeästi ja basso matalana.

Musiikin parissa Samsung onnistuu myös, vaikkakin osalla kilpailijoista on yhtä hyvä tai vielä parempi musiikintoisto stereona. Kaiken kaikkiaan Samsung HW-Q810D on kuitenkin testin paras soundbar – ja samalla iloksemme myös vertailun edullisemmasta päästä. Loistava soundbar!

Huom! Takakaiuttimet voi ostaa halutessaan Q810D:aan erikseen, mutta HW-Q935D on fiksumpi vaihtoehto. Siinä on lisäksi myös ylimääräiset etukaiuttimet, joten kanavien määrä 5.1.2:n sijaan peräti 9.1.4.

Myös uusi Music Frame -kaiutin käy HW-Q810D:n takakaiuttimeksi, mutta siinä on vain kaksi kanavaa eikä erillisiä korkeuskanavia, jolloin konfiguraatio on 7.1.2.

Lue myös: Samsung Music Frame – Kehystettyä musiikkia

Karakter
Samsung HW-Q810D
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Samsung HW-Q810D tarjoaa isoa ja vakuuttavaa äänikuvaa, jossa on hienoa realismia ja 3D-efektiä. Plussaa erinomaisesta surroundista ilman takakaiuttimia. Pienestä näytöstä on vaikea lukea tietoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Vertailussa Dolby Atmos -soundbarit

Säveliä seinästä

Sony ULT Field 1: kannettava bassokone

Klassikkodesignia pöytäkoossa

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Ääni & Kuva
Scroll to Top