Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Polk Audio Magnifi Max AX SR

Vakuuttavaa surroundia

Polk Audio Magnifi Max AX SR tarjoaa loistavan kotiteatterikokemuksen mukana tulevien takakaiuttimien ja tehokkaan langattoman subwooferin ansiosta. Mutta kaikki ei suju yhtä hyvin…

Julkaistu 28.06.2024 - 14:00
Polk Audio Magnifi Max AX SR
Geir Gråbein Nordby

Polk Audio Magnifi Max AX SR lupaa vaikuttavaa surroundia takakaiuttimien ja subwooferin avustamana. Olisiko tässä paras vaihtoehto ihmiselle, joka haluaa täydellisen kotiteatterin vailla vaivalloista käyttöönottoa?

Magnfi-Max-AX-SR_Image_Sound-Bar-lifestyle
Kuva: Magnifi

Polk Magnifi Max AX SR

Polkin soundbar on muotoilultaan moderni ja hillitty: pohja on leveämpi ja pyöreämpi kuin yläosa, ja se asettuu siistin näköisesti tv-tasolle. Subwoofer on melko linjakas ja kompakti ja siten helppo sijoittaa olohuoneeseen. Polkin laitteet ovat ehdottomasti persoonallisempaa designia kuin useimmat.

Käyttöönotto on vaivaton prosessi. Soundbar yhdistetään televisioon HDMI eARC:n tai optisen kaapelin avulla, ja sen jälkeen subwoofer ja takakaiuttimet yhdistetään langattomasti. Näin kokonaisuus on siisti eikä ympäri olohuonetta tarvitse vetää piuhoja. Järjestelmä tukee Google Homea ja Chromecastia, joten kaiuttimet saa liitettyä älykotikokonaisuuteen. Näin musiikin striimaus sujuu helposti, ja soundbaria voi ohjata puheella, jos omistaa Googlen älykaiuttimen.

Mainos
Polk SR2-Wireless-Surrounds_USP_prod-lifestyle-couch-window-resized
Takakaiuttimet nostavat Polkin soundbarin soinnin vaisusta dynaamiseksi. Kuva: Polk

Äänenlaatu

Polk Magnifi Max AX SR:n sointi on hyvä, joskin pienin varauksin. Testasimme soundbaria ensin ilman takakaiuttimia. Silloin sointi on identtinen Magnifi Max AX -mallin kanssa, sillä surround-käsittely jää kaiuttimen omalle vastuulle. Osa soundbareista osaa tehdä sen hyvin, kuten Samsung HW-Q810D, mutta Polk on heikoilla jäillä. Ensinnäkin surroundin illuusio jää aika rajalliseksi, ja toiseksi dialogi jää vähän muun äänikuvan jalkoihin. Dynamiikat ovat latteat, ja kokonaisuutena ääni on hyvin vaisu.

Kun soundbariin liittää takakaiuttimet, muuttuu ääni täysin. Yhtäkkiä äänikuva ympäröi meitä – ja ennen kaikkea puhe muuttuu selkeämmäksi ja dynaamisemmaksi. Kaikki kuulostaa paremmalta.

Subwoofer tuo mukaan vahvan basson, joka voi kuitenkin tuntua hallitsevalta ja monotoniselta. Basso vie huomiota keskirekisteriltä, joten bassoa kannattaa säätää hieman pienemmälle.

Kaikesta huolimatta ääni tempaa mukaansa ja äänikuva on lavea ja syvä. Takakaiuttimet onnistuvat luomaan todella vakuuttavan surroundin.

Musiikkia kuunnellessa Magnifi Max AX SR skaalaa stereon surroundiksi yllättävän onnistuneesti. Basso on vahva ja volyymia voi huoletta nostaa äänen säröilemättä.

Jälleen subwoofer tuntuu hallitsevan äänikuvaa, jos sitä ei laita hiljaisemmalle. Kannattaa myös muistaa, että subwooferin sijoittelulla on iso merkitys äänikuvan eheyden kannalta.

Magnifi-Max-AX-SR_Image_Group
Kuva: Polk

Yhteenveto

Polk Audio Magnifi Max AX SR tarjoaa vaikuttavaa surroundia takakaiuttimien ja subwooferin ansiosta. Kokonaisuus on helppo asentaa ja käyttää, ja äänenlaatu on hyvä sekä elokuvien että musiikin kanssa. Subwoofer on aika hallitseva, mutta sitä hiljentämällä saa soinnin paremmin tasapainoon.

Polk Magnifi Max AX SR tarjoaa hyvää vastinetta rahoille, etenkin kun kaipaa täydellistä surroundjärjestelmää ilman lisävarusteiden ostamisen vaivaa. Kaiken kaikkiaan hyvä valinta vahvaa sointia ja helppokäyttöisyyttä arvostavalle.

Karakter
Polk Audio Magnifi Max AX SR
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Vaikuttava surround takakaiuttimien ansiosta. Vahva ja täyteläinen basso. Helppo asennus ja integraatio. Basso on aavistuksen turpea eikä basson ja keskirekisterin välinen siirtymä suju ihan saumattomasti. Ei toimi läheskään yhtä hyvin ilman takakaiuttimia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Vertailussa Dolby Atmos -soundbarit

Säveliä seinästä

Sony ULT Field 1: kannettava bassokone

Klassikkodesignia pöytäkoossa

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Ääni & Kuva
Scroll to Top