Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: JBL Bar 800

Isoa ääntä joustavassa formaatissa

JBL Bar 800 tarjoaa vaikuttavaa äänikuvaa, vahvaa bassontoistoa sekä irrotettavat takakaiuttimet.

Julkaistu 28.06.2024 - 14:00
JBL Bar 800
Geir Gråbein Nordby

JBL Bar 800 on varsin joustava järjestelmä, sillä siihen kuuluu irrotettavat takakaiuttimet ja vahva ja langaton 10-tuumainen subwoofer. Takakaiuttimien kanssa stereokuvasta saa laajemman, ja irrottamalla ja siirtämällä ne sohvan taakse saa elokuvien äänestä enemmän irti.

JBL Bar 800 display
Kuva: JBL

JBL Bar 800

JBL:n soundbar on saatavilla vain mustana, ja täytyy todeta, ettei JBL:n muotoilupuolella ole viime vuosina tapahtunut kehitystä. Soundbar on hyvin geneerisen näköinen. Rakenne sen sijaan vaikuttaa laadukkaalta: kuori on kovamuovia ja verkko metallia. Mallin erikoisuus on sen irrotettavissa takakaiuttimissa. Idea on, että niitä voi pitää telakoituna soundbarin sivuilla tai irrottaa ja laittaa huoneen takaosaan. Silloin soundbarin sivut voi peittää kansilla.

Käyttöönotto on helppoa. JBL Bar 800 liitetään televisioon HDMI eARC:n tai optisen kaapelin kautta. Sen jälkeen langaton subwoofer yhdistyy automaattisesti soundbariin. JBL One -sovelluksella voi hienosäätää ääntä, mukauttaa äänen huoneen mukaan sekä päivittää laiteohjelmiston. Päivitys tapahtuu muuten automaattisesti, kun yhdistää wifiin. Yhteyden voi muodostaa joko sovelluksessa tai Google Homen avulla.

Mainos

Takakaiuttimet ladataan soundbariin telakoituna tai USB-C-kaapelilla, ja sen jälkeen niitä voi käyttää langattomasti 10 tunnin ajan. Lataaminen vie 3 tuntia.

DTS:X-tukea ei ole, mutta Dolby Atmos löytyy.

JBL Bar 800 surround speakers
Irrotettavilla takakaiuttimilla saa paremman surroundin. Kuva: JBL

Äänenlaatu

JBL Bar 800 vakuuttaa väkevällä soinnillaan. Subwoofer tuo mukaan ison ja fyysisen basson, joka täyttää huoneen tavalla, johon harva soundbar pystyy. Basso on vahva ja rytminen ja ulottuu syvemmälle kuin muilla vertailun kaiuttimilla. Bassoa voi olla liikaakin, jolloin sitä voi onneksi vaimentaa hiukan.

Kun takakaiuttimet ovat telakoituna soundbariin, on äänikuva leveä ja syvä ulottuen kauas horisonttiin. Kun takakaiuttimet vie sohvan taakse, ääni kasvaa vieläkin isommaksi. Silloin kannattaa hyödyntää sovelluksen huonekorjausta, jotta äänikuplasta saa saumattoman.

JBL Bar 800 accessories
Pakettiin kuuluvat seinäkiinnikkeet, kaukosäädin ja kaapelit. Kuva: JBL

Takakaiuttimet pääsevät oikeuksiinsa elokuvia katsoessa. Dialogi erottuu vieläkin selkeämmin, sillä soundbarin ei tarvitse käyttää energiaa kolmiulotteisen äänikuvan luomiseen. Kaipaamme puheeseen vain hiukan enemmän syvyyttä.

Katon kautta heijastuvat Atmos-efektit toimivat myös hyvin ja korkeusvaikutelma on kunnollinen, vaikka JBL ei ylläkään Samsungin holografiseen tuntumaan.

Musiikin kanssa JBL Bar 800 pärjää uskottavasti. Subwoofer tarjoaa ison ja muhevan basson, joka täyttää huoneen ja saa musiikin soimaan tenhoavasti ja täyteläisesti. Bassoäänien sävyt eivät erotu yhtä hyvin kuin Samsungilla ja Klipschillä, mutta fyysinen basso on silti todella viettelevä.

JBL Bar 800 complete

Kuva: JBL

Yhteenveto

JBL Bar 800 on tehokas soundbar, joka tuo joustavuutta käyttöön ja tarjoaa vaikuttavaa äänenlaatua. Irrotettavat takakaiuttimet ja langaton subwoofer tekevät käyttäjäkokemuksesta vaivattoman ja tarjoavat huoneen täyttävää äänikuvaa. Kun haluaa sekä vahvaa bassoa että laveaa äänikuvaa, on JBL Bar 800 erinomainen valinta.

JBL Bar 800 tarjoaa paljon vastinetta rahoille. Se sopii etenkin ihmisille, jotka haluavat yksinkertaisen kokonaisuuden äänenlaadun kärsimättä. Jos kaipaa vieläkin enemmän painetta, voi valita Bar 1000 tai jopa Bar 1300 -mallin, mutta suurimmalle Bar 800 taitaa olla nappivalinta.

Karakter
JBL Bar 800
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Vahva ja täyteläinen basso. Irrotettavat takakaiuttimet. Iso ja syvä äänikuva. Huonekorjaus. Basso voi olla musiikin kanssa vähän monotoninen. Puheentoistossa ohuutta. Ei DTS-tukea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vertailussa Dolby Atmos -soundbarit

Säveliä seinästä

Sony ULT Field 1: kannettava bassokone

Klassikkodesignia pöytäkoossa

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Ääni & Kuva
Scroll to Top