Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Bose Smart Soundbar 600 ja Bose Bass Module 500

Kompakti ja simppeli

Yhdessä Bose Bass Module 500 -subwooferin kanssa Bose Smart Soundbar 600 lupaa isoa ääntä pienestä paketista. Täyttyvätkö lupaukset?

Julkaistu 28.06.2024 - 14:00
Bose Smart Soundbar 600 ja Bose Bass Module 500
Geir Gråbein Nordby

Bose Smart Soundbar 600 ja Bose Bass Module 500 muodostavat suuria lupaavan yhdistelmän. Kokonaisuus on suunniteltu tarjoamaan vangitsevaa ääntä ja erottumaan pienellä koollaan ja tyylikkäällä muotoilullaan. Mutta vastaako käytäntö suunnitelmaa?

Bose Smart Soundbar 600
Kuva: Bose

Bose Smart Soundbar 600

Bose Smart Soundbar 600 on pieni ja hillitty, ja linjakkaan musta muotoilu istuu useimpiin koteihin. Bosen soundbar on vain hiukan suurempi kuin Sonos Beam, eli se on niin kompakti, että tv-tasolle mahtuu muutakin. Bass Module 500 on myös kompakti ja näin ollen helppo sijoittaa olohuoneeseen huomaamattomasti. Laatu on sitä, mitä Boselta odottaisikin: vankkaa ja kestävän oloista.

Soundbarin yhdistäminen verkkoon sujuu helposti sovelluksella, ja sillä myös yhdistetään subwoofer. Jos sovelluksessa odottaa päivitys, voi operaatio vaatia hieman kärsivällisyyttä. Ennen päivittymistä ei nimittäin pääse jatkamaan käyttöottoa, ja se voi viedä 20 minuuttia. Toisaalta, onpahan järjestelmä ainakin aina ajan tasalla.

Mainos

Soundbar yhdistetään televisioon HDMI eARC:lla tai optisella kaapelilla, subwoofer yhdistetään langattomasti. Kun kaikki on valmista, voi kokonaisuuden liittää osaksi Google Homea Chromecastin kautta tai Apple HomeKitiä AirPlay 2:n avulla.

Bose Smart Soundbar 600
Soundbarien kaukosäätimet ovat usein melko pieniä. Kuva: Bose

Äänenlaatu

Bose Smart Soundbar 600 tarjoaa vaikuttavaa äänenlaatua kokoonsa nähden. Dolby Atmos -korkeuskanavat (ei DTS-tukea) luovat huomattavan surround-vaikutelman. Äänikuva ei ole leveydeltään tai syvyydeltään yhtä suuri kuin testin isommilla osallistujilla, ja jäimme kaipaamaan lisää ytyäkin. Bass Module 500 tuo riittävän vakaan bassontoiston kokonaisuuteen, vaikka basso voi tuntua hieman rajalliselta pienen koon vuoksi.

Bose Bass Module 500
Bass Module 500 on kompakti subwoofer, joka kuulostaa hyvältä pienissä huoneissa. Kuva: Bose

Dialogit toistuvat kirkkaasti ja selkeästi, mutta syvyyttä hieman uupuu. Haluamme kuitenkin korostaa, että kokonaisuus toimii hyvin sekä elokuvien että musiikin kanssa olosuhteet huomioon ottaen. Dolby Atmos -sisällöt saavat isomman äänikuvan kuin sisällöt, joissa korkeuskanavia ei hyödynnetä, joten 3D-tuntua on vaikkakin hieman vaisummin kuin vertailun parhaimmilla.

Musiikintoistoon Bose Smart Soundbar 600 on oikein hyvä, mutta basso ei ole yhtä täyteläinen kuin isommilla subwoofereilla. Bass Module 500 saa huoneen hyvin täytettyä, mutta ei soi yhtä matalalta kuin Samsung, JBL ja Klipsch. Siitä huolimatta sointi on kirkas ja vivahteikas, mikä tekee musiikin kuuntelusta miellyttävää.

Bose Smart Soundbar 600
Kuva: Bose

Yhteenveto

Bose Smart Soundbar 600 ja Bose Bass Module 500 on fiksu valinta, kun kaipaa kompaktia ja tyylikästä kokonaisuutta, jossa on hyvät toiminnot ja käyttäjäystävällisyys kohdillaan. Järjestelmä tarjoaa hyvää äänenlaatua kokoonsa nähden, sillä puhe toistuu selkeästi ja surround toimii hyvin Dolby Atmoksen ansiosta. Vaikka basso voi tuntua hieman rajoittuneelta, tekee Bose hyvää työtä tarjoten yhdenmukaisen äänikokemuksen.

Bosen kokonaisuutta ei ihan voi verrata saman hintaluokan suurempiin malleihin. Jos olohuone on pieni, mutta haluaa korkealaatuista sointia, on Bose tämän kokoluokan parhaimmistoa.

Karakter
Bose Smart Soundbar 600 ja Bose Bass Module 500
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Kompakti ja tyylikäs, kirkas ja vivahteikas sointi. Helppo käyttöönotto ja käyttäjäystävällinen sovellus. Rajoittunut basso subwooferin pienen koon vuoksi, ja pieni soundbar jaksaa luoda vain kohtalaisen surroundin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Vertailussa Dolby Atmos -soundbarit

Säveliä seinästä

Sony ULT Field 1: kannettava bassokone

Klassikkodesignia pöytäkoossa

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Ääni & Kuva
Scroll to Top