Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sage Smart Grinder Pro SCG 820 BSS

Tyylikäs ja laadukas kahvimylly

Sagen monipuolinen kahvimylly on nelikiloinen järkäle, joka on täynnä mainioita rakenteellisia ratkaisuja – joista useimmat toimivat loistavasti.

Julkaistu 03.06.2024 - 19:00
Sage Smart Grinder Pro SCG 820 BSS
Natasja Broström

Ensisilmäyksellä Sage Smart Grinder Pro SCG 820 BSS näyttää vain järeältä kahvimyllyltä. Tarkemmin tutustuttaessa käy ilmi, että konehan on viehättävä kuin mikä. Rakenteellisesti siinä on oivallusta toisensa perään.

Smart Grinder Pro painaa neljä kiloa eikä ole mikään helppo liikuteltava. Toisaalta se on ilmeeltään kepeä ja tyylikäs, joten se ei näytä hassulta keittiön tasolla. Käyttöönottoon kuluu vain pari minuuttia, ja Smart Grinder on valmis. Ja jos paperinen käyttöopas ei houkuta, voi ladata Sage AR -sovelluksen skannaamalla pakkauksesta QR-koodin.

Sage app
Sage on kehittänyt BILT:in kanssa yhteistyössä sovelluksen Smart Grinder Prolle. Hauskaa, mutta ei erityisesti tarpeellista. Kuva: Sage

Sovellus näyttää myllystä 3D-kuvan, jota voi pyöritellä sormin. Vähän kuin virtuaalinen Legojen rakenteluopas. Hauskaa, mutta informaatioarvoltaan perustasolla.

Mainos
Sage frontpanel
Etupaneeli on selkeä ja looginen. Nappien ja näytön avulla tehdään kaikki valinnat aina ajasta karkeuteen ja määrään. Kuva: Natasja Broström

Kun Smart Grinder Pron laittaa päälle, näyttö herää eloon. Edessä on kaksi nappia ja säädin. Sivulta löytyy suurempi pyöritin karkeudelle. Valinnanvaraa kahvin jauhatukseen löytyy siis kunnolla.

Fiksua suunnittelua

Smart Grinder Pro jauhaa kaikenlaista kahvia, kuten espressoa. Pakkaukseen kuuluu kaksi suodatinkahvaa. Testin suodatinjauhatusta varten käytin kannellista jauheastiaa. Jo nyt rakenne vaikuttaa todella fiksulta.

Sage samlet indhold
Sagen kahvimyllyn mukana toimitetaan muiden muassa toinen astia ja pohjasta lukittuva papusäiliö. Kuva: Natasja Broström

Erityyppisten kahvien kuppimitat on painettu myllyn sivuun. Kannessa on ymmärrettävät ohjeet astian lukitsemiseksi. Astian kumikansi liu’utetaan paikoilleen, jolloin jauhe ei pääse tippumaan.

Ilmatiivis kansi on kätevä, jos on jauhanut liian paljon kahvia tai haluaa säilyttää valmiiksi jauhetun kahvit aromit. Kumilevy liu’utetaan sille tehtyyn paikkaan kannessa, jolloin se ei ole tiellä, kun astian laittaa takaisin paikoilleen. Hieno detalji.

Sage portafilter
Sage Smart Grinder Pro toimitetaan kahdella suodatinkahvalla. Ne ovat laadukkaita ja helppo kiinnittää. Kuva: Natasja Broström

Suodatinkahvan kiinnikkeet liukuvat helposti myllyn alle kahden raiteen avulla. Ne on kiinnitetty magneeteilla. Molempien kahvojen koot on selkeästi merkitty.

Papusäiliötäkin on selvästi muotoiluosastolla mietitty. Kansi irrotetaan sormella. Säiliön pohja avataan kääntölukosta, jonka avulla säiliö myös lukitaan myllyyn. Ja sama toisin päin: kun säiliön haluaa irrottaa, menee pohja samalla kiinni, joten pavut eivät lentele ympäriinsä. Kiitos siitä!

Napit ja näyttö

Näytön alla on napit, joilla säädetään karkeus, kuppien määrä ja aika sekunneissa.

Smart Grinder Prossa on 60 jauhatuskarkeutta. Myllystä saa kerrallaan enimmillään 12 kuppia jauhettua kahvia. Sen vahvuutta säädetään vasemmalla olevasta vääntimestä. Jauhatusaika määrittää sen, paljonko kahvia pannuun saa.

Sage malingsresultat
Sagen jauhatukset kolmella karkeudella olivat laadultaan epätasaisia. Kuva: Natasja Broström

Tämä on hyvä tapa vaihtoehto kahvin mittaamiselle grammoissa. Se tosin vaatii hiukan kokeilua. Käytin kannun kuppimittaa arvioidakseni jauhetun kahvin tarvetta. Parin päivän aikana vaihtelin aikaa ja karkeusastetta, kunnes löysin yhdistelmän, joka toimi omaan makuuni parhaiten. Ei ehkä nopein tapa, mutta antaa toisaalta käyttäjälle paljon valinnanvapautta.

Muiden testin kahvimyllyjen tapaan kokeilin 6 grammaa kahvia kolmella karkeudella. Hienoimmalla jauhatuksella (1) myllyllä meni 9,8 sekuntia. Mediumiksi valitsin vaihtoehdon percolator (45), jolla kesti 3,8 sekuntia. 60-asetuksen karkeimmalla vaihtoehdolla kesto 4,2 sekuntia.

Sage Smart Grinder Pro SCG 820 BSS häviää nopeudessa vain Melitta Calibra MEL22156:lle.

Puhdistus ja hienosäätö

Sage suosittelee pesemään myllyn ennen käyttöä miedolla käsitiskiaineella ja vedellä. Kahvi ei maistunut oudolle, vaikka jätin pesun välistä. Enemmän minua epäilyttää ajatus käsitiskiaineen ja kahvin maun ja tuoksun yhdistelmästä.

Muiden vertailun myllyjen tapaan laitteesta tippuu joskus papuja pöydälle. Sage on ratkaissut ongelman lisäämällä laitteeseen hieman ylöspäin kaartuvat reunat, jotka estävät muruja tippumasta tasolle.

Ylälevyn saa irrotettua pesua varten. Kun sen ottaa irti, paljastuvat alta puhdistusohjeet laitteen sisäosalle mukana tulevan harjan avulla. Hyvin keksitty!

Sage finjustering kvaernvaerk
Sage Smart Grinder Prota voi hienosäätää terää kääntämällä. Kuva: Natasja Broström

Myllyä ja terää voi säätää, jos jauhatus ei tyydytä. Metallirengas irrotetaan ja musta muoviosa käännetään haluttuun kohtaan hienon ja karkean välille.

Nuoli osoittaa suunnan, johon käännetään – vähän kuin ruletissa. Valittu numero osuu mustan osan punaiseen pisteeseen, kun metallirengas on kohdillaan. Sitten rengas lukitaan, niin ”ruletti” enää pääse pyörimään. Ehkä vähän hankala selittää, mutta käytännössä säätö toimii helposti ja on hyvin mietitty.

Yhteenveto

Sage Smart Grinder Pro SCG 820 BSS on erinomainen kahvimylly täynnä harkittuja ja toimivia yksityiskohtia. Se jauhaa kahvin niin baristoille, espressohulluille kuin suodatinkahvin ystävillekin.

Sage Smart Grinder Pro tarjoaa paljon vaihtoehtoja jauhatuksen, ajan ja kuppien määrän säätöön, joten mylly on erinomainen valinta, kun haluaa itse päättää kaikesta.

Sage kvaernvaerk samlet
Myllyn sisäosan saa purettua niin, että terät saa säädettyä hienommalle tai karkeammalle jauhatukselle. Kuva: Natasja Broström

Valitettavasti lopputulos ei ole testin tasalaatuisimpia, vaan Wilfa Classic Aroma vie tästä voiton.

Epätasainen jauhatus ja käytön aikana syntyvä sotku ovat oikeastaan ainoat miinukset, joiden vuoksi Sage Smart Grinder Pro ei yllä testin parhaaksi.

Karakter
Sage Smart Grinder Pro SCG 820 BSS
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Nopea. Fiksu muotoilu. Kuppimitta säiliössä. Ilmatiivis kansi papusäiliölle ja terien hienosäätö. Ei mittausta grammoissa, on kokeiltava tai arvattava, paljonko kahvia mene kuppia kohden. Pyöreä säiliö murustelee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verenpainetiedot puhelimeen

Väriä julkisivuun

Pikasiivousta varsi-imurilla

Vertailussa kahviharrastajan myllyt

Sunnuntaiaamut on pelastettu!

Kaksi robottia kaksintaistelussa: kumpi siivoaa paremmin?

Ääni & Kuva
Scroll to Top