: RHA CL1

Napakymppi

Kaikki RHA:n kuulokkeissa huokuu pyrkimystä täydellisyyteen, myös soundi. Se on johtanut myös kovaan hintaan.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Oikeiden lisävarusteiden kanssa RHA CL1 tuottaa musiikin vivahteet uskomattoman tarkasti.
Kallis tekniikka ja lisäksi hankittava vahvistin tekevät ison loven lompakkoon. Soundi on hyvin analyyttinen.
RHA CL1

Rakenne: 2-tie

Elementit: Dynaaminen + keraaminen piezosähköinen

Taajuusalue: 16–45 000 Hz

Impedanssi: 150 ohmia

Herkkyys: 89 dB

Mikrofoni/kauko-ohjain: Ei ole/Ei ole

Valmistaja: RHA Audio

Hinta: 450 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: 450 €

Kun RHA lähtee tekemään huippumallia, se tekee sen tosissaan. Johdot edustavat järeintä luokkaa, ja liitäntää varten löytyy niin pieni kuin suurikin liitin, tai sitten voi käyttää mini-XLR-johtoa ja yhdistää kuulokkeet vahvistimeen, kuten RHA:n omaan Dacamp L1:een. Itse asiassa vahvistin on välttämättömyys, sillä kuulokkeet ovat liian raskaat kännykän tai tavallisella vahvistinteholla varustetun soittimen kanssa käytettäväksi.
Tästä on syyttäminen tai kiittäminen kaiutinrakennetta. Dynaamisen keskirekisteri/bassoelementin lisäksi kuulokkeissa on peräti 8 kHz:iin yltävä diskanttielementti, joka koostuu kolmesta osasta: takaosa on hopeaa, keskiosa keramiikka ja etuosa sinkkiä. Elementti saa virtansa sähkösignaaleista, jotka lähetetään hopeasta ei-johtavaan keramiikkaan, mikä aiheuttaa sinkkikalvon värähtelyn ja sitä kautta ääniaaltojen tuottamisen. Teknologian sanotaat tuottavan ylivoimaisesti korkeat taajuudet, mutta se myös vaatii paljon virtaa ja tehoja vahvistimelta.
Tyynyjä tulee peräti 12 paria, joista löytyy muotoja ja kokoja varmasti kaikkien tarpeisiin. Joustavat tyynyt pitävät huolen siitä, että napit pysyvät hyvin korvissa.

Äänenlaatu

Kokeilin kuulokkeita ensin ilman vahvistinta, ja lupaus pitää kyllä paikkansa: pelkkään kännykkään yhdistettynä CL1 kuulostaa elottomalta, kesyltä ja lattealta. RHA:n vahvistimen kanssa soundi syttyy eloon. Hyvälaatuiset äänitykset tarjoilevat erittäin neutraalit bassot ja selkeän keskirekisterin. Flyygeli soi vaikuttavalla intensiteetillä ja klassinen musiikki ylipäätään saa vivahteita ja tukea, jota voisi kuvitella kuulevansa vasta suurista on-ear-kuulokkeista.
RHA-kuulokkeissa on kuitenkin yksi erikoinen piirre, nimittäin ylienerginen ylärekisteri. Valitsemalla sopivimmat tyynyt, jotka istuvat tiiviisti korvakäytävässä välttää osan ongelmasta, mutta diskantti on silti hyvin innokas. Vahvistimesta voi säätää diskanttia alemmas, mutta se ei onnistu koskaan korjaamaan aivan oikeaa taajuutta. Sama homma tasapainotetulla johdolla.
Loppujen lopuksihan kyse on makuasioista, mutta omiin korviini on olemassa parempiakin kuulokkeita, varsinkin kun huomioi vahvistimen pakollisuuden paketissa.

Johtopäätökset

RHA on vienyt CL1:n huipulle. Piezosähköinen diskanttielementti on yhtä kumma kuin kalliskin valinta, joka tekee kuulokkeet riippuvaisiksi vahvistimesta. Vahvistimen kanssa kuulokkeet toistavat tarkasti pienimmätkin vivahteet – emme hämmästy, jos joku entusiasti pystyy kertomaan, ovatko levyllä soivat kitarankielet yhden vai kolme päivää vanhat!
Vaikka basso- ja keskirekisteri ovatkin virheettömät, on diskantti meidän korviimme useimpien tyylilajien kanssa liian hyökkäävä. RHA CL1 on suhteessa hyvin kallis siihen nähden, mitä se tarjoaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Vieritä ylös