: RHA CL1

Napakymppi

Kaikki RHA:n kuulokkeissa huokuu pyrkimystä täydellisyyteen, myös soundi. Se on johtanut myös kovaan hintaan.

Ääni & Kuva kiteyttää

Oikeiden lisävarusteiden kanssa RHA CL1 tuottaa musiikin vivahteet uskomattoman tarkasti.
Kallis tekniikka ja lisäksi hankittava vahvistin tekevät ison loven lompakkoon. Soundi on hyvin analyyttinen.
RHA CL1

Rakenne: 2-tie

Elementit: Dynaaminen + keraaminen piezosähköinen

Taajuusalue: 16–45 000 Hz

Impedanssi: 150 ohmia

Herkkyys: 89 dB

Mikrofoni/kauko-ohjain: Ei ole/Ei ole

Valmistaja: RHA Audio

Hinta: 450 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: 450 €

Kun RHA lähtee tekemään huippumallia, se tekee sen tosissaan. Johdot edustavat järeintä luokkaa, ja liitäntää varten löytyy niin pieni kuin suurikin liitin, tai sitten voi käyttää mini-XLR-johtoa ja yhdistää kuulokkeet vahvistimeen, kuten RHA:n omaan Dacamp L1:een. Itse asiassa vahvistin on välttämättömyys, sillä kuulokkeet ovat liian raskaat kännykän tai tavallisella vahvistinteholla varustetun soittimen kanssa käytettäväksi.
Tästä on syyttäminen tai kiittäminen kaiutinrakennetta. Dynaamisen keskirekisteri/bassoelementin lisäksi kuulokkeissa on peräti 8 kHz:iin yltävä diskanttielementti, joka koostuu kolmesta osasta: takaosa on hopeaa, keskiosa keramiikka ja etuosa sinkkiä. Elementti saa virtansa sähkösignaaleista, jotka lähetetään hopeasta ei-johtavaan keramiikkaan, mikä aiheuttaa sinkkikalvon värähtelyn ja sitä kautta ääniaaltojen tuottamisen. Teknologian sanotaat tuottavan ylivoimaisesti korkeat taajuudet, mutta se myös vaatii paljon virtaa ja tehoja vahvistimelta.
Tyynyjä tulee peräti 12 paria, joista löytyy muotoja ja kokoja varmasti kaikkien tarpeisiin. Joustavat tyynyt pitävät huolen siitä, että napit pysyvät hyvin korvissa.

Äänenlaatu

Kokeilin kuulokkeita ensin ilman vahvistinta, ja lupaus pitää kyllä paikkansa: pelkkään kännykkään yhdistettynä CL1 kuulostaa elottomalta, kesyltä ja lattealta. RHA:n vahvistimen kanssa soundi syttyy eloon. Hyvälaatuiset äänitykset tarjoilevat erittäin neutraalit bassot ja selkeän keskirekisterin. Flyygeli soi vaikuttavalla intensiteetillä ja klassinen musiikki ylipäätään saa vivahteita ja tukea, jota voisi kuvitella kuulevansa vasta suurista on-ear-kuulokkeista.
RHA-kuulokkeissa on kuitenkin yksi erikoinen piirre, nimittäin ylienerginen ylärekisteri. Valitsemalla sopivimmat tyynyt, jotka istuvat tiiviisti korvakäytävässä välttää osan ongelmasta, mutta diskantti on silti hyvin innokas. Vahvistimesta voi säätää diskanttia alemmas, mutta se ei onnistu koskaan korjaamaan aivan oikeaa taajuutta. Sama homma tasapainotetulla johdolla.
Loppujen lopuksihan kyse on makuasioista, mutta omiin korviini on olemassa parempiakin kuulokkeita, varsinkin kun huomioi vahvistimen pakollisuuden paketissa.

Johtopäätökset

RHA on vienyt CL1:n huipulle. Piezosähköinen diskanttielementti on yhtä kumma kuin kalliskin valinta, joka tekee kuulokkeet riippuvaisiksi vahvistimesta. Vahvistimen kanssa kuulokkeet toistavat tarkasti pienimmätkin vivahteet – emme hämmästy, jos joku entusiasti pystyy kertomaan, ovatko levyllä soivat kitarankielet yhden vai kolme päivää vanhat!
Vaikka basso- ja keskirekisteri ovatkin virheettömät, on diskantti meidän korviimme useimpien tyylilajien kanssa liian hyökkäävä. RHA CL1 on suhteessa hyvin kallis siihen nähden, mitä se tarjoaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös