: Audiofly AF180

Täydellistä tasapainoa

Ensikohtaamisemme Audioflyn kanssa ei varmasti jää viimeiseksi. Soundi on täydellisen tasapainoinen.

Ääni & Kuva kiteyttää

Audiofly on tehnyt monitorointikuulokkeet, jotka onnistuvat olemaan rehelliset ja silti soimaan intensiivisesti.
Alun alkaen lattean ja elottoman kuuloinen musiikki ei saa vetoapua kuulokkeilta.
Audiofly AF180

Rakenne: 4-tie

Elementit: 4 x Balanced Armature

Taajuusalue: 15–25 000 Hz

Impedanssi: 18 ohmia

Herkkyys: 108 dB

Mikrofoni/kauko-ohjain: Ei ole/Ei ole

Hinta: 550 €

Verkkosivusto: www.audiofly.se

lisää
vähemmän

Suositushinta: 550 €

Australialainen Audiofly on meille uusi tuttavuus – eikä ihme, onhan merkin jakelu Pohjoismaissa ollut vähäistä. Ruotsalaisen maahantuoja Solipin ansiosta merkkiä saa nyt ainakin verkkokaupasta audiofly.se – tosin tällä hetkellä toimitukset ovat vain Ruotsiin, Tanskaan ja Norjaan.
Audiofly on mahduttanut kuulokkeisiinsa neljä elementtiä, jotka kaikki edustavat Balanced Armature -tyyppiä. Monet valmistajat käyttävät niitä diskanteissaan niiden nopean vasteen ja keveyden vuoksi, mutta ne toimivat hyvin myös alemmissa rekistereissä. Kunhan elementit eivät ylikuormitu, sillä ne eivät siedä yhtä paljon painetta kuin tavalliset dynaamiset elementit. Audiofly on ratkaissut pulman jakamalla ihmiskorvalle kuuluvat taajuudet moneen osaan ja syöttämällä jokaiselle elementille vain rajattua rekisteriä.
AF180:ssa on miellyttävä 18 ohmin impedanssi ja 108 dB:n herkkyys, joten ne toimivat hyvin kännykän kanssa. Kalliit ja laadukkaat kuulokkeet – mitä AF180 todella on – ansaitsevat kuitenkin kunnollisen musiikkisoittimen, mahdollisesti myös kuulokevahvistimen.
Pakettiin kuulu adapteri suurelle jakkiliittimelle ja kaksois-minijakki lentokonetta varten. Tyynyjä tulee yhdeksän paria. Audioflylla on testin suurin kuljetuskotelo, joka on kyllä tyylikäs mutta ei mahdu housuntaskuun.

Äänenlaatu

Nämä kuulokkeet on selvästi suunniteltu ammattilaisille ja muusikoille, joten odotetusti AF180:n soundi on neutraali ja yksityiskohtainen. Siinä missä RHA oli omaan makuuni liian lämmin, onnistuu Audiofly olemaan täydellisen tasapainoinen. Esimerkiksi David Bowien ”Lazarus”: bassorummussa on painetta ja bassokitarassa ytyä, kitara ja puhallinsoittimet erottuvat äänimaisemasta hyvin ja Bowien ääni on kristallinkirkas. Kokonaisuus soi kauniin erottelevasti.
Kuten RHA ja ACS, myös Audiofly erottelee äänet raivorehellisesti. Silti AF180 on vähän vähemmän steriili kuin kaksi kilpailijaansa, mutta tarpeeksi kuitenkin kuulostaakseen musikaaliselta. Soundi on hieman pehmeämpi ja kevyempi – juuri tarpeeksi, ettei huomio kiinnity pelkästään eri ääniin, vaan musiikkiin kokonaisuutena. Kuulokkeet ovat kuitenkin riittävän erottelevat käytettäväksi myös monitorointiin lavalla.

Johtopäätökset

Audiofly valmistaa ammattilaiskuulokkeita, minkä ei suinkaan pitäisi olla este audiofiileille. Usein tavoitteet kuitenkin eroavat: siinä missä harrastaja kaipaa usein hiukan täyteläisempää soundia, tarvitsevat ääniteknikot tarkan steriiliä äänimaailmaa. Audiofly AF180:een ei ole tuotu lisää täyteläisyyttä, vaan soundi on äärimmäisen neutraali. Säkenöivän dynamiikan ansiosta soundi ei ole tylsä, ja kuulokkeilla voi oikeasti nauttia musiikista eikä vaivaantua äänityksen heikkouksista. Audioflyn kuulokkeet ovat rehelliset, mutta eivät niin armottomat kuin RHA ja ACS, mikä on musiikin harrastajalle pelkästään positiivinen asia.

Kommentera

Vastaa

Lue myös

Asus ZenBook Flip S UX371 on tämän hetken parhaita hybridikannettavia, jonka näyttö tekee erityisen suuren vaikutuksen.
Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös