: Audiofly AF180

Täydellistä tasapainoa

Ensikohtaamisemme Audioflyn kanssa ei varmasti jää viimeiseksi. Soundi on täydellisen tasapainoinen.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Audiofly on tehnyt monitorointikuulokkeet, jotka onnistuvat olemaan rehelliset ja silti soimaan intensiivisesti.
Alun alkaen lattean ja elottoman kuuloinen musiikki ei saa vetoapua kuulokkeilta.
Audiofly AF180

Rakenne: 4-tie

Elementit: 4 x Balanced Armature

Taajuusalue: 15–25 000 Hz

Impedanssi: 18 ohmia

Herkkyys: 108 dB

Mikrofoni/kauko-ohjain: Ei ole/Ei ole

Hinta: 550 €

Verkkosivusto: www.audiofly.se

lisää
vähemmän

Suositushinta: 550 €

Australialainen Audiofly on meille uusi tuttavuus – eikä ihme, onhan merkin jakelu Pohjoismaissa ollut vähäistä. Ruotsalaisen maahantuoja Solipin ansiosta merkkiä saa nyt ainakin verkkokaupasta audiofly.se – tosin tällä hetkellä toimitukset ovat vain Ruotsiin, Tanskaan ja Norjaan.
Audiofly on mahduttanut kuulokkeisiinsa neljä elementtiä, jotka kaikki edustavat Balanced Armature -tyyppiä. Monet valmistajat käyttävät niitä diskanteissaan niiden nopean vasteen ja keveyden vuoksi, mutta ne toimivat hyvin myös alemmissa rekistereissä. Kunhan elementit eivät ylikuormitu, sillä ne eivät siedä yhtä paljon painetta kuin tavalliset dynaamiset elementit. Audiofly on ratkaissut pulman jakamalla ihmiskorvalle kuuluvat taajuudet moneen osaan ja syöttämällä jokaiselle elementille vain rajattua rekisteriä.
AF180:ssa on miellyttävä 18 ohmin impedanssi ja 108 dB:n herkkyys, joten ne toimivat hyvin kännykän kanssa. Kalliit ja laadukkaat kuulokkeet – mitä AF180 todella on – ansaitsevat kuitenkin kunnollisen musiikkisoittimen, mahdollisesti myös kuulokevahvistimen.
Pakettiin kuulu adapteri suurelle jakkiliittimelle ja kaksois-minijakki lentokonetta varten. Tyynyjä tulee yhdeksän paria. Audioflylla on testin suurin kuljetuskotelo, joka on kyllä tyylikäs mutta ei mahdu housuntaskuun.

Äänenlaatu

Nämä kuulokkeet on selvästi suunniteltu ammattilaisille ja muusikoille, joten odotetusti AF180:n soundi on neutraali ja yksityiskohtainen. Siinä missä RHA oli omaan makuuni liian lämmin, onnistuu Audiofly olemaan täydellisen tasapainoinen. Esimerkiksi David Bowien ”Lazarus”: bassorummussa on painetta ja bassokitarassa ytyä, kitara ja puhallinsoittimet erottuvat äänimaisemasta hyvin ja Bowien ääni on kristallinkirkas. Kokonaisuus soi kauniin erottelevasti.
Kuten RHA ja ACS, myös Audiofly erottelee äänet raivorehellisesti. Silti AF180 on vähän vähemmän steriili kuin kaksi kilpailijaansa, mutta tarpeeksi kuitenkin kuulostaakseen musikaaliselta. Soundi on hieman pehmeämpi ja kevyempi – juuri tarpeeksi, ettei huomio kiinnity pelkästään eri ääniin, vaan musiikkiin kokonaisuutena. Kuulokkeet ovat kuitenkin riittävän erottelevat käytettäväksi myös monitorointiin lavalla.

Johtopäätökset

Audiofly valmistaa ammattilaiskuulokkeita, minkä ei suinkaan pitäisi olla este audiofiileille. Usein tavoitteet kuitenkin eroavat: siinä missä harrastaja kaipaa usein hiukan täyteläisempää soundia, tarvitsevat ääniteknikot tarkan steriiliä äänimaailmaa. Audiofly AF180:een ei ole tuotu lisää täyteläisyyttä, vaan soundi on äärimmäisen neutraali. Säkenöivän dynamiikan ansiosta soundi ei ole tylsä, ja kuulokkeilla voi oikeasti nauttia musiikista eikä vaivaantua äänityksen heikkouksista. Audioflyn kuulokkeet ovat rehelliset, mutta eivät niin armottomat kuin RHA ja ACS, mikä on musiikin harrastajalle pelkästään positiivinen asia.

Lisää
Keskustelu

Vastaa

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Lue myös

TCL C815 (65C815)

Kiva kokemus edullisesti

TCL C815 -televisio tarjoaa hyvää kuvaa ja paljon älyominaisuuksia huokeaan hintaan. Jopa äänenlaatu on kohdillaan!

TCL RAY-DANZ TS9030 lifestyle

Kiintoisa konsepti

TCL Ray-Danz TS9030 simuloi surround-ääntä älykkäillä akustisilla ratkaisuilla DSP:n sijaan.

Beoplay H95 støydempende hodetelefoner

Parhaat melunvaimentajat

Kaipaatko pois hälystä? Kokosimme listaan tämän hetken parhaat vastamelukuulokkeet.

Panasonic HZ2000 (TX-65HZ2000E)

Mestarien mestari

Panasonicin huippumalli on todellinen herkkupala tv-harrastajille: HZ2000 tarjoaa mielettömän tyylikästä kuvaa ehdalla studiolaadulla!

Beoplay H95 spread

Loistavaa vastamelua B&O:lta

Olemmekin odotelleet highend-luokkaan vastamelukuulokkeita, ja jotenkin ei yllätä, että Bang & Olufsen ehtii ensimmäisenä erinomaisella Beoplay H95 -mallillaan!

Shure Aonic 50 lifestyle

Taivaan portit aukeavat

Shure Aonic tarjoaa ehkäpä parasta koskaan kuulemaamme äänenlaatua vastamelukuulokkeista.

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Vieritä ylös