Vuoden parhaat 2022-2023

ACS Evolve Studio Universal

Totuus tulee julki

ACS:n kuulokkeet paljastavat armotta äänitteen laadun – niin hyvässä kuin pahassa.

forfatter
Julkaistu 18.06.2017 - 18:18
Ääni & Kuva kiteyttää
Kuulokkeiden hämmästyttävän tarkka erottelukyky kertoo tarkalleen, mitä kappaleesta löytyy.
Tavalliselle kuulijalle soundi on neutraali ja raivorehellinen paljastaen levyn heikkoudet.
Faktat

ACS Evolve Studio Universal

Rakenne: 3-tie

Elementit: Dynaaminen

Taajuusalue: 20–20 000Hz

Impedanssi: 50 ohmia

Herkkyys: 119,9 dB

Mikrofoni/kauko-ohjain: Ei ole/Ei ole

Verkkosivusto: acscustom.com/fi

Valmistaja: Acer

Hinta: 400 €

Hinta: 400Pr. 18.06.2017

Tavalliselle musiikin kuuntelijalle ACS on melko tuntematon merkki, sillä se on keskittynyt tekemään ammattilaistason kuulokkeita lavalla käytettäväksi. Esimerkiksi U2:n, Black Sabbathin, Musen ja Travisin jäsenet käyttävät ACS:n kuulokkeita kuullakseen itsensä lavalla. Ja jos et oletkaan kuullut ACS:stä, olet saattanut kuulla sen sisusten valmistajasta, joka on Etymotic Research.
Evolve Studio -kuulokkeista on saatavilla kaksi versiota: tavallinen malli, jota testaamme nyt, sekä Custom-versio, joka valetaan oman korvakäytävän muodon mukaan. Jälkimmäinen vaatii muotin tekemistä omista korvista ja maksaa reilut 300 euroa. Tavalliselle käyttäjälle tästä ei ehkä ole liiemmälti iloa, mutta ammattimuusikoille se takaa, etteivät kuulokkeet tipahda lavalla kovassakaan menossa.
Evolven mukana tulee kuudet tyynyt kolmessa koossa. Tyynyt ovat korvakäytävää myötäilevää memory foamia. Johdossa ei ole mikrofonia eikä kauko-ohjainta, eikä johtoa voi vaihtaa. Hintaan kuuluu kätevä kuljetuskotelo, joka mahtuu taskuun.
Napit on merkitty heikosti L- ja R-merkein merkkaamaan oikeaa ja vasenta. Napit ovat kevyet, sillä nämä ovat testin ainoa malli, jossa ei ole pientä sankaa, vaan johdot tulevat suoraan kuulokenappeihin. Valmistajalla on tällä hetkellä työn alla uusi versio, jonka musta pinta saattaa olla testiversion läpinäkyvää houkuttelevampi. Jää nähtäväksi, ovatko merkinnät selkeämmät ja tuleeko niihin sanka.

Äänenlaatu

Ei jää epäselväksi, että nyt liikutaan ammattilais- ja studiotasolla. Soundi on nimittäin paljon kuivempi kuin Sony N3AP:llä ja AKG N40:llä. Elektropopin ja hiphopin bassot ovat laihemmat eikä ylärekisterissä ole samanlaista energiaa. Suurin osa musiikista kuulostaakin Evolve Studio melko tylsältä. Mutta jos mukaan liittää vahvistimen, kuten kannettavan RHA Dacamp L1:n, saa musiikki huomattavasti enemmän dynamiikkaa. Jazz, klassinen ja esimerkiksi Lambchopsin rauhallinen elektroalbumi FLOTUS vuodelta 2016 saavat mukavasti bassoa, kummallisella vokoder-efektillä kuorrutetun laulun ja runsaasti vivahteita ylä-ääniin. iPhone 6s Plussalla ei siis ehkä pääse parhaaseen tulokseen, mutta RHA-vahvistimella soundi paranee, ja vasta silloin tämänkaltaisten kuulokkeiden pointti tulee selväksi.

Johtopäätökset

ACS:n kuulokkeet paljastavat musiikin laadun armotta. Osa musiikista kuulostaa tylsältä ja lattealta etenkin keskirekisterissä. Kannettava vahvistin tuo musiikkiin lisä eloisuutta mutta tärkeintä on valita kuuntelulistalle musiikkia, jonka tuotannossa on jo alun perin kiinnitetty huomiota tasapainoon.
ACS onkin tarkoitettu lähinnä muusikoille ja ääniteknikoille, ja Evolve Studio on oiva valinta in-ear-monitorointiin lavalla. Lavalla paljon liikkuvat voivat teettää omaan korvaansa täydellisesti muovatut Custom-version kuulokkeet.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

4 viikkoa
vain 4.50 €!

Myös tässä testissä

Audiofly AF180

Täydellistä tasapainoa

Ensikohtaamisemme Audioflyn kanssa ei varmasti jää viimeiseksi. Soundi on täydellisen tasapainoinen.

Audiofly on tehnyt monitorointikuulokkeet, jotka onnistuvat olemaan rehelliset ja silti soimaan intensiivisesti.
Alun alkaen lattean ja elottoman kuuloinen musiikki ei saa vetoapua kuulokkeilta.

RHA CL1

Napakymppi

Kaikki RHA:n kuulokkeissa huokuu pyrkimystä täydellisyyteen, myös soundi. Se on johtanut myös kovaan hintaan.

Oikeiden lisävarusteiden kanssa RHA CL1 tuottaa musiikin vivahteet uskomattoman tarkasti.
Kallis tekniikka ja lisäksi hankittava vahvistin tekevät ison loven lompakkoon. Soundi on hyvin analyyttinen.

Sony XBA-N3AP

Paras basso

Sonyn kuulokkeet ovat testin edullisimmat, mutta sitä ei kyllä laadusta arvaisi.

Basso on vahva ja syvä. Täyteläinen ja mehukas soundi, joka kuitenkin pysyy myös vivahteikkaana.
Täysin neutraalin soundin ystäville Sonylla on liikaa bassoa.

AKG N40

Räätälöityä ääntä

N40 voi räätälöidä kolmen suodattimen avulla. Parhaimmillaan niiden soundi on erittäin erotteleva ja musikaalinen.

Täyteläinen soundi antaa etenkin yksiulotteisille äänityksille uuden elämän. Soundia voi muokata kolmen vaihdettavan suodattimen avulla.
Keskirekisteri voi kuulostaa hieman liian rohkealta ja ylärekisteri samoin liioitellulta.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.
Myrsky vesilasissa Argon Audio Quiet Storm näyttää kalliimmalta kuin onkaan, mutta ääni ei yllä ulkonäön tasolle.
Studiokuulokkeet edullisesti Beyerdynamic DT 900 Pro X sopii niin ammattilaisten kuin harrastajienkin käyttöön. Halpojenkin varusteiden kanssa toimivat kuulokkeet kuulostavat kalliimmalta kuin ovatkaan.
Kuulokkeet musiikin rakastajalle Sennheiserin päivitetyillä kuulokkeilla ulkonäkö on pysynyt ennallaan, mutta ääni on parempi kuin koskaan!
Audio-Technica panostaa täyslangattomaan äänenlaatuun ATH-TWX9 on erittäin hyvällä äänenlaadulla ja 360-äänellä varustettu täysin langaton nappikuulokemalli.
Voiko Utopiasta saada paremman? Focal on päivittänyt tinkimättömän Utopia-kuulokemallinsa. Onko siitä muka mahdollista saada vielä parempi?
Uusi vastamelukuuloke Yamahalta Yamaha YH-E700B korvaa malliston aiemman huippusankakuulokemallin, mutta suurin ero vaikuttaisi olevan ulkonäössä.