: AKG N40

Räätälöityä ääntä

N40 voi räätälöidä kolmen suodattimen avulla. Parhaimmillaan niiden soundi on erittäin erotteleva ja musikaalinen.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Täyteläinen soundi antaa etenkin yksiulotteisille äänityksille uuden elämän. Soundia voi muokata kolmen vaihdettavan suodattimen avulla.
Keskirekisteri voi kuulostaa hieman liian rohkealta ja ylärekisteri samoin liioitellulta.
AKG N40

Rakenne: 2-tie

Elementit: Dynaaminen + Balanced Armature

Taajuusalue: 10–40 000 Hz

Impedanssi: 20 ohmia

Herkkyys: 115 dB

Mikrofoni/kauko-ohjain: On/on

Hinta: 400 €

Verkkosivusto: fi.akg.com

lisää
vähemmän

Suositushinta: 400 €

AKG ei ole nuukaillut varusteluissaan. Nappien mukana tulee kaksi johtoa: toinen on tavallinen ja toisessa on mikrofoni puheluita varten. Kuulokenapeissa on fiksusti sijoitettu liitin, johon vaihdettava johto kiinnitetään niin, ettei se pääse irtoamaan.
Tyynyjä tulee paketissa neljät erikokoiset, joten sopiva löytyy varmasti. Vanhanaikaisia lentokoneita ajatellen mukana tulee myös kaksipäinen liitin.
Kovin juttu ovat vaihdettavat suodattimet. Valmiina paikallaan neutraali suodatin, lisäksi mukana tulee yksi bassoa vahvistava ja toinen diskanttia korostava filtteri. Kokeilemalla löytyy omalle musiikille parhaiten sopiva suodatin.
N40:ssä on 2-tierakenne: tavallinen dynaaminen elementti on bassoa varten ja Balanced Armature -diskantti. Diskanttielementti on niin kevyt, että sen transienttivaste on erinomainen.

Äänenlaatu

Standardifiltterillään N40 kuulostaa täyteläiseltä ja lämpimältä ja basso hyvältä. Muuten lattealta kuulostava pop-musiikki saa bassosta lisätujauksen, joka nostaa soundin intensiivisemmäksi kuin jos soundi olisi säädetty aivan neutraaliksi. Ajan kanssa tulee kuitenkin selväksi, että bassoa on korostettu – niinpä ei tunnu olevan järkeä kokeilla bassosuodatinta, vaan otan testiin diskanttifiltterin. Ja se tuntuu tasapainoisemmalta kuin standardiversio! Ylä-äänet soivat kirkkaammin ja ilmavammin, ja bassoa on piirun verran vähemmän. Minun korviini diskanttisuodatin soi siis neutraaleimmin ja parhaimmin.
Basso on yhä täyteläinen mutta se sulautuu paremmin muuhun äänimaisemaan. David Bowien ”Lazarus” soi luonnollisella bassosoundilla ja rytmillä eikä kuulostaa enää niin turvonneelta. Ilmavat symbaalit ja David Bowien laulu soivat selkeästi.
Joissakin tuotannoissa symbaalit saavat vähän turhan paljon huomiota diskanttisuodattimella. Tasapainon saavuttaminen on yhtä vaihtokauppaa enkä henkilökohtaisesti löydä täydellistä tasapainoa millään asetuksella. AKG saa kuitenkin suitsutusta dynamiikastakaan, jollaista ei halvemmista kuulokkeista löydä. Soundi on eläväinen ja vivahteikas, ja kappaleiden eri tasot erottuvat paljon selkeämmin kuin vaikkapa Philips Fidelio S2 -kuulokkeilla, joka on suosikkimme noin satasen hintaluokassa.

Johtopäätökset

AKG N40:llä on hieno design ja erinomaisen tujakka basso. Jos bassoa on makuun liikaa, voi suodattimien avulla vaihdella äänikuvaa. Meidän makuumme oli diskanttifiltteri, joka tarjosi tasapainoisimman soundin. Basso sulautui mukavammin musiikkiin ja diskantit soivat kirkkaasti. Jotkin äänitteet voivat kuumeta ylärekisteristään liikaakin, ja markkinoilla on erottelevampiakin nappikuulokkeita.

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Vieritä ylös