Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Emga Caterchef Thermoblender

Yksinkertainen

Jos haluaa kontrolloida kaikkea itse, on Emgan yleiskone passeli.

Julkaistu 28.09.2023 - 16:55
Emga Caterchef Thermoblender
Pernille Redder

Laitan Caterchefin päälle ja tajuan parissa sekunnissa, että tämä kone on kehitetty erilaista filosofiaa noudattaen kuin testin muut koneet. Caterchef on tehty ammattilaisille, jotka tietävät, mitä ovat tekemässä ja jotka haluavat päättää itse, miten ruoka valmistetaan. Sen sijaan, että seuraisivat koneen valmisohjelmia, siis.

Koneessa ei ole sisäänrakennettua keittokirjaa eikä hienoa sovellusta – aika suoraviivaista. Caterchef tarjoaa kuitenkin lukuisia toimintoja, ja valikossa kerrotaan lyhyesti, mitä ne tekevät. Toisin sanoen: kone suoriutuu mistä tahansa annetusta tehtävästä, mutta ei itsenäisesti.

Joillekin tämä voi olla vapauttavaa. Joidenkin mielestä on ärsyttävää, että pitää seurata reseptiä vaihe vaiheelta ja lisäillä vettä gramman tarkkuudella. Toisille taas juuri se kädestä pitäen -meininki on tärkein syy hankkia nykyaikainen yleiskone, sillä se tuo turvaa epävarmemmille tai hajamielisemmille kokkaajille. Jälkimmäiselle ryhmällä Emgan yleiskone ei ole sopiva valinta.

Mainos
MenuCaterchef
Valikko on yksinkertainen ja otettu nopeasti haltuun. Kuva: H. W. Larsen

Pizza á la Caterchef

Vertailun muilla koneilla on pizzataikinareseptit valmiina, mutta Caterchefilla on vain Flour-niminen toiminto, eli varsinaisesti vaivaamistoiminto, vaikka aluksi kuulostaakin joltakin jyvien jauhamistoiminnolta. Esiasetettu aika on kahdeksan minuuttia, ja vaivaamisen aikana kone lämmittää taikinan 37-asteiseksi.

Taikinasta tulee hyvä ja sileä, eikä siinä ole mitään moittimista. Sen sijaan koneen toiminta huolestuttaa: se hyppii pöydällä vaivatessaan taikinaa, enkä uskalla jättää sitä yksin, ettei se putoa pöydältä. 9,4-kiloisen koneen saaminen varpailleen (tai parketille…) ei kuulosta kivalta.

Dej
Pizzataikinasta tulee hyvä ilman erillistä pizzaohjelmaakin. Kone lämmittää hiivan oikeaoppisesti, joten taikina kohoaa nopeasti. Kuva: Pernille Redder

Siivousapua

Kone saa taikinan valmiiksi, jonka jälkeen laitan puhdistusohjelman päälle. Kulhoon kaadetaan vettä ja tiskiainetta, jotka kone lämmittää 45-asteiseksi. Pienen vispauksen jälkeen taikinamöykyt ovat irronneet koukusta.

Puhdistus sujuu helposti, ja automaattisena on paljon näppärämpi kuin vanhassa KitchenAidissani, jonka taikinakoukkua saa aina vaivaamisen jälkeen olla hinkkaamassa. Puhdistusohjelman päätyttyä kulho, pohja ja koukku irrotetaan ja huuhdellaan hanan alla.

Silkkinen smoothie

Koska valmisohjelmia ei ole eikä niitä siten voi kokeilla, testaan aamiaissmoothien tekoa, jonka yleensä teen sauvasekoittimella. Smoothieen tulee pakastehedelmiä, banaani, proteiinijauhetta ja nestettä. Sauvasekoittimella pakastehedelmien soseuttamiseen menee usein monta minuuttia, ja proteiinijauhe tuppaa paakkuuntumaan varteen.

Onkin ihmeellistä tehdä smoothie yleiskoneella: kaikki ainekset laitetaan kulhoon samalla kertaa, ja alle minuutissa kone on luonut silkkisen sileän smoothien, joka valuu houkuttelevan paksuna kannusta lasiin. Smoothie ei ole vain tasaisesti soseutunut, vaan myös ihanan kuohkeaa tavalla, johon sauvasekoitin ei ole ikinä yltänyt. Vaikuttavaa!

Maukasta keittoa

Caterchef on lämmittävä yleiskone, joten sipulit on hetkessä silputtu ja kuullotettu. Sipulin kuoriminen ja lohkominen vei melkein enemmän aikaa kuin koko loppuprosessi.

Koneessa on Fry-toiminto, jolla kasvikset ruskistuvat täydellisesti ennen kuin kaadan veden joukkoon ja asetan koneen manuaalisesti keittämään ne kypsäksi.

Kaiken kaikkiaan koneen hieman kummalliset ohjelmat (mitä ihmettä tekee ”potager”?) oppii ohittamaan ja käyttämään konetta pelkästään manuaalisesti. Keitosta tulee tällä tavalla samettisen pehmeää, ja asetan itse lämpötilan, jossa haluan koneen ylläpitävän keiton. Todella yksinkertaista.

Yhteenveto: Emga Caterchef Thermoblender

Caterchef-yleiskone ei ansaitse yhtä korkeaa arvosanaa kuin sisäänrakennetulla keittokirjalla ja sovelluksella varustetut kilpailijansa. Tavallaan ihastuttavassa yksinkertaisuudessaan se ei vain ole riittävän älykäs. Yksinkertaisuus on toisaalta ammattilaisille ja intohimoisille kotikokkaajille etu, kun kaikesta voi päättää itse. Toiminnallisesti kone onkin huippuluokkaa.

Karakter
Emga Caterchef Thermoblender
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Erittäin helppokäyttöinen ja suoriutuu kaikesta erinomaisesti. 1 500-wattinen kone on todella tehokas. Ei ajattele käyttäjän puolesta, joten itsellä on oltava ruoanlaittokykyjä. Kovaa raataessaan kone pomppii pöydällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Väriä julkisivuun

Pikasiivousta varsi-imurilla

Vertailussa kahviharrastajan myllyt

Sunnuntaiaamut on pelastettu!

Kaksi robottia kaksintaistelussa: kumpi siivoaa paremmin?

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Ääni & Kuva
Scroll to Top