Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Philips SmartSleep Wake-Up Light HF3654/01

Loogisesti muotoiltu

Philipsin herätysvalo on todella helppokäyttöinen ja silmää miellyttävä valontuoja vuoden pimeimpien aikojen piristykseksi.

Julkaistu 23.10.2023 - 10:30
Philips SmartSleep Wake-Up Light HF3654/01
Natasja Broström

Tämä on varmasti makuasia, mutta Philips SmartSleep – Sleep & Wake-Up Light HF3654/01 näyttää yöpöydällä kivalta. Rinkulavalo on minimalistinen ilmestys ilman erikokoisten nappien sekamelskaa.

HF3654/01:n valo on testin miellyttävin ja pehmein, ja kun laitetta on vielä helppo käyttääkin, olen varsin tyytyväinen.

SmartSleep HF3654/01 on vertailun toiseksi painavin: 0,8 kg, kun taas Lumie Bodyclock Luxe 750DAB painaa 1,1 kiloa. Painonsa ansiosta Philips pysyy vakaasti pystyssä, vaikka pohjassa onkin vain neljä pientä kumitassua.

Mainos
Philips HF3654 indstilling
Hieman kallistettu asento tekee Philips HF3654/01:n valikoiden selaamisesta helppoa. Kuva: Philips

Looginen muotoilu

Lamppua on kallistettu siten, että ohjauspaneeli näkyy hyvin. Ei siis tarvitse polvistua laitteen eteen tai ottaa sitä syliin saadakseen säädöt tehtyä. Muotoilunsa ansiosta valaisin sopii erinomaisesti yöpöydälle: se ei häikäise, vaan heijastaa valon ympäri makuuhuonetta.

Ensin laitteeseen asetetaan kieli ja kellonaika. Ikonipohjainen asennusapuri on ymmärrettävä ja ja intuitiivinen – tässä ei voi mennä pieleen. Sain parissa minuutissa valittua, haluanko herätykseen äänen vai en, valaistuksen kirkkauden ja etsittyä radiokanavat.

Heräämisäänen ja -valon valinta

SmartSleep HF3654/01 tarjoaa äänivaihtoehtoina äänimaisemia, radion tai hiljaisuuden. Äänimaisemien joukosta löytyy linnunlaulua ja nepalilaisten äänimaljojen sointia. Valo syttyy ja voimistuu valittua heräämisaikaa kohden, mutta ääni sen sijaan alkaa vasta herätysajasta.

Philips HF3654 morgenvaekning kvinde
Ikoneita tai valoa napauttamalla saa lopetettua heräämisohjelman tai torkutuksen. Kuva: Philips

Valon kirkkaudella on 25 tasoa. Vaikka käänsin HF3654/01 poispäin kasvoistani, oli valaistus tasoilla 12–15 jo aivan riittävä. Valaisimen pinta on sileä ja kiiltävä, mutta valo ei kuitenkaan ole millään tasolla kovaa tai keinotekoisen tuntuista. Vaikka auringonnousu keskellä makuuhuonetta tietysti keinotekoista onkin.

Jos ei kaipaa lintuja ja äänimaljoja aamuunsa, voi laitteen yhdistää musiikkisoittimeen, vaikkapa siis puhelimeen. Smart HF3654/01:n takapuolella olevaa USB-porttia voi tosin käyttää vain puhelimen lataamiseen. Jos siis haluaa soittaa musiikkia ulkopuolelta, on käytettävä aux-liitäntää. Lightning/aux-adapterin iPhonelle tai USB-C/aux-adapterin Androidille voi hankkia elektroniikkakaupoista.

Hengitysharjoituksia valon ja äänen tahtiin

Vertailun ainoana laitteena Philips SmartSleep HF3654/01 tarjoaa myös rentoutustoiminnon nimeltään RelaxBreathe. Toiminnossa on 7 nopeutta: neljästä kymmeneen hengitystä minuutissa. Valo sykkii valitun hengityksen rytmissä. Mukaan saa myös aaltojen kohinaa.

Philips HF3654 afslapning
RelaxBreathe auttaa rentoutumaan tarjoamalla rytmin sisään- ja uloshengitykseen. Kuva: Philips

Oppaan mukaan kuuluisi maata sängyssä selälläni toinen käsi vatsan päällä ja seurata rytmiä. Harjoitus ei kuitenkaan rentouttanut minua, vaan sai sykkeeni vain nousemaan.

Auringonlasku tunniksi

Sen sijaan auringonousu ja -lasku toimivat. Lisäksi voi valita radion tai neljän luonnonääntä tuudittamaan itsensä uneen.

Sateenropina eli ”Soft Rain” kuulostaa terävältä ja ikävältä. Sateen lisäksi tarjolla ovat ”Ocean Wave”, ”Underwater” ja ”Summer Lake”. Vedenalainen äänimaailma on minusta aika klaustrofobinen, mutta se voi ehkä olla jonkun toisen makuun.

Päädyin valitsemaan auringonlaskun kumppaniksi kesäjärven kurnuttavine sammakoineen. Parin päivän jälkeen vähensin ohjelman kestoa puolesta tunnista varttiin, sillä nukahdin jo ennen auringonlaskuni päättymistä.

Yhteenveto: Philips Sleep & Wake-Up Light HF3654/01

Vaikka Philips Sleep & Wake-Up Light HF3654/01 tarjoaa vähemmän ominaisuuksia kuin monipuolinen Lumie BodyClock Luxe 750DAB, vie Philips kuitenkin koko vertailun voiton.

Valaisin on helppo asentaa ja käyttää. Se tekee mitä pitääkin: auttaa nukahtamaan nopeasti.  Sain HF3654/01:n avulla puolitettua uinahtamisaikani. HF3654/01 on myös herätessä oiva apu. Valo on pehmeää ja sen saa suunnattua epäsuorasti, jolloin valo ei paista suoraan naamaan.

Philips HF3654 natbord
Philipsin donitsilamppu tarjoaa testin pehmeintä valoa. Kuva: Natasja Broström

Philips HF3654/01:n valoa ja ääntä voi säätää hyvin. Onhan unikin yksilöllistä, joten mitä enemmän vaihtoehtoja nukahtamiseen ja heräämiseen on, sen parempi.

Äänenlaatu ei ole parasta, vaan jopa radio kuulostaa vähän suttuiselta. Miellyttävä valo ja yksinkertaiset asetukset tekevät kuitenkin Philips SmartSleep – Sleep & Wake-Up Light HF3654/01:stä testin ehdottoman voittajan.

Karakter
Philips SmartSleep Wake-Up Light HF3654/01
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Jämäkät kumitassut pitävät lampun paikallaan. Kompakti ja tyylikäs. Looginen ja intuitiivinen käyttää. Puhelimelta ei voi jakaa sisältöjä, ei sovellusta. Ei Bluetoothia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Sydän paikallaan

Älykäs laturi sähköautolle

Kokkaa kuin ammattilainen

Jäljitä arvotavarasi helposti

Pim-pom! Onko ketään kotona?

Talvea on vielä jäljellä

Ääni & Kuva
Scroll to Top