Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Lumie Bodyclock Shine 300

Perustason herätysvalo

Shine 300 tarjoaa vähemmän ominaisuuksia kuin Lumien kalliimpi Bodyclock Luxe 750DAB -malli. Riisuttu malli on kuitenkin helppokäyttöisempi.

Julkaistu 23.10.2023 - 10:30
Lumie Bodyclock Shine 300
Natasja Broström

Kun Lumie Bodyclock Shine 300:n purkaa laatikosta, se tuntuu Lumie Luxe 750DAB:n muovisemmalta pikkuversiolta. Takaosa on kellertävä ja etuosan kangas vaikuttaa vähän heppoisesti kiinnitetyltä. Jos ei anna sen häiritä, saa yöpöydälleen varsin kätevän, miellyttävän mattapintaisen kaverin.

Lumie Shine 300
Lumie Bodyclock Shine 300 on muodoltaan samanlainen kupolimallinen kuin Lumien Luxe 750DAB. Kuva: Lumie

Lumie Shine 300:n valo on hyvin miellyttävä sekä illalla että herätessä. Se on helppokäyttöisempi kuin Lumie Bodyclock Luxe 750DAB, mikä tekee Shine 300:sta hyvän valinnan.

Käyttöönotto

Luxe 750DAB:hen verrattuna Shine 300 ei tarjoa juurikaan ominaisuuksia. Ei Bluetoothia, USB-porttia eikä AUX-liitäntää. Shine 300 on tarkoitettu vain nukahtamis- ja herätysvaloksi.

Mainos

Kompaktista koostaan huolimatta Shine 300 vie jonkin verran tilaa suorakaiteen muotoiselta yöpöydältäni. Pohjassa oleva kumirengas pitää sen paikoillaan, mistä ilahdun. Kaikki testin valaisimet eivät nimittäin kestä käyttöä kaatumatta, ja tarkoitan nyt Philips HF3521/01 -mallia.

Lumie Shine 300 laeselys
Shine 300 toimii lukuvalona, mutta valo osittain myös häikäisee osuessaan kasvoille. Kuva:  Lumie

Isoissa napeissa on nuolia tai teksitä ohjaamassa käyttöä. Useimmat kai ymmärtävät, mitä ”preset” tai ”select” tarkoittaa. Tämä osuus on siis selkeää, kun skrollaa tekemässä valintoja.

Mukana tuleva antenni muodostuu ohuesta kaapelista. Se kiinnittyy laitteen pohjaan, mikä ei vaikuta kovin kestävältä ratkaisulta. Radion äänenlaatu on kohtalainen, ja suosikkiasemia voi tallentaa viisi kappaletta.

Epäloogiset napit

700DAB-mallissa on pyöreät säätimet, mutta Shine 300 on niiden sijaan erilaisia nappeja sijoiteltuna näytön ympärille.  Aivan kuten Luxe 700DAB-mallissakin, on tässäkin neljä nimetöntä nappulaa, joiden kanssa minulla on hankaluuksia. Niiden toiminto riippuu siitä, mitä haluaa valita.

Nappulat sinänsä eivät ole rakettitiedettä, mutta kun laitetta käytetään lähinnä puoliunessa illalla ja aamulla, on helppo painaa väärää nappia. Pahimmillaan joutuu asettamaan valo- ja ääniasetukset uudelleen.

En oikeastaan kaipaisi Wagneria klo 6.35 aamulla, kun onnistun vahingossa laittamaan radion päälle yrittäessäni himmentää valoa. Tällaisissa tilanteissa kannattaisikin käyttää torkutustoimintoa: napauttamalla kevyesti kupolia, laite hiljenee ja aloittaa auringonnousuohjelman uudelleen yhdeksän minuutin kuluttua.

Lumie Shine 300 natbord 1
Lumie 300 Shinen kupolimuoto levittää valon mukavan pehmeästi huoneeseen. Kuva: Natasja Broström

Yleisesti ottaen Shine 300 toimii virheettömästi ja mustien nappien vähäisempi määrä on etu. Etenkin, kun Luxe 700DAB:ssa valon ja äänen asetukset on sijoiteltu miten sattuu. Vinkki Lumien suunnitteluosastolle: laittakaa ääniasetukset näytön toiselle puolelle ja valoasetukset toiselle.

Parempi käyttää

Kuten todettua, on Shine 300 riisutumpi malli, mutta käytännössä sillä ei oikeastaan ole väliä. Vaikka äänimaisemia oli vielä puolet vähemmän, löytää joukosta kuitenkin sen yhden tai kaksi, joita oikeasti käyttää. Itse ihastuin kaskaiden sirinään sekä nukahtaessa että herätessä.

Shine 300 tarjoaa tärkeimmät ominaisuudet heräämiseen ja nukahtamiseen. Illalla näyttö himmenee (sen saa kokonaan pois päältä laitteen pohjasta), valo himmenee ja ääni vaimenee.

Aamulla valo syttyy ja voimistuu asetetun keston mukaan. Kun valittu heräämisaika koittaa vaikkapa klo 6.35, alkaa laite soittaa asetettua ääntä. Kaskaat olivat tosiaan paljon mukavammat kuin radiosta kajahtava Fucikin Gladiaattoreiden sisääntulo.

Yhteenveto: Lumie Bodyclock Shine 300

Lumie Bodyclock Shine 300 on erinomainen herätysvalo. En jäänyt kaipaamaan ylimääräisiä äänilähteitä USB-portin tai muun kautta. Laitteen käyttö on helpompaa ja intuitiivisempaa kuin isomman Luxe DAB700 -mallin.

Lumie Shine 300 natbord
Lumie 300 Shinen valo voimistuu vähemmän miellyttäväksi auringonnousuohjelman loppua kohden. Kuva: Natasja Broström

Materiaalit tuntuvat aika halvoilta ja laite täyttää melkein koko yöpöydän. Shine 300 -valoa ei voi käyttää johdotta, mutta laite muistaa asetukset 30 minuutin ajan, jos se on tarpeen irrottaa töpselistä ja siirtää toiseen paikkaan. Malli toimii lukuvalonakin, mutta siihen käytän mieluummin tarkoitukseen suunniteltua valaisinta. Shine 300:n valo nimittäin valaisee myös ylöspäin ja osuu näin suoraan kasvoihin.

Herääminen ja nukahtaminen onnistuvat miellyttävästi Shine 300:n kanssa, joten laite tekee pimeistä talviaamuista helpompia ja mukavampia.

Karakter
Lumie Bodyclock Shine 300
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Osassa napeista on selkeät merkinnät. Ääni vaimenee ja valo himmenee hyvin. Näytön himmennys hämärässä. Liikaa nappeja ja epälooginen sijoittelu. Heikko äänenlaatu. Siirtämiseen tarvitaan kahta kättä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sydän paikallaan

Älykäs laturi sähköautolle

Kokkaa kuin ammattilainen

Jäljitä arvotavarasi helposti

Pim-pom! Onko ketään kotona?

Talvea on vielä jäljellä

Ääni & Kuva
Scroll to Top