Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Philips SmartSleep Wake-Up Light HF3521/01

Pehmeä ja herkkä herätyskello

Haluaisitko herätä nepalilaisten äänimaljojen sointiin tai Alppien lehmänkellojen kilinään? Philipsin pieni pyöreä herätyskello onnistuu monessa, mutta kaikki siinä ei ole yhtä käyttökelpoista.

Julkaistu 23.10.2023 - 10:30
Philips SmartSleep Wake-Up Light HF3521/01
Natasja Broström

Ensimmäinen yö Philipsin kanssa on aikamoinen elämys. SmartSleep Wake-Up Light HF3521/01 on nimittäin persoonallinen tapaus.

Pieni pyöreä herätyskello on nopeasti asennettu. Hallintapaneeli on helppokäyttöinen, joten esimerkiksi ajan asettaminen onnistuu näppärästi. Plussaa paneeli saa kosketusherkkyydestä: eri toimintoja kuvaavat ikonit syttyvät vain käden lähestyessä, mikä on pimeässä mukavaa.

Philips HF3521 morgenlys
Kellon kaksi pistettä vilkkuvat ärsyttävästi herätystoiminnolla. Myös yöllä, kun näyttö on himmeänä. Kuva: Philips

Reunalla olevat napit eivät sen sijaan ole yhtä fiksuja. Jos sellaista painaa liian kovaa, koko herätysvalo kaatuu.

Mainos

Wake-Up Light HF3521/01:n näytön voi himmentää. Valo hehkuu pehmeästi ja voimistuu vähitellen.

Helppo käyttöönotto

Wake-Up Light HF3521/01 ei tarjoa sen kummempia ominaisuuksia, kuten USB-portteja, aux-liitäntöjä, sovellusta tai muutakaan edistyksellistä. Laite vain tökätään pistorasiaan (valaisimen ihanteellinen paikka on 45 cm:n etäisyydellä nukkujan päästä) ja kaikki on valmista. Ensin asetetaan kellonaika. Jos tässä vaiheessa valo on irrotettava seinästä ja siirrettävä, se onnistuu vielä helposti, sillä laite muistaa kellonajan kahdeksan tunnin ajan ilman virtaakin, mutta muut asetukset se unohtaa.

Philips HF3521 morgenlys kvinde
Philipsin herätysvaloa pitää vähän varoa, sillä se kaatuu helposti. Kuva: Philips

Laitteeseen menevä piuha on ohutta antennikaapelia, joten se mahtuu minne vain huomaamattomasti. Radioasemia etsitään plus- ja miinussymboleja painelemalla. Kun sormea pitää symbolin päällä, etsii laite automaattisesti seuraavan kuuluvan taajuuden.

Heräämistä varten voi luoda kaksi eri profiilia, joita hallitaan reunanapeista. Profiilit voivat olla vaikkapa arkipäiviä (aikaisempi herätysaika) ja viikonloppuja (myöhäisempi herätys) varten.

Sitten profiileille valitaan äänilähde, kirkkaus ja herätyksen pituus. Sen jälkeen homma menee erikoiseksi.

Lehmänkelloja ja Buddhan ääntä

Laitteessa on erilaisia ääniä radion lisäksi. Äänien englanninkieliset nimet ovat Soft Rain, Forest Birds, Buddha, Yoga, Ocean Waves, Nepal Bowls ja Morning Alp.

Itse suosin mieluummin radiota, sillä omiin korviini jopa ”soft rain” ei ollut kovin pehmeää, vaan paljasti SmartSleep Wake-Up Light HF3521/01:n melko lattean äänenlaadun.

 

Philips HF3521 morgenvaekning
Philips HF3521:n valo on pehmeää muttei kovin vivahteikasta. Sävyvaihtoehtoja ei ole kovin montaa. Kuva: Philips

En myöskään pidä Buddhan äänestä (oikeastaan se on vain sellainen lempeä melodia) tai metallikulhojen kilahtelusta. Kokeiltuani eri ääniä totesin, että aamutuimaan Alpit sopivat minulle parhaiten. Äänimaailmaan kuuluu lehmänkelloja, lehmien ammuntaa ja linnunlaulua. Ehkä en olisi pelkän nimen perusteella arvannut tätä suosikikseni.

Hyvät ja huonot puolet

Kuten kerrottua, on Philips HF3521/01:ssä liikkeeseen reagoiva kosketuspaneeli. Paneelin kirkkautta voi säätää tasojen 1–4 välillä. Näyttö herää automaattisesti 0-tasosta eli pimeästä himmeäksi, jos sitä koskettaa yöllä. Varsin järkevää.

Reunalla olevat napit löytyvät hyvin myös pimeässä tunnustelemalla, mutta kyllästyn pian koko valaisimeen. Pienikin tökkäisy saa HF3521/01 keikkumaan huolestuttavasti, mikä on ongelma, kun haluaisi sammuttaa radion tai himmentää valoja sängystä käsin.

Philips HF3521 natbord
Philipsin pikkuvalaisin herättää omistajansa hitaasti. Joillekin valo saattaa olla liian himmeä toimiakseen herättäjänä. Kuva: Natasja Broström

Laitteeseen voi tallentaa vain yhden radiokanavan, mikä on esimerkiksi Lumie Bodyclock 750DAB -mallin viiteen tallennuspaikkaan verrattuna todella kitsasta. Jos kuitenkin valitsee radion heräämisprofiilinsa osaksi, voi kanavaa vaihtaa hallintapaneelista. Kun HF3521/01 herää, ilmestyy paneelin kaksi symbolia, joiden avulla FM-taajuuksia voi selata eteen- ja taaksepäin.

Yhteenveto: Philips SmartSleep Wake-Up Light HF3521/01

Philips SmartSleep Wake-Up Light HF3521/01 tarjoaa monia hyviä ominaisuuksia. Muotoilua on ajateltu enemmän tyylikkyys kuin toimivuus edellä, sillä laite kellahtaa helposti kumoon, kun sen nappeja yrittää painella. Toisaalta pienikokoinen laite mahtuu helposti yöpöydälle, ja mattapinta saa valon hehkumaan miellyttävän pehmeästi.

Äänenlaatu ei ole järin hyvä, ja torkutuksen saa päälle vasta, kun herätysvalo on ehtinyt kirkkaimpaan tilaansa. Siihen mennessä suurin osa on varmastikin muutenkin jo hereillä.

Philips HF3521 natbord 2
HF3521 aloittaa herättelyn lempeän kullanhohtoisella valolla, joka muuttuu pian valkoiseksi ja epämiellyttäväksi. Kuva: Natasja Broström

Philips HF3521/01:n näytön ja hallintapaneelin kirkkautta saa himmennettyä, mikä on erinomaista. Sen sijaan kellon vilkkuvat pisteet häiritsevät yöunta.

Karakter
Philips SmartSleep Wake-Up Light HF3521/01
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Liikkeeseen reagoiva kosketuspaneeli. Miellyttävä pehmeä valo, joka voimistuu vähitellen. Napit löytyvät näppituntumalla. Kiikkerä. Ei Bluetoothia, kuulokeulostuloa tai tallennuspaikkoja radioasemille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Sunnuntaiaamut on pelastettu!

Kaksi robottia kaksintaistelussa: kumpi siivoaa paremmin?

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Sydän paikallaan

Ääni & Kuva
Scroll to Top