Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Lumie Bodyclock Luxe 750DAB

Raskaan sarjan herätysvalo

Lumien huippumallin monimutkaisuus ja tunkkainen äänenlaatu pilaavat muutoin hyvän herätysvalon.

Julkaistu 23.10.2023 - 10:30
Lumie Bodyclock Luxe 750DAB
Natasja Broström

Lumie Bodyclock Luxe 750DAB:n purkaminen laatikosta ja asentaminen on pieni urheilusuoritus, sillä laite painaa yli kilon. Eipähän ainakaan tarvitse pelätä sen olevan kiikkerä.

Käyttöönotossa pidän laitetta sylissäni, kyykkään sen edessä ja pidän sitä yläilmoissa, joten näen koko näytön. Mustista napeista on mahdoton arvata, mitä ne tekevät. Näytössä on valikko ja neljä ikonia, jotka ovat selkeitä.

Lumie 750DAB aften
Lumien iso herätysvalo vie paljon tilaa, joten sen voi huoletta sijoittaa kauemmas yöpöydästä. Laitetta voi ohjata Bluetoothilla. Kuva: Natasja Broström

Kun Bodyclock Luxe 750DAB on vihdoin asennettu, se tarjoaa enemmän ominaisuuksia kuin vertailun muut laitteet.

Mainos

Käyttöönotto ja asetukset

750DAB:n pohja on muovia. Testiyksilömme oli tummanharmaa (Charcoal), mutta 750DAB on saatavilla myös ”tyylikkäästi” nimetyissä sävyissä, kuten Sage ja Paprika.

Kun laitteen kytkee pistorasiaan, se herää. Ensin valitaan kieli, päivämäärä ja kellonaika, joka jää näytölle paksuina numeroina. Aika erottuu hyvin.

Lumie 750DAB aftenbord
Viisi radionappulaa ovat Lumie Bodyclock Luxe 750DAB:n helppokäyttöisimmät. Kuva: Natasja Broström

Toiminnot on piilotettu neljän ikonin taakse. Vasemmalla olevasta isosta napista selataan herätys- ja auringonnousu- tai -laskutoimintoja, ja oikealla olevasta napista tehdään valinta.

Kaikkiaan 750DAB:ssa on kuusi mustaa nappia ja säädintä, neljä ikonia näytöllä ja viisi valkoista nappia. Palaan niihin kohta.

Erikokoisten nappien ja ikonien muistamisessa on hirveä työ, ja välillä toiminnot voivat vaihtua. Osa ääniasetuksista tehdään näytön vasemmalta puolelta ja osa oikealta. Sekavaa.

Herääminen ja nukahtaminen

Herätyksen voi asettaa päivä- tai viikkokohtaisesti. Sunnuntaina ei ehkä tee mieli herätä 6.30, joten jos haluaa eri kellonajan eri päiville, pitää herätys muistaa asettaa joka ilta. Ärsyttävää.

Lumie 750DAB usb
Musiikkia voi soittaa myös USB-tikulta. Kuva: Natasja Broström

DAB750 toimii myös lukuvalona, mutta sen valo on terävää eikä kovin miellyttävää. Plussaa kuitenkin siitä, että näyttö himmenee automaattisesti ympäristön hämäryyden mukaan. Nukahtamiseen voi valita valon, joka ei sisällä juurikaan sinistä valoa, jollaista esimerkiksi televisio tai puhelimen ruutu tuottaa. Asiantuntijoiden mukaan sininen valo häiritsee nukahtamista.

Laaja valikoima ääniä

Lumie Bodyclock Luxe 750DAB tarjoaa 33 erilaista äänimaisemaa. Halutessaan voi herätä vuohen määkinään, sirkusmusiikkiin, armeijan harjoituksiin, ralliautoihin tai höyryjunan puksutukseen, mutta itse en halua.

Auringonlaskutoimintoon eli nukahtamiseen voi valita kissan kehräystä ja valkoista kohinaa. Äänenlaatu vain ei ole kovin hyvä, joten osa äänistä toistuu karkeina ja latteina. Jotkut ääniprofiilit ovat liian lyhyitä äänityksiä, mikä saa ne kuulostamaan ärsyttävän keinotekoisilta. Tähän kategoriaan menee kissa, jonka sama kehräys alkaa koko ajan alusta.

Loppujen lopuksi päädyin kaskaiden siritykseen, mikä on monotonisin ja siksi rauhoittavin ääniraita.

Oma ääni

Testin ainoana Lumie Bodyclock Luxe 750DAB tarjoaa myös mahdollisuuden liittää ulkoinen äänilähde Bluetoothin tai USB:n kautta.

Bluetooth-symbolia painamalla ja puhelimesta Lumie Luxin valitsemalla saa luotua yhteyden, josta laite ilmoittaa tekstinä näytöllä.

Lumie 750DAB dagmusik
Lumie Bodyclock Luxe 750DAB mahdollistaa myös oman musiikin kuuntelun. Kuva: Natasja Broström

Toinen vaihtoehto on käyttää USB-porttia, mutta siihen liittyy erityisvaatimuksia. Pitää olla mielellään SanDiskin FAT32-formatoitu tikku, johon mahtuu 200 kansiota tai 2 000 mp3-tiedostoa.

Ihme kyllä, laatikostani löytyi juuri oikeanlainen muistitikku, joten seuraava aamu alkoi nostalgisesti Depeche Moden sävelin.

Lumie Bodyclock Luxe 750DAB:ssa on myös aux-ulostulo, jonka avulla laitteeseen voi liittää puhelimen tai MP3-soittimen (löytyisiköhän jonkun laatikon pohjalta vielä vanha iPod, jota voisi hyödyntää tässä…?).

Yhteenveto: Lumie Bodyclock Luxe 750DAB

Lumie Bodyclock Luxe 750DAB tarjoaa paljon toimintoja äänen, valon ja radion suhteen. On kätevää, että näyttö himmenee ympäristön hämärtyessä.

Laitteen valo on pehmeää ja miellyttävää, paitsi lukuvalo, joko paistaa kasvoille ja valaisee koko huoneen. Ääni on lattea ja laite saattaa resonoida pöytää vasten.

Lumie 750DAB turmeric laeselys
Lumien 750DAB toimii myös lukuvalona, mutta ei ole siihen kovin miellyttävä. Kuva: Lumie

Laitteen käyttö tuo mieleen 80-luvun kelloradiot. Nappeja on liikaa eikä niitä ole järjestetty loogisesti, mikä hankaloittaa niiden käyttöä.

Karakter
Lumie Bodyclock Luxe 750DAB
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Näyttö himmenee illalla. Useita liitäntävaihtoehtoja ja Bluetooth. Hinta. Liikaa nappeja, jotka on ryhmitelty miten sattuu. Huono äänenlaatu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vertailussa fiksut palohälyttimet

Sähkölaskujen säätöä älypistorasioilla

Ylellinen kuivaus- ja höyrykaappi

Virta kulkee mukana

Elämää helpottava luksusjääkaappi

Robotti-imurit pyyhkivät myös lattiat - mutta pesevätkö oikeasti?

Ääni & Kuva
Scroll to Top