Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Ledvance Wifi Smart+ Outdoor Garden LED Spot

Ledvancella sutjakkain käyttöönotto

Ledvancen spottivalojen avulla muuttuu itsekin valaistussuunnittelijaksi.

Julkaistu 10.08.2023 - 07:50
Ledvance Wifi Smart+ Outdoor Garden LED Spot
Pernille Redder

Juuri kuin totuimme siihen, että ulkovalaisimet ovat mustia, tulee Ledvance paikalle harmaan spottinsa kanssa. Kaikkea sitä näkee. Ainakin nyt vaihtoehto mustalle, jos sellaista kaipaa vaikkapa talon arkkitehtuurin vuoksi.

Ledvancen valoissa on harvinaisen vankkarakenteinen maapiikki, joka tuntuu pysyvän paikoillaan, kun sen on kerran paikoilleen saanut. Valitettavasti se vain on muovia, mikä on aikamoinen pettymys, kun valaisin itsessään huokuu laatua.

Sillä niin: Ledvance on laatumerkki. Jos nimi ei tunnu tutulta, niin Osram varmasti soittaa kelloja. Ledvance on alkujaan nimittäin yli satavuotiaan saksalaisvalmistaja Osramin luoma merkki, mutta siirtynyt sittemmin kiinalaisomistukseen.

Mainos
LedvancePunkt
Kauempaa katsoen spotit luovat vaikuttavan kohdevalon. Kuva: Pernille Redder

Vaatii Wi-Fin

Valaisimen purkaminen laatikosta, sovelluksen lataaminen ja näiden yhdistäminen sujuu hujauksessa ja onnistuu keneltä tahansa. Ledvancen spottivalojen kanssa ei tarvitse ostaa keskusyksiköitä tai muutakaan monimutkaista. Valot toimivat Wi-Fi-verkossa ja tottelevat ohjausta sovelluksen kautta (ja Google Assistantin tai Alexan). Koko talon ja pihan voi siis täyttää Ledvancen valaisimilla ja ohjata niitä kaikkia yhdessä. On vain yksi ongelma: valaisimet toimivat vain Wi-Fi-verkon kantaman sisällä.

LedvanceSpyd
Ledvancen spotit ovat ehkä hieman kömpelömmät kuin kilpailijoilla, mutta maapiikin muovisuus on isompi murhe. Kuva: Pernille Redder

Sovellus

Kaikeksi onneksi sovellus toimii mainiosti, kunhan langaton verkko toimii. Valojen käyttöönotto vie vain muutaman sekunnin ja sovellus on niin yksinkertainen, ettei siihen voi millään eksyä.

Värien kanssa voi leikkiä vaikka kuinka, ja tarjolla on myös värejä vaihtavia valmisasetuksia. Valikoimaa ei ole yhtä paljon kuin kilpailijoilla, joten valmisasetuksista on vain etsittävä mieleinen tai sitten vain leikittävä RGB-ympyrän kanssa.

Onhan kuitenkin tosiasia, että älyvalaisin, olipa se sitten sisälle tai puutarhaan, on 45-prosenttisesti valaisin ja 45-prosenttisesti leikkikalu. (Ja 10-prosenttisesti ajanvietettä.)

Yhteenveto: Ledvance Wifi Smart+ Outdoor Garden LED Spot

Ledvancen puutarhaspotti ei edellytä minkäänlaista teknistä osaamista, ja se toimii luvatusti, kunhan lähellä on pistorasia ja Wi-Fi. Miinusta muovisesta maapiikistä ja alustasta.

Karakter
Ledvance Wifi Smart+ Outdoor Garden LED Spot
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Käyttöönotto sujuu alle minuutissa. Valaisin vaatii jatkuvan Wi-Fi-yhteyden. Alusta ja maapiikki ovat muovia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sydän paikallaan

Älykäs laturi sähköautolle

Kokkaa kuin ammattilainen

Jäljitä arvotavarasi helposti

Pim-pom! Onko ketään kotona?

Talvea on vielä jäljellä

Ääni & Kuva
Scroll to Top