Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Calex Smart Outdoor LED Spotlight RGB CCT

Calex – hollantilainen haastaa älyvalomarkkinat

Testin pienin spottivalo tekee, mitä pitää.

Julkaistu 10.08.2023 - 07:50
Calex Smart Outdoor LED Spotlight RGB CCT
Pernille Redder

Calexin spottivalo on testin pienin ja myös halvin. Pärjääkö se vertailussa testin muita valoja vastaan? Osittain kyllä.

Calex on hollantilainen valmistaja, jonka tuotteet eivät ole yhtä laajasti saatavilla Pohjoismaissa kuin testin kolmen muun merkin. Tilanne saattaa kuitenkin muuttua pian, sillä Calex pyrkii olemaan vähän hauskempi ja luovempi kuin kilpailijansa. Valikoimaan kuuluu koristeellisia hehkulamppuja sekä älykkäitä ulkovalaisimia aina lyhdyistä valoketjuihin ja kaikenlaisiin spottivaloihin.

Esimerkki luovuudesta on Calexin sovelluksen liukuvalinta, jolla valitaan valkoisen valon värilämpötila. Fiksua. Tietysti sovelluksessa on myös samanlainen RGB-väriympyrä kuin muillakin.

Mainos
Calexin sovelluksesta saa sävyn lisäksi valittua valkoisen valon värilämpötilan. Kuvakaappaus

Vaatii keskusyksikön

Calexin järestelmä muistuttaa Philips Hueta eli tässäkin tarvitaan keskusyksikkö, Bluetooth Mesh Hub, jotta valot saa ajastettua tai värejä vaihtavat asetukset päälle.

Keskusyksikköön voi yhdistää saman valmistajan eri valaisimia ja haluamansa puheavustajan. Järjestelmä tukee niin Google Assistantia, Alexaa kuin Siriäkin.

Ilman Bluetooth Mesh Hubia on aina oltava Bluetooth-kantaman päässä valaismesta, kun sitä haluaa ohjata, mikä on aika epäkäytännöllistä.

Maapiikki ja alusta ovat muovia, mutta muuten valaisin on metallia. Kuva: Pernille Redder

Laatu

Calex olisi saanut panostaa materiaaleihin enemmän. Vaikka spottivalo onkin pulverimaalattua alumiinia, ovat maapiikki ja alusta muovia. Eikä edes erityisen vahvaa kovamuovia, vaan ohutta ja hapertuvan oloista.

On vaikea kuvitella, että ohut muovi kestäisi Suomen oloissa kovin pitkään. Kun se hajoa, saakin keksiä luovia korvikkeita maapiikeille, jottei koko valaisin muutu roskaksi.

Yhteenveto: Calex Smart Outdoor LED Spotlight RGB CCT

Hintaansa nähden Calexin valaisin on hyvä ja tarjoaa paljon toimintoja, mutta muovisten maapiikkien ja alustojen kestävyys ulkona arveluttaa.

Karakter
Calex Smart Outdoor LED Spotlight RGB CCT
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Pieni ja huomaamaton spottivalo luo vaikuttavaa tunnelmaa puutarhaan. Maapiikki ja alusta on valmistettu aivan liian ohuesta muovista, jonka pakkasenkestävyydestä ei ole tietoa. Järjestelmä vaatii keskusyksikön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sydän paikallaan

Älykäs laturi sähköautolle

Kokkaa kuin ammattilainen

Jäljitä arvotavarasi helposti

Pim-pom! Onko ketään kotona?

Talvea on vielä jäljellä

Ääni & Kuva
Scroll to Top