Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Philips Hue Lily -ulkokohdevalaisin

Markkinajohtaja ihan syystäkin

Philipsin puutarhaspotit ovat laadukkaita ja toimivia - myös Suomen oloissa.

Julkaistu 10.08.2023 - 07:50
Philips Hue Lily -ulkokohdevalaisin
Pernille Redder

On vaikea sanoa, miltä tämä testi – tai koko älyvalojen markkina – näyttäisi, ellei Philips olisi esitellyt Hue-valojaan syksyllä 2012. Useimmat vetävät yhtäläisyysmerkin älyvalaistuksen ja Huen välille, mikä luo paineita merkille.

Onneksi pieni Lily-spotti pärjää suurten odotusten paineessa. Lily on paitsi osa hyväksi havaittua järjestelmää, myös valmistettu kestävistä ja laadukkaista materiaaleista.

Maapiikki on metallia, mistä saa tässä testissä plussaa. Philips on testin ainoa, joka tarjoaa maapiikkiin pienen jatkopalan, jonka avulla valon saa elegantisti nostettua maan pinnalta kymmenisen senttiä ylöspäin. Kätevää, jos haluaa sijoittaa valon heinikkoon tai ei halua sen uppoavan hankeen heti ensilumen tultua.

Mainos
HueSpyd
Philips Hue -sarjan spottivalo on testin ainoa maapiikin ja valaisimen väliin ruuvattavalla jatkopalalla varustettu malli. Kuva: Pernille Redder

 

Aloituspaketti

Philips Hue Lily -spotit myydään aloituspakkauksessa, joka sisältää kolme valaisinta ja virtalähteen. Lisävalaisimia on saatavilla yksitellen, ja yhteen virtalähteeseen voi liittää kaikkiaan viisi valoa.

Valaisimet saa hehkumaan samassa sävyssä tai eri väreissä. Philips Hue -sovelluksessa on tarjolla lähes loputtomasti valmiita valaistusasetuksia, joten puutarhan valaistuksessa voi päästää luovuuden valloilleen. Miten olisi vaikkapa revontuliasetus turkooseilla ja vihreillä sävyillä?

Bridge

Alusta asti Philips Hueen on kuulunut Bridge-niminen keskusyksikkö, joka on välttämätön hankinta, mikäli haluaa saada järjestelmästä kaiken mahdollisen irti. Ilman Bridgeä valot saa manuaalisesti päälle ja pois ja värejä ohjattua sovelluksesta.

Bridge yhdistetään reitittimeen suoraan Ethernet-kaapelilla, ja sen avulla koko kodin Hue-valoja voi ohjata yhdestä paikasta. Silloin myös puheohjaus onnistuu.

HueRGB
Hue-sovelluksessa on miljoonia värivaihtoehtoja. Kuva: Pernille Redder

Etäisyys aiheuttaa ongelmia

Meistä on hankalaa, että ulkovalot pitää yhdistää talon keskellä sijaitsevaan Bridgeen.

Yhteys katosi, kun veimme spotit puutarhan perälle. Wiz on ratkaissut ongelman edellyttämällä verkkoyhteyttä vain asennuksen aikana, mutta ei jatkuvasti.

Yksi ratkaisu yhteysongelmaan on sijoittaa Bridgen ja kaukaisimpien Hue-valojen välille yksi tai useampi Hue-spotti, jolloin kantama laajenee. Eli pitää ostaa lisää saman valmistajan tuotteita…

Yhteenveto: Philips Hue Lily

Turvallinen ja hyväksi havaittu järjestelmä, joka säilyy markkinoilla vielä pitkään. Lily on laadukas spottivalo, mutta etäisyys sisätiloissa olevan Bridgen ja ulkovalojen välillä voi tuottaa yhteysongelmia.

 

Karakter
Philips Hue Lily -ulkokohdevalaisin
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Osa Philipsin valtavaa ja toimivaa Hue-älyvalaistusjärjestelmää, jota on kehitetty jo 10 vuoden ajan. Toimii parhaiten, kun ostaa myös Bridgen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Sydän paikallaan

Älykäs laturi sähköautolle

Kokkaa kuin ammattilainen

Jäljitä arvotavarasi helposti

Ääni & Kuva
Scroll to Top