Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Xbox One X

Maailman tehokkain pelikonsoli

Microsoft pullistelee lihaksiaan muiden edessä.

Julkaistu 08.12.2017 - 11:26
Xbox One X
Mikael Hansen

Microsoft esitteli maailman tehokkaimman pelikoneen Xbox One X:llään. Toisin sanoen luvassa on mahtavimmat grafiikat, joita missään konsolissa on tähän asti nähty – ainakin jos käytössä 4K HDR -televisio. Meillä ei ollut, joten lainasimme sellaista Philipsiltä. Ilman 4K-tv:täkin voi toki pelata, mutta silloin konsolin potentiaali ei pääse kunnolla esille.

Xbox One X Console Controller FrontTilt Top 25439
Kuva: Valmistaja

 

Kolmannen sukupolven One

Xbox One X näyttää aivan samalta kuin edeltäjänsä One S, väriä lukuun ottamatta. Siitä löytyy samat liitännät ja UHD Blu-ray-soitin. Sama kömpelö valikkosysteemikin on paikallaan, tosin se toimii jouhevammin tässä. Suurin ero entiseen löytyy kuoren sisältä: RAM-muistia on enemmän ja prosessori on tehokkaampi. One S pystyi toistamaan pelejä vain 1080p-resoluutiolla, mutta One X kykenee myös 4K-laatuun, aivan kuten Sony on tehnyt jo vuoden ajan PS4 Pro -koneellaan. 4K-tuella toimivat pelit on varustettu merkinnällä ”Xbox One X Enhanced”.

Mainos

Kehittäjän vastuu

Konsolin lisäpaukut aktivoidaan ohjelmistopäivityksellä. Niitä julkaistaan jatkuvasti, ja ne vievät paljon tilaa kovalevyltä, johon mahtuu vain 1 TB:n verran tavaraa. Yleensä päivitykset koskevat tarkempia tekstuureita, korkeampaa resoluutiota ja nopeampaa kuvanopeutta. Kaikki pelit eivät selviydy tästä kaikesta kerralla, joten joskus on tehtävä valinta sen mukaan, haluaako korkeampaa resoluutiota vai korkeamman fps-luvun tuoman sujuvamman kuvanlaadun. Valitsipa kumman vain, saa joka tapauksessa pehmeämmän ja saumattomamman kokemuksen kuin vanhoilla laitteilla. Ikävä kyllä Microsoftia vaivaa sama pulma kuin Sonya. Koska One X on jatkokehitelty malli vanhasta laitteesta, pitää kaikkia sille sopivia pelejä pystyä pelaamaan myös ensimmäisen ja toisen sukupolven koneilla. Se estää X:ää puhkeamaan täyteen loistoonsa, vaikka muuten se olisi voinut helposti lähteä omaan suuntaansa edeltäjiin nähden.

97d186475560d2f887d4b462d9cc31dca9b9c721 25425
Kuva: Valmistaja

 

Johtopäätökset

One X on nopeasti tiivistetty: Jos haluat tämän hetken tehokkaimman pelikonsolin eikä kotoa vielä löydy Xbox One -mallia, on One X tietenkin selvä valinta. Eikä ole väliä, onko olohuoneessa 4K-tv vai ei. Konsoli puhaltaa elämää vanhoihin peleihin ja tarjoaa suuremman ja saumattomamman pelikokemuksen. Se, onko kallis hinta perusteltu, selviää vasta pitkässä käytössä. Tällä hetkellä epäilystä ei kuitenkaan ole. Xbox One on varma hitti, muutamin varauksin.

Ääni & Kuva kiteyttää

Xbox One X on ennennäkemätön pelikone, jossa on paljon potentiaalia. Pelaaminen onnistuu aidolla 4K:lla ja jopa 60 fps:n nopeudella. Peliohjain istuu käteen todella kauniisti. Pelejä, jotka todella hyödyntäisivät konsolin potentiaalin, ei ole. Kallis hinta ja liian pieni kovalevy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Nyt on nopea netti!

Mainio työkone kohtuuhintaan

Pelikannettavat kohtuubudjetilla

Mesh-reititin seinälle

Voitto kouraan

Loistava lähietäisyydeltä

Ääni & Kuva
Scroll to Top