: Nintendo Switch

Ei lintu eikä kala

Nintendo Switch ei ole kuten muut pelikonsolit, vaan ainutlaatuinen kokemus!
Ääni & Kuva kiteyttää
Kuten aina, on Nintendo ilahduttavan innovatiivinen ja ajattelee asioita eri tavalla. Switch on insinöörintyön taidonnäyte, jolla on paljon potentiaalia.
Switch ei kisaa graafisesti samalla linjalla Sonyn ja Microsoftin kanssa. Kannettavalla asetuksella akunkesto on heikonpuoleinen, ja olisimme kaivanneet mahdollisuutta liittää konsoliin langattomat kuulokkeet.
Faktat

6,2-tuumainen multitouch-kosketusnäyttö (720p)

Switch-latausasema

Oikea ja vasen Joy-Con

HDMI, 1 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, USB-C-portti latausta varten, 3,5 mm:n minijakki, wifi, Bluetooth 4.1, kiihdytysmittari/gyroskooppi/valosensori

32 GB muistia, 4 GB RAM, max. 2 TB MicroSD

Akunkesto: jopa 6 tuntia

Mitat/Paino: 102 x 239 x 14 mm/398 g

Verkkosivusto: nintendo.fi

Hinta: 350 €

Mainos
Mainos

Nintendo hylkää jälleen pikselirallin keskittyäkseen innovaatioihin ja kosketusnäyttöohjaukseen 6,2-tuumaisella näytöllään. Laite näyttää tabletilta mutta on pelikonsoli, jota voi käyttää niin kotona kuin reissussakin. Näytön sivuihin saa kiinni Nintendon Joy-Conit. Niitä voi käyttää myös langattomasti, yksi kumpaakin käteen. Jos kourat ovat kovin isot, ne liukuvat helposti sormien välistä. Myös napit ovat kammottavan pienet ja etenkin vaaka-asennossa käytettäessä Joy-Con-ohjaimeen tulee helposti näppäilyvirheitä.

Kuva: Valmistaja

 

Ei 4K:ta

Näytön resoluutio on 720p. Kuva on tarkka ja värit ja kontrasti hyvät. Jos haluaa pelata suuremmalla näytöllä, saa konsolin kiinni televisioonkin. Silloin Switch nostaa kuvanlaadun 1080p-resoluutioon. Kolmas tapa käyttää laitetta on kiinnittää sen taakse pieni tukijalka, jolloin sen saa pöydälle, mutta jalka on niin ohut ja heiveröinen, että tämä vaihtiehto ei oikein toimi.

Kuva: Valmistaja

 

Vahvuutena pelikatalogi

Kun Switch lanseerattiin, oli sille vasta vähän pelejä, mutta sen Nintendo on korjannut hyvin. Uusimpana pelinä on Mario Odyssey, joka saa huippupisteet nerokkaasta designistaan ja pelimaailmastaan. Myös kolmannen osapuolen kehittäjät ovat löytäneet Switchin, ja kädessä pidettävällä minikonsolilla voi nyt pelata sellaisia pelejä kuin Doom ja Elder Scrolls. Nämä versiot eivät tietenkään ole samaa luokkaa kuin PS4:llä tai Xbox Onella pelatessa, mutta käsikäyttöiseksi laitteeksi ne toimivat yllättävän hyvin. 2018 näyttää Switchin suhteen valoisalta. Pelejä voi edelleen pelata pieniltä kaseteilta tai ladata sisäiseen muistiin – jota voi laajentaa MicroSD-kortilla.

Annons

Johtopäätökset

Nintendo ei oikein voi verrata Sonyyn tai Microsoftiin, sillä Nintendo pelaa omilla säännöillään ja vie voiton innovatiivisen designinsa sekä suuren ja tunnetun pelikataloginsa ansiosta. Konsoli on myös kohtuuhintainen ja siten houkuttelevampi vaihtoehto lapsille ja nuorille. Jos Mario ja muut söpöt hahmot ovat suosikkejasi, et voi välttyä japanilaiselta hybridikonsolilta.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Myös tässä testissä

Xbox One X

Maailman tehokkain pelikonsoli

Microsoft pullistelee lihaksiaan muiden edessä.

Xbox One X on ennennäkemätön pelikone, jossa on paljon potentiaalia. Pelaaminen onnistuu aidolla 4K:lla ja jopa 60 fps:n nopeudella. Peliohjain istuu käteen todella kauniisti.
Pelejä, jotka todella hyödyntäisivät konsolin potentiaalin, ei ole. Kallis hinta ja liian pieni kovalevy.

Sony PlayStation 4 Pro

Outo väliversio

PS4 Pro ei oikein tiedä, mikä sen kuuluisi olla.

Vahvempi sisus tarjoaa parempaa kuvanlaatua, kunhan omistaa sopivan tv:n. 4K ja HDR näyttävät häikäisevän hyviltä, jos pelit on optimoitu niille.
Olisimme kaivanneet UHD-Blu-ray-soitinta. 1 TB:n kovalevy on liian pieni. On epäselvää, mitkä pelit tukevat konsolia ja mitä niistä saa irti.

Vastaa

Mikael Hansen