Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Samsung XE340XDA-KA1SE

Muovinen mutta mukava

Samsungin Galaxy Chromebook Go kulkee mukana minne vain ja on mahtavan helppokäyttöinen. Näyttö on pieni pettymys.

Julkaistu 30.08.2023 - 12:00
Samsung XE340XDA-KA1SE
Natasja Broström

Samsungin harmaa Galaxy Chromebook Go on hyvin suunniteltu kannettava. Go-mallin 1,45-kiloinen litteä runko ja pyöristetyt muodot miellyttävät silmää.

Muovista vaikutelmaa ei tosin pääse pakoon. Galaxy Go on läpäissyt useita Mil-STD-810G-testeja, joissa konetta pudotellaan ja tärisytetään, mutta en silti luottaisi kannettavan kestävyyteen. Muovin etuna on toisaalta sen keveys.

samsung chromebook 1
Muiden muassa Wi-Fi 6:n ja 720p webkameran ansiosta Galaxy-kannettava on hyvä valinta opiskeluun. Kuva: Samsung

Mustaa mustalla

Kun kannen avaa, koneen musta sisus paljastuu. Näytön kehys ja koko pohja ovat samaa mattamustaa muovia. Näppäimet ovat isot ja mukavat käyttää. 14 cm:n (diagonaali) kosketuslevy on hiukan turhan iso ja voi häiritä kirjoittamista, jos ranne tai peukalo vahingossa osuu siihen.

Mainos

Näppäimet eivät ole sileää ja kovaa muovia, vaan jokseenkin karkean tuntuiset, mutta näppäimistö tottelee kuitenkin käskyjä tunnollisesti.

Samsungin Chromebookin näyttö sen sijaan tuottaa pettymyksen. 1 366 x 768 eli 780p:n resoluutio ei tarjoa kummoisia elämyksiä eikä näyttö ainakaan sovi ulkona auringonpaisteessa käytettäväksi.

samsung chromebook 2
Samsungin Galaxy Chromebook Gon saa asetettua vaakatasoon, mikä ei auta muutenkin himmeän näytön näkemistä. Kuva: Natasja Broström

Koneen muut speksit, kuten Intel N4500-prosessori ja 4 GB:n muisti alleviivaavat koneen sopimattomuutta peli- tai videokäyttöön. Lempinimi Gon mukaisesti koneessa on sentään Wi-Fi 6 -tuki, SIM-korttipaikka ja Bluetooth 5.1.

Yhteenveto

Galaxy Chromebookin prosessori ei suostunut Geekbench 6 -testiin, joten sen sijaan teimme sille Octane 2.0 -testin. Siitä tuli 25 644 pistettä singlecorella ja 108 667 molemmilla ytimillä. Tulos asettaa Galaxy Gon samaan linjaan 5. sukupolven i5-prosessorilla varustettujen kannettavien kanssa.

samsung chromebook 3
Samsung Galaxy Gon näyttö taipuu 90 astetta pöytää vasten, ja sitä suurempi kallistus nostaa koneen reunaa tasolta, kuten Asuksenkin Chromebookin kanssa käy. Kuva: Natasja Broström

Benchmark-tulokset eivät tee vaikutusta, mutta Samsungin Chromebook ei yritä myöskään esittää parempaa kuin on. Kannettava on tarkoitettu kevyeen pilvityökentelyyn, ei Call of Dutyn pelaamiseen tai 4K-videoiden katseluun.

Karakter
Samsung XE340XDA-KA1SE
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Kätevästi mukana kulkeva Chromebook, joka suoriutuu useimmista opiskelijan tarvitsemista tehtävistä vaikkapa kahvilassa. Hyvä näppäimistö ja tyylikäs muotoilu. Vertailun kevyin! Muovisuus tuntuu ja näkyy. Ei mikään ruutitynnyri, vaan kone perustehtäviin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Pelikannettavat kohtuubudjetilla

Mesh-reititin seinälle

Voitto kouraan

Loistava lähietäisyydeltä

Elämyksellisin pelinäyttö?

OLED-pelinäytöissä vihdoinkin valinnanvaraa

Ääni & Kuva
Scroll to Top