Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Asus Chromebook CM1402FM2A

Tyylikäs työjuhta

Vertailun tyylikkäimmällä koneella on hyvä näyttö, mutta pöljät valinnat kumoavat hyviä: huono näppäimistö ja raskas paino heikentävät työskentelymotivaatiota.

Julkaistu 30.08.2023 - 12:00
Asus Chromebook CM1402FM2A
Natasja Broström

Pelaajien silmiin Asus Chromebook CM14 Flip saattaa tuntua tutulta. Kulmikas tummanharmaa muotoilu tuo nimittäin vähän mieleen PlayStation4:n, joka oli vielä kompakti ennen konsolin kasvamista PS5:n mittoihin.

Kuoren alla piilee keskitasoinen MediaTek Kompanio 520 -prosessori kahdeksalla ytimellä ja 8 GB:n työmuistilla. CM14 Flip onkin spekseiltään vertailun suorituskykyisin.

14-tuumainen FHD-näyttö on hyvä ja selkeä ja selvästi testin paras tehokkaaseen työskentelyyn. Joidenkin makuun näyttö voi olla liian kiiltävä, mutta edes kirkkaassa valaistuksessa se ei heijastele häiritsevästi.

Mainos

Täyttä höyryä eteenpäin

Benchmark-testimme osoitavat CM14:n olevan nopea testin muihin Chromebookeihin verrattuna. YouTube-videot pyörivät tökkimättä eivätkä videopuhelutkaan jää änkyttämään. Näytön kuvanlaadussa on mukavaa syvyyttä ja kontrastia.

Asus chromebook 1
Meistä Asuksen taittuva Chromebook Flip on testin tyylikkäin. Kuva: Asus

Tallennustilaa on 128 GB, joten koneella voi tehdä muutakin kuin käyttää Googlen Office-paketin pilvitilaa ja sovelluksia. Videoiden ja valokuvien tallentaminen sekä pelien lataaminen ei ole tällä koneella aivan mahdottomuus.

Wi-Fi 6 ja Bluetooth 5.3 tekevät Asuksen Chromebookista sopivan myös vaikkapa junassa työskentelyyn. Akkutestissä CM14 Flip yltää luvattuun 15 tunnin akunkestoon.

Ala-arvoinen näppäimistö

Chromebook CM14 Flip on sen sijaan unohtanut panostaa näppäimistöön. Näppäimet ovat ärsyttävän pienet, ja niiltä harhautuu helposti 5,8-tuumaiselle kosketuslevylle. Rakenne tuntuu muoviselta, mikä on hassua siihen nähden, että kone muuten vaikuttaa laadukkaalta.

Toinen kummallisuus on näytön kallistuskulma. Jos näyttöä haluaa kallistaa yli 90 astetta, painuu sen alaosa tasoa vasten, jolloin kone nousee vähän ilmaan. Asento saa kannettavan keikkumaan pöydällä, kun sillä kirjoittaa. Jos kone taas on sylissä, tuntuu näytön reuna reisiä vasten ikävän terävältä.

Käännä ylösalaisin

Nimensä mukaisesti Chromebook CM14 Flipin voi kääntää ylösalaisin ja käyttää sitä tabletin tapaan. Tässä asennossa kaiuttimien sijoittelu tuntuu loogisimmalta, sillä ne on sijoitettu pohjaan.

Asus chromeboook 2
Teltta-asennossa Flip toimii videoiden katseluun, videopuheluihin ja tablettikäyttöön. Kaiuttimet kuulostavat tässä asennossa paremmalta kuin perinteisessä kannettavakäytössä. Kuva: Asus

Kun näytön taittaa taakse teltta-asentoon, CM14 Flip toimii näppärästi videoiden katseluun ja Meet-puheluihin. Jos haluaa käyttää konetta tablettina, joutuu pettymään, sillä 1,56-kiloista konetta ei ole kiva pitää kädessä.

Yhteenveto

Octane 2.0 Plus -testi sijoittaa Asus Chromebook CM14 Flipille singlecorella 6. sukupolven Intel i5-2520M:n alapuolelle. Multicorella pääsee jo melkein 7. sukupolven i5-7300U:n tasolle. Hintaan nähden ihan hyvä suoritus.

Asus Chromebook CM14 Flip tarjoaa hyvän näytön ja kone toimii nopeasti. Ääni on oudon ontto, kunnes näytön kääntää ympäri.

Asus chromebook 3
Näyttö nostaa koneen pohjan ylös tasolta, kun sen taittaa yli 90 asteen kulmaan. Se saa koneen heilumaan kirjoittaessa. Kuva: Natasja Broström

Kannettava on yllättävän painava, mikä syö ideaa tablettikäytöltä. Se on harmi, sillä näytön hyvä kontrasti ja kirkkaat värit olisivat muuten toimineet hyvin tablettina.

Karakter
Asus Chromebook CM1402FM2A
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Työjuhta, jolla on pitkä akunkesto. Hyvä näyttö. Vedenkestävä näppäimistö. Kosketusnäytölle voi piirtää kynällä. Painava tablettikäytössä. Näytön kääntäminen nostaa pohjaa, mikä tekee kirjoittamisesta hankalaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mainio työkone kohtuuhintaan

Pelikannettavat kohtuubudjetilla

Mesh-reititin seinälle

Voitto kouraan

Loistava lähietäisyydeltä

Elämyksellisin pelinäyttö?

Ääni & Kuva
Scroll to Top