Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Wattson Audio Madison: minikokoinen verkkosoitin

Wattson Audio Madison on kooltaan pieni, mutta sveitsiläisellä tarkkuudella tehty verkkosoitin lupailee suurta ääntä.

forfatter
Julkaistu 11.04.2022 - 08:45

Sveitsiläinen Wattson Audio on työskennellyt pandemian ajan kiivaasti kompaktin Madison-verkkosoittimensa kimpussa. Pikkusoitin sisältää koostaan huolimatta sisäänrakennetun DA-muuntimen sekä ”ehtaa highend-arkkitehtuuria ja -signaalinkäsittelyä”. Se viitannee muun muassa huolellisesti valikoituihin komponentteihin.

wattson audio madison psi on the rock scaled 1
Kuva: Wattson Audio

Roon-käyttäjät arvostanevat sitä, että Madison on Roon Ready ja tukee Tidalia, Qobuz, internetradiota ja UPnP:tä omalla sovelluksellaan. Suoratoisto onnistuu myös AirPlayn kautta. Soittimessa on sekä kiinteä että vaihteleva ulostulo, jonka voi aktivoida sovelluksesta. Sen ansiosta esivahvistinta ei tarvita, vaan riittää, että Madisonin kytkee suoraan tehovahvistimeen tai aktiivikaiuttimiin.

Volyymisäädintä painamalla saa vaihdettua sisääntulosta toiseen, ja Wattson on kuulemma erityisen ylpeä sulavasta volyymisäätimestään. Tarjolla on myös kuulokeliitäntä, jonka luvataan välittävän korkeatasoista ääntä. Veikkaamme, että kannattaa kuitenkin pysytellä melko kevyttehoisissa kuulokkeissa eikä rasittaa laitetta raskaan sarjan planaarikuulokkeilla.

wattson audio madison back side scaled 2
Kuva: Wattson Audio

 

Kaksois-DAC

Madisonissa on kaksoismono-DAC per kanava, mikä tekee soittimesta tasapainoisen ja vaimentaa kohinaa. Kullakin DAC-piirillä on oma, tarkasti säädelty virtalähteensä. Ulostulojen suotimet ovat differentiaaliset, joten vaihesäröä on vähemmän. Wattson Audio käyttää huippuunsa hiottuja operaatiovahvistimia ja täysin symmetrisiä analogisia ulostuloja, joiden kerrotaan olevan ”parasta laatua”.

wattson audio madison gears scaled 1
Kuva: Wattson Audio

 

Oma sampling-algoritmi

Madisonissa Wattson Audio on käyttänyt omaa ”aikaoptimoitua samplingalgoritmiä”. Se kellotttaa sisään- ja ulostulevan signaalin minimoidakseen värinän. Digitaalisesta analogiseen muuntamisen tarkkuus on valmistajan mukaan parantunut ilman, että ”sisään tulevaa dataa muokataan millään lailla”.

wattson audio madison coax headset scaled 1
Kuva: Wattson Audio

 

… For our new Madison streamer, we have put all our know-how into action to seek the intensity of the analog restitution and to find the emotion of the musical message beyond technical considerations.

In use, the Madison must transmit the pleasure of listening to very high fidelity, with optimal ergonomics…

– Alexandre Lavanchy, Wattson Audio CEO

Wattson Audio Madison maksaa noin 3 200 euroa.

Wattson Audio Madison

• Proprietary streaming solution by engineered SA, bit perfect and asynchronous
• Support for PCM and DSD high-definition formats
• New up-sampling process with time-domain optimization, legacy of the famous Anagram Technology up-samplers
• Lossless LEEDH Processing volume control for direct connection to power amplifiers
• Adjustable bass response to compensate for speaker placement near walls
• Ultra-low phase noise oscillators
• One D/A converter chip per channel in dual differential mode
• Full-symmetric analogue output stages
• Very low-noise power supply circuits
• CNC-machined out of a solid aluminium block
• Design, manufacturing and assembling entirely made in Switzerland
• Dimensions (W x D x H): 174 x 185 x 47mm
• Weight: 1050g

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.
Upean kuuloinen stereovastaanotin Yamahan vastaanotin pystyy kaikkeen, näyttää upealta ja kuulostaa ilmiömäisen hyvältä.
Mikrofoni ulkoilmaäänityksiin DJI Mic lupaa studiotasoista ääntä langattomasti.
Edullinen levysoitin entistä paremmalla soinnilla Uusi Turn 3 MK2 on varustettu 2M Red -MM-äänirasialla ja sisäänrakennetulla phono-vaiheella.
Stereojärjestelmän sydän Modernissa stereojärjestelmässä vinyylilevyt ja striimaus elävät sulassa sovussa.
Vuoden kunniamaininta 2022 Electrocompanietin lähes 50-vuotisen matkan varrelle mahtuu lukuisia legendaarisia tuotteita.
Vahvistinkombo, johon kaikilla on varaa Vahvistinsetti monihuonekaiuttimen hinnalla? Kyllä vain, Tangent tarjoaa sellaisen.