Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Walkman palaa juppijuurilleen?

Sony on julkaissut kaksi uutta Walkman-soitinta, jotka ovat todella tyylikkäitä – ja todella kalliita.

/ 11.02.2022 - 09:35
Walkman palaa juppijuurilleen?

Meillä 1980- ja 1990-luvuilla kasvaneilla Sony Walkman läikähtää lämpimästi hifimuistoissamme. Ensimmäistä kertaa musiikkia oli mahdollista ottaa mukaan! Walkmania varten oli kuitenkin säästettävä pitkään, paitsi jos oli menestynyt ja rahakas juppi, joka halusi makeilla uusimmilla laitteilla.

Näin vuosikymmenten jälkeen Walkman on herännyt jälleen henkiin, vaikka kasetteja harva enää kuuntelekaan. Ja säästöpossulle on yhä asiaa, mikäli mielii hankkia uutuuden itselleen.

Sonyn julkaisemat kaksi uutta Walkmania ovat muotoilultaan ja teknologialtaan jotakin aivan poikkeuksellista. Niitä ei ole tarkoitettu massojen käyttöön, toisin kuin alkuperäisiä kannettavia kasetti- ja myöhemmin CD-soittimia. Hintaa soittimilla on nimittäin kannettavan tietokoneen verran – hyvän ja oikein todella hyvän kannettavan verran.

NW WM1ZM2 MDR Z1R Situation02 Large
Walkman aikuiseen makuun: Sony NW-WM1ZM2. Kuva: Sony

Huippumallin tarkempi nimi on Signature Series NW-WM1ZM2. Sisäpuolen elektroniikan lisäksi myös ulkopuoleen on panostettu: kuori on kullalla päällystettyä OFC-kuparia, joka on 99,99-prosenttisen puhdasta. Kuulostaa äärimmäiseltä, mutta Sonyn mukaan materiaalivalinnoilla on saavutettu vakaampi digitaalinen toimivuus ja jäykempi rakenne, minkä pitäisi tarkoittaa puhdasta ja isoa sointia.

NW WM1ZM frame Large
OFC-kaapelit ovat meille tuttu juttu, mutta Sony NW-WM1ZM2:n koko kuori on tehty happivapaasta kuparista! Kuva: Sony

Walkmaneista edullisempi, NW-WM1AM2, on puolestaan valmistettu alumiinista, joka myös vähentää elektronista kohinaa ja muita häiriöääniä.

NW WM1AM2 Situation04 Large
Sony NW-WM1AM2. Kuva: Sony

Molemmissa soittimissa vahvistimen virkaa hoitaa Sonyn oma täysin digitaalinen S-Master HX Digital Amp. Valmistaja painottaa, että siinä on käytetty vain huolellisesti valittuja kondensaattoreita ja lyijytöntä juotosta. Vahvistinosan ja kuulokeliitännän välinen liitos (tämän tasoisen soittimen kanssa käytetään tietenkin langallisia kuulokkeita!) on tehty kalliimmassa mallissa paksulla Kimber Kable -kaiutinjohtolla ja edullisemmassa AM2-mallissa tarkemmin määrittelemättömällä OFC-kaapelilla.

Silloin kauan kauan sitten, kun tämän jutun kirjoittaja oli vasta finninnaamainen teini, soitettiin Walkmanissa c-kasetteja. Nykymalliin musiikkia ladataan langattomasti Wi-Fin kautta ja ladataan HD Flac -tiedostoina sisäänrakennettuun muistiin (ZM2-mallissa 256 GB, AM2-mallissa 128 GB) tai microSD-kortille.

Ja sitten ne hinnat. NW-WM1AM2 kustantaa 1 500 euroa ja NW-WM1ZM2 hulppeat 3 800 euroa. Molemmat Sonyn soittimet tulevat myyntiin huhtikuussa.

John Hvidlykke
(s. 1964): Toimittaja. John on pyörinyt tekniikkatoimittamisen maailmassa jo vuodesta 1982 (!) ja LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 2013. Hän on työskennellyt monipuolisesti eri rooleissa ja eri medioissa sekä kirjoittanut kirjoja ja oppaita IT-puolelta. John kirjoittaa LB-sivustolle hifi-, kaiutin-, tietokone-, peli- ja historia-aiheista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yamahan vastaanottimille Roon-tuki

LG DukeBox - nykypäivän jukebox

Pink Floydia pyörimään!

Striimaa vinyylejä häviöttömästi

Vihdoin parempaa Spotify-ääntä?

Hyvästit MQA:lle?

Ääni & Kuva
Scroll to Top