Sonoksen uusi kaiutin on kuin taulu

Ikean ja Sonoksen yhteistyön uusin hedelmä on litteä Symfonisk-seinäkaiutin.
Mainos
Mainos
forfatter

Huhut Sonoksen ja Ikean Symfonisk-malliston laajenemisesta ovat pyörineet jo jonkin aikaa, ja nyt on saatu ainakin tietoa siitä, miltä uutuus tulee näyttämään.

Sitä ei vielä ole virallisesti julkistettu, mutta tuote näkyi jo hetken Ikean amerikkalaisilla verkkosivuilla.

Ikea-kaiutin, joka näyttää kehykseltä

Toistaiseksi olemme nähneet kaiuttimesta vain osia, mutta se näyttäisi olevan taulunkehys, jossa on sisäänrakennettu kaiutin. Perinteisen kuvan sijaan katsottavana on siis kaiuttimen kangaspäällys. Uudesta Symfonisk-kaiuttimesta on musta ja valkoinen värivaihtoehto. Kehys itsessään on 40 x 50 cm ja se on vain 5 cm paksu. Nettisivujen mukaan kangas olisi vaihdettavissa, joten ehkäpä luvassa on erilaisia kuvioita.

IKEA Symfonisk wall
Lähikuva uudesta Symfonisk-kaiuttimesta. Kuva: Ikea/Sonos

Ikean amerikkalaisilla sivuilla kerrotaan kaiuttimen suunnittelusta:

– Sonos on äänen asiantuntija ja meillä Ikealla on syvää ymmärrystä sisustuksesta ja kotona olemisesta. Yhdistelmä on siis erittäin hyvä, kun halutaan auttaa ihmisiä nauttimaan musiikin striimauksesta ja podcasteista ilman tilaa vieviä kaiuttimia, sanoo Symfonisk-kaiuttimen kehitykseen osallistunut Stjepan Begic.

Annons

– Haastamme toisiamme ja etsimme uusia ratkaisuja. Kuvakehyksen ja WiFi-kaiuttimen yhdistelmä on juuri sellainen; jotain, mitä emme olisi kumpikaan yksin tulleet keksineeksi.

– Tekemällä yhteistyötä suunnittelijoiden kanssa onnistuimme pitämään kehyksen kapeana ja piilottamaan syvemmän akustisen elementin sen taakse.  Yhdessö waveguiden kanssa loimme äänen, joka riittää täyttämään huoneen, vaikka näyttääkin tulevan litteästä kaiuttimesta, kertoo  Sonoksen Senior Principal Product Manager Sara Morris.

Ikean verkkosivuilla mainitaan myös, että kehyksen saa lisättyä Sonoksen laajempiin äänijärjestelmiin, kuten muutkin Symfonisk-mallit. Ehkäpä se toimisi hyvin surround-järjestelmän takakaiuttimena?

Symfonisk: hinta ja saatavuus

Emme vielä tiedä, milloin uusi Symfonisk olisi tulossa Suomeen, mutta Yhdysvaltain sivustolla sen hinnaksi ilmoitetaan 199 dollaria eli noin 165 euroa.

Lue myös: Ennakkokurkistus Sonos-kuulokkeisiin

Annons
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Vastaa