Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Sonoksen uusi kaiutin on kuin taulu

Ikean ja Sonoksen yhteistyön uusin hedelmä on litteä Symfonisk-seinäkaiutin.

forfatter
Julkaistu 04.06.2021 - 14:01

Huhut Sonoksen ja Ikean Symfonisk-malliston laajenemisesta ovat pyörineet jo jonkin aikaa, ja nyt on saatu ainakin tietoa siitä, miltä uutuus tulee näyttämään.

Sitä ei vielä ole virallisesti julkistettu, mutta tuote näkyi jo hetken Ikean amerikkalaisilla verkkosivuilla.

Ikea-kaiutin, joka näyttää kehykseltä

Toistaiseksi olemme nähneet kaiuttimesta vain osia, mutta se näyttäisi olevan taulunkehys, jossa on sisäänrakennettu kaiutin. Perinteisen kuvan sijaan katsottavana on siis kaiuttimen kangaspäällys. Uudesta Symfonisk-kaiuttimesta on musta ja valkoinen värivaihtoehto. Kehys itsessään on 40 x 50 cm ja se on vain 5 cm paksu. Nettisivujen mukaan kangas olisi vaihdettavissa, joten ehkäpä luvassa on erilaisia kuvioita.

IKEA Symfonisk wall
Lähikuva uudesta Symfonisk-kaiuttimesta. Kuva: Ikea/Sonos

Ikean amerikkalaisilla sivuilla kerrotaan kaiuttimen suunnittelusta:

– Sonos on äänen asiantuntija ja meillä Ikealla on syvää ymmärrystä sisustuksesta ja kotona olemisesta. Yhdistelmä on siis erittäin hyvä, kun halutaan auttaa ihmisiä nauttimaan musiikin striimauksesta ja podcasteista ilman tilaa vieviä kaiuttimia, sanoo Symfonisk-kaiuttimen kehitykseen osallistunut Stjepan Begic.

– Haastamme toisiamme ja etsimme uusia ratkaisuja. Kuvakehyksen ja WiFi-kaiuttimen yhdistelmä on juuri sellainen; jotain, mitä emme olisi kumpikaan yksin tulleet keksineeksi.

– Tekemällä yhteistyötä suunnittelijoiden kanssa onnistuimme pitämään kehyksen kapeana ja piilottamaan syvemmän akustisen elementin sen taakse.  Yhdessö waveguiden kanssa loimme äänen, joka riittää täyttämään huoneen, vaikka näyttääkin tulevan litteästä kaiuttimesta, kertoo  Sonoksen Senior Principal Product Manager Sara Morris.

Ikean verkkosivuilla mainitaan myös, että kehyksen saa lisättyä Sonoksen laajempiin äänijärjestelmiin, kuten muutkin Symfonisk-mallit. Ehkäpä se toimisi hyvin surround-järjestelmän takakaiuttimena?

Symfonisk: hinta ja saatavuus

Emme vielä tiedä, milloin uusi Symfonisk olisi tulossa Suomeen, mutta Yhdysvaltain sivustolla sen hinnaksi ilmoitetaan 199 dollaria eli noin 165 euroa.

Lue myös: Ennakkokurkistus Sonos-kuulokkeisiin

forfatter

Audun Hage

(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.
Nostalgiakaiuttimet herrain salonkiin Elipson Heritage XLS 11 on ranskalainen, mutta näyttää stereoiden kulta-ajan jenkiltä.
Parasta kuulemaamme Monitor Audion vihreät kaiuttimet ovat aikamoinen syntymäpäivälahja! Ne tarjoavat oikeasti kaiken yhdessä paketissa.
Keskihintaista ääntä kotikinoon Kuulostaako television lattealta ja heiveröiseltä? Testasimme viisi hyvää vaihtoehtoa parantamaan laimeaa bassontoistoa ja herättämään elokuvat eloon!
Kannettavaa kivaa Pikkuruisen Willenin äänen määrä on melkein yliluonnollinen ilmiö – miten jostakin näin pienestä voi lähteä näin iso ääni?
Sonyn suositeltavin soundbar? Sonyn keskitason soundbar vakuuttaa surroundillaan. Mutta pärjääkö HT-A5000 vertailussa Sonos Arciin?
Ilo irti television äänestä Useimmat televisiot kuulostavat sellaisenaan varsin latteilta ja kesyiltä. Käyttämällä soundbaria saa äänenlaatua parannettua huomattavasti, eikä investoinnin tarvitse edes olla kovin kallis!