Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Ennakkokurkistus Sonos-kuulokkeisiin

Huhut kertovat, että Sonos julkaisisi ensimmäisen kuulokemallinsa vuoden 2021 aikana. Kurkataanpa, miltä ne voisivat näyttää!

forfatter
Julkaistu 24.02.2021 - 12:38

Sonos tunnetaan langattomista kaiuttimistaan, soundbareistaan ja surroundsysteemeistään. Mutta kuulokkeita valmistaja ei ole – ainakaan vielä – tehnyt.

Alalla kiertää huhu, että Sonos saattaa olla kehittämässä omaa kuulokemalliaan, joka todennäköisesti olisi langaton vastamelukuuloke. Siis kuin tehty kisaamaan Sony WH-1000XM4:n, Bose NCH700:n ja Apple AirPods Maxin kanssa!

Sonos-kuulokkeet vuodelle 2021?

Huhut saivat pontta, kun saksalainen patenttivirasto Deutsches Patent- und Markenamt julkaisi Sonos-logolla varustettuja piirroksia kuulokkeista yhdessä uuden patenttihakemuksen kanssa.

Hakemus on päivätty joulukuulle 2020 ja se sisältää useita piirustuksia kuulokkeista. Niiden perusteella Sonos näyttäisi olevan tuomassa markkinoille over-ear-kuulokkeet plugi- ja USB-C-liitännällä.

Sonos-headphones-6-989x512 Sonos-headphones-5-887x2000 Sonos-headphones-4-989x1138 Sonos-headphones-989x512 Sonos-headphones-1-989x1291 Sonos-headphones-3-989x1138 Sonos-headphones-2-989x1253
<
>
Kuva: Deutsches Patent- und Markenamt

Millaisia Sonokselle ominaisia ominaisuuksia kuulokkeista voisi löytyäkään, jää nähtäväksi. Voisi kuvitella, että kuulokkeet olisivat integroitavissa olemassa olevaan Sonos-järjestelmään niin, että Sonoksen sovelluksen kautta voisi ohjata myös kuulokkeita ja käyttää samoja musiikkipalveluita (esimerkiksi Sonos Radiota) kuin talon kaiuttimetkin.

Kuulokkeet ovat toki edelleen vain vahvistamaton huhu: tällä hetkellä emme vielä tiedä, tuleeko niitä ollenkaan ja mitä ne maksaisivat, jos kauppoihin asti päätyvät. LB Ääni & Kuva oli yhteydessä Sonoksen Pohjoimaiseen PR-edustajaan, mutta – odotetusti – he eivät kommentoineet.

Lähteet: Deutsches Patent- und Markenamt, The Verge

Edulliset vastamelunapit Jabra Elite 4 on täyslangaton kuulokemalli, jolla on hyvät ominaisuudet ja huokea hinta.
Myrsky vesilasissa Argon Audio Quiet Storm näyttää kalliimmalta kuin onkaan, mutta ääni ei yllä ulkonäön tasolle.
Studiokuulokkeet edullisesti Beyerdynamic DT 900 Pro X sopii niin ammattilaisten kuin harrastajienkin käyttöön. Halpojenkin varusteiden kanssa toimivat kuulokkeet kuulostavat kalliimmalta kuin ovatkaan.
Kuulokkeet musiikin rakastajalle Sennheiserin päivitetyillä kuulokkeilla ulkonäkö on pysynyt ennallaan, mutta ääni on parempi kuin koskaan!
Audio-Technica panostaa täyslangattomaan äänenlaatuun ATH-TWX9 on erittäin hyvällä äänenlaadulla ja 360-äänellä varustettu täysin langaton nappikuulokemalli.
Voiko Utopiasta saada paremman? Focal on päivittänyt tinkimättömän Utopia-kuulokemallinsa. Onko siitä muka mahdollista saada vielä parempi?