Sony WH-1000XM4

Sony joutuu näköjään kisaamaan vain itseään vastaan, sillä ainoa, joka onnistui lyömään Sonyn edellisen vastameluvaltiaan, on WH-1000XM4!

Vastamelun uusi valtias - taas

Jo kahden vuoden ajan Sony on pitänyt hallussaan parhaan vastamelukuulokkeiden titteliä – kukaan ei ole päässyt lähellekään Sony WH-1000XM3 -mallin tasoa. Huippukuulokkeet ovat olleet täydellinen valinta lentokoneeseen, junaan tai mihin tahansa, missä on halunnut pitää hälyn ulkopuolella. Kuulokkeiden oma suhinakin on vähäisempää kuin kilpailijoilla (vaikkakin silti heikosti havaittavissa). Kompromissina on siedettävä imukuppitunnetta, joka todella tehokkaan vastamelun sivuvaikutuksena syntyy. Esimerkiksi Bose NCH 700:n käyttö tuntuu luonnollisemmalta, mutta vastamelukaan ei ole yhtä vahva.

 

Ei ehkä ihme, jos uudet Sony WH-1000XM4 kuulokkeet näyttävät aivan samalta kuin XM3-edeltäjänsäkin. Pieni NFC-merkki vasemmassa kupissa on muuttunut samanväriseksi kuin kuulokkeet muutenkin. Ja yksi nappi on vaihtanut nimeä: NC/AMBIENT on nyt CUSTOM. Muuttunut on nimittäin sen toimintakin: nappia voi käyttää myös puheavustajan aktivoimiseen. Vanhemmassakin mallissa se onnistuu päivityksen myötä.

Sony WH-1000XM4 on loistavan kuulokemallin entistäkin parempi versio. Ominaisuuksia on tullut lisää ja kuulokkeisiin voi vihdoin liittää kaksi laitetta samanaikaisesti, kuten useimmilla tämän hetken kilpailijoilla.

Tärkein ominaisuus on kuitenkin se, että maailman paras vastamelu on nyt vieläkin parempaa (tosin ero ei ole suuri). Myös äänenlaatu on parantunut entisestä.

On toki normaalia kehitystä, että uusi malli on parempi kuin entinen, mutta on aikamoista, ettei yksikään kilpailija ehtinyt tekemään tehokkaampaa vastamelua ennen Sonya itseään. Mitä muuta voimme tehdä kuin suositella ostamaan WH-1000XM4:n, Sonyn jälleen maailman parhaat vastamelukuulokkeet?

mainos
mainos
Sony WH-1000XM4
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös