Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Uusi kaiutinmerkki: Perlisten Audio

Amerikkalais-tanskalainen Perlisten Audio on tehty soittamaan kovaa ja puhtaasti.

forfatter
Julkaistu 22.03.2022 - 08:00

Aivan uusia kaiutinmerkkejä tulee vastaan melko usein, mutta kunnianhimoisia valmistajia, jotka valmistavat omat kaiutinelementtinsä, ovat harvinaisempia.

Perlisten Audio edustaa jälkimmäistä ryhmää. Yritys on perustettu Yhdysvalloissa jo 2016, mutta Pohjoismaissa merkki on uusi. Kotimaassaan kaiuttimet ovat saaneet hyviä arvosteluita, joten odotukset ovat korkealla.

Nimi on lyhenne sanoista ”Perceptual Listening”, jonka on tarkoitus olla aivan uudenlainen kuuntelukokemus. Yrityksen takana ovat amerikkalainen Daniel Roemer ja tanskalainen Lars Johansen, jotka ovat tuttuja muiden muassa Peerlessistä ja Miller & Kreiselista.

Perlistenin elementit on kehitetty ja valmistettu yrityksen omassa tehtaassa. Kaikki Perlisten-mallit toimivat suljettuina kaappeina tai bassoreflekseinä, ja niitä voi käyttää valmistajan subwooferin kanssa tai ilman.

Perlisten Audio painottaa kehittäneensä elementit tieteeseen pohjautuen ja jakavansa mielellään teknistä tietoa ja mittausdataa. Yritys esittelee ylpeänä taajuusmittauksiaan sekä impedanssi-, vaihe- ja säröilykäyriään.

Emme ole vielä saaneet tietoomme Perlistenin mallien hintoja, mutta kunnianhimosta päätellen merkki ei varmaan ole halvimmasta päästä. Brändi on myös ensimmäinen, joka on saanut THX Dominus -sertifikaatin. Se on uusi kotiteatteristandardi, joka edellyttää 120 dB:n äänenvoimakkuutta 184 neliön tilassa lähes täysin ilman säröä.

Suomeen Perlisten Audiota maahantuo AH-Hifisystems.

forfatter

John Hvidlykke

(s. 1964): Toimittaja. John on pyörinyt tekniikkatoimittamisen maailmassa jo vuodesta 1982 (!) ja LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 2013. Hän on työskennellyt monipuolisesti eri rooleissa ja eri medioissa sekä kirjoittanut kirjoja ja oppaita IT-puolelta. John kirjoittaa LB-sivustolle hifi-, kaiutin-, tietokone-, peli- ja historia-aiheista.
Testasimme B&O:n mahtavimman soundbarin Bang & Olufsenin uusin luomus Beosound Theatre on ehdottomasti hienoimpia soundbareja, jonka olemme nähneet ja kuulleet. Mutta hirvittävän kalliskin se on!
5 vinkkiä soundbarin käyttöönottoon Oletko juuri ostanut uuden soundbarin? Näillä vinkeillä soundbarin käyttöönotto sujuu kuin tanssi.
Nostalgiakaiuttimet herrain salonkiin Elipson Heritage XLS 11 on ranskalainen, mutta näyttää stereoiden kulta-ajan jenkiltä.
Parasta kuulemaamme Monitor Audion vihreät kaiuttimet ovat aikamoinen syntymäpäivälahja! Ne tarjoavat oikeasti kaiken yhdessä paketissa.
Keskihintaista ääntä kotikinoon Kuulostaako television lattealta ja heiveröiseltä? Testasimme viisi hyvää vaihtoehtoa parantamaan laimeaa bassontoistoa ja herättämään elokuvat eloon!
Kannettavaa kivaa Pikkuruisen Willenin äänen määrä on melkein yliluonnollinen ilmiö – miten jostakin näin pienestä voi lähteä näin iso ääni?