Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Uudet täyslangattomat Huaweilta

FreeBuds-perhe laajenee Pro 2 -mallilla.

/ 13.08.2022 - 05:42
Uudet täyslangattomat Huaweilta

Ranskalainen Devialet ja Huawei ovat julkaisseet seuraajan Huawei FreeBuds Pro -täyslangattomille: FreeBuds Pro 2 lupaa entistäkin parempaa äänenlaatua ja sopii tiedotteen mukaan ”kaikille”, olipa sitten hifistelijä tai arkisemmin musiikkiin suhtautuva kuuntelija.

FreeBuds Pro 2:n kanssa käyttäjä voi säätää ääntä automaattisesti oman korvakäytävänsä muotoon sopivaksi, samoin volyymia reaaliajassa ja kuulokkeiden istuvuutta – tavoitteena on luoda personoitu kuuntelukokemus.

LDAC-koodekin ansiosta musiikin kuuntelu onnistuu korkearesoluutioisena. FreeBuds Pro 2 on HWA- ja Hi-Res Audio Wireless -sertifioitu.

Huawei FreeBuds Pro 2
Aiemman sukupolven kuulokkeet oli saatavilla mustana, mutta nyt sen tilalla on elegantti Silver Blue. Kuva: Huawei

Kirkkaan ja tarkan diskantin luomiseksi kuulokkeissa on käytetty UHF-kalvoa – Huawein mukaan ensimmäistä kertaa koskaan kuulokkeissa. Sen lisäksi kuulokkeissa on neljällä magneetilla varustettu dynaaminen elementti keskirekisteriä ja matalampia taajuuksia varten. Taajuusalueeksi ilmoitetaan 14 Hz–48 kHz.

FreeBuds Pro 2 on tukee multipoint-yhdistämistä eli kuulokkeet voivat olla samanaikaisesti yhteydessä kahteen laitteeseen, mikä sujuvoittaa puheluihin vastaamista. Kuulokkeet voi liittää esimerkiksi tablettiin, kannettavaan tai älykelloon, ja yhdistämisen pitäisi sujua yhtä helposti, olipa kyseessä sitten HarmonyOS-, Android-, iOS- tai Windows-pohjainen laite.

Tehokasta vastamelua

Huawei FreeBuds Pro 2:n luvataan tunnistavan tarkasti ympäristön äänimaailman ja valitsevan automaattisesti parhaan vastameluasetuksen kulloiseenkin tilanteeseen. Triple Mic ANC -järjestelmän sanotaan parantavan vastamelua 15 % edelliseen sukupolveen nähden. Edes lentokoneen melun ei pitäisi häiritä musiikkikokemusta.

Huawei kertoo tiedotteessaan, että puheluiden vastamelutekniikka nimeltään Pure Voice tekee puheluista selkeitä erotellen ihmisen puheen tehokkaasti taustahälystä.

Akunkesto

Akunkesto on pidentynyt 30 minuuttia sitten viime näkemän ja on nyt 4 tuntia vastamelun ollessa päällä. Latauskotelosta saa kaiken kaikkiaan 18 tuntia soittoaikaa.

Jos vastamelua ei pidä päällä, riittää akku 6,5 tunniksi ja latauskotelon kanssa jopa 30 tunniksi. FreeBuds Pro 2:n latauskotelolla voi myös ladata puhelinta tai tablettia.

Hinta ja saatavuus

Huawei FreeBuds Pro 2 on saatavilla nyt noin 200 euron hintaan.

Åsa Warme
(s. 1972): Åsa päätyi vuonna 1995 vähän vahingossa töihin Elektronikvärlden-lehteen, joka sai sittemmin Ruotsissa LB-perheen nimen Ljud & Bild. 2013 Åsa päätti kokeilla siipiään toisaalla, työskenneltyään LB-toimituksessa projektinjohtajana, toimittajana ja toimituspäällikkönä. Alkuvuodesta 2021 hän palasi LB Ääni & Kuvaan freelance-kirjoittajana, joka keskittyy etenkin erilaisten hauskojen ja hyödyllisten vempaimien testaamiseen hieman eri vinkkelistä kuin kollegansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viime hetken lahjaidea: sankakuulokkeet

Vastameluttomat kuulokkeet - onko järkeä?

Parhaat kuulokkeet edullisesti

Highend-nappien budjettiversio

Technics lupaa kirkkaampaa ääntä puheluihin

Edullista vastamelua

Ääni & Kuva
Scroll to Top