Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Urbanista Phoenix – missä valo, siellä ääni

Aurinkokennojen ansiosta Urbanista Phoenixin soittoaika on melkeinpä rajaton.

forfatter
Julkaistu 15.08.2022 - 15:00

Kaksi ruotsalaisfirmaa, Urbanista ja Exeger, ovat yhdistäneet voimansa ja luoneet omien sanojensa mukaan maailman ensimmäiset valolla latautuvat täysin langattomat vastamelukuulokkeet nimeltään Urbanista Phoenix.

”Olemme innoissamme julkaistessamme maailman ensimmäisen Powerfoylella toimivan täyslangattoman kuulokemallin Urbanistan kanssa. Los Angeles -kuulokemalli asetti uuden standardin, ja käyttäjät ympäri maailmaa arvostavat kuulokkeita, joita ei tarvitse ladata seinästä”, toteaa Exegerin perustaja ja toimitusjohtaja Giovanni Fili.

Powerfoyle on Filin mukaan maailman ensimmäinen täysin kustomoitava aurinkokenno, joka sopii siksi erityisen hyvin audiotuotteisiin.

Urbanista Phoenix
Uutuuskuulokkeiden linjakas latauskotelo on päällystetty Powerfoyle-aurinkokennomateriaalilla, joka lataa koteloa jatkuvasti altistuessaan mille tahansa valolle sisällä tai ulkona. Kuva: Urbanista

Urbanistan sovelluksesta voi räätälöidä kuulokkeiden käyttöä ja ääntä. Sovelluksesta näkee myös lataustilanteen ja virrankulutuksen ja suositeltuja toimenpiteitä soittoajan pidentämiseksi.

”Phoenix kehittää teknologiaa edelleen ja luo mullistavan ja innovatiivisen äänikokemuksen. Olemme työskennelleet lujasti saadaksemme äänikuvan vastaamaan tätä tasoa. Kuulokkeet on suunniteltu tarjoamaan kristallinkirkasta ääntä ja vahvaa bassontoistoa, joka ei peitä keskirekisteriä ja diskanttia. Phoenixin sointia voi kuunnella mukavasti tuntikausia putkeen”, lupaa Urbanistan ääni-insinööri Axel Grell.

Urbanista Phoenix
Phoenix on saatavana kahdessa värissä: Midnight Black (musta) ja Desert Rose (vaaleanpunainen). Kuva: Urbanista

Urbanista Phoenix on vastamelukuulokemalli, joka suodattaa ympäristön äänet vastamelumikrofoniensa avulla. Niinpä musiikista ja puheluista pitäisi voida nauttia rauhassa ilman häiritsevää hälyä. Täyslangattomien akunkesto yhdellä latauksella on 8 h ja kotelosta 32 h. Aurinkokennojen lisäksi kotelon saa ladattua myös tavalliseen tapaan USB-C-kaapelilla.

IPX4-luokituksen saanut Phoenix sietää sadekuuron tai pari.

Hinta ja saatavuus

Urbanista Phoenix tulee kauppoihin loppuvuodesta 2022. Suositushinta on noin 150 euroa.

Åsa Warme

(s. 1972): Åsa päätyi vuonna 1995 vähän vahingossa töihin Elektronikvärlden-lehteen, joka sai sittemmin Ruotsissa LB-perheen nimen Ljud & Bild. 2013 Åsa päätti kokeilla siipiään toisaalla, työskenneltyään LB-toimituksessa projektinjohtajana, toimittajana ja toimituspäällikkönä. Alkuvuodesta 2021 hän palasi LB Ääni & Kuvaan freelance-kirjoittajana, joka keskittyy etenkin erilaisten hauskojen ja hyödyllisten vempaimien testaamiseen hieman eri vinkkelistä kuin kollegansa.
Nothingin uusi sukupolvi Täyslangattomat tarjoavat Hi-Res Audiota ja LHDC 5.0 -koodekin.
Edulliset vastamelunapit Jabra Elite 4 on täyslangaton kuulokemalli, jolla on hyvät ominaisuudet ja huokea hinta.
Myrsky vesilasissa Argon Audio Quiet Storm näyttää kalliimmalta kuin onkaan, mutta ääni ei yllä ulkonäön tasolle.
Studiokuulokkeet edullisesti Beyerdynamic DT 900 Pro X sopii niin ammattilaisten kuin harrastajienkin käyttöön. Halpojenkin varusteiden kanssa toimivat kuulokkeet kuulostavat kalliimmalta kuin ovatkaan.
Kuulokkeet musiikin rakastajalle Sennheiserin päivitetyillä kuulokkeilla ulkonäkö on pysynyt ennallaan, mutta ääni on parempi kuin koskaan!
Audio-Technica panostaa täyslangattomaan äänenlaatuun ATH-TWX9 on erittäin hyvällä äänenlaadulla ja 360-äänellä varustettu täysin langaton nappikuulokemalli.