Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Musiikkielämyksen lähteillä

Monet kasvavat nykyään ilman suhdetta fyysisiin medioihin. Elokuvat ja televisiot katsotaan ja musiikkia kuunnellaan kännyköistä ja tableteista, eikä fyysiselle soittimelle enää ole tarvetta.

/ 23.11.2017 - 14:27
Musiikkielämyksen lähteillä

Paitsi että levysoitinten myynti kasvaa yhä. On kulunut 10 vuotta siitä, kun kaikki olivat varmoja LP-levyjen hautaamisesta, mutta nyt vinyylisoittimia ja -levyjä myydään enemmän kuin pitkään aikaan.

CD-levyjenkin ostaminen on yhä mahdollista, mikäli sellaisia kaipaa. Jos CD-soittimelle ei ole enää tarvetta, nostaa digitaalinen muunnin eli DAC suoratoiston uudelle tasolle.

Radion kuuntelu ei mene muodista pois millään. Tänä päivänä asemia on enemmän kuin koskaan. Digiaika iski radiomaailmaan jo vuosia sitten, ja viime vuosina radiokanavat ovat tuplaantuneet.

 

Vuoden paras radio: Geneva Classic S

Arvio: 5

Hinta: 330 €

Verkkosivusto: fi.genevalab.com

930x465 Geneva Classic S FI

Paras ääni

Geneva on päivittänyt pienimmän mallinsa paremmalla äänellä ja tyylikkäällä puuviilulla. Classic S jatkaa muuten edeltäjänsä viitoittamaa tietä. Helppokäyttöisyys, hyvä laatu ja luokkansa paras äänenlaatu tekevät siitä parhaan pienen laitteen yhdessä paketissa. Ohjaus sujuu helposti kaukosäätimellä tai radion kosketuspaneelista.

Soundi on puhdas ja puhe erottuu selkeästi, kun kuuluvuus on hyvä. Antenni on irrotettavissa ja vaihdettavissa tehokkaampaan antenniin tai johdon, jos radiosignaali on heikko.

Lue koko testi: Geneva Classic S

 

Vuoden paras levysoitin: Rega Planar 6

Arvio: 6

Hinta: Alkaen 1 800 €

Verkkosivusto: hifistudio.fi

930x465 Rega Planar 6 FI

Referenssilevari

Planar 6 on levysoitin ihmisille, jotka arvostavat äänenlaatua yli ulkonäön. Regan soittimen voi ostaa käsintehdyn Ania-MC-äänirasian kanssa. Molemmat ovat piirun verran parempia kuin tämän hintaluokan laitteet yleensä. Yhdistelmä maksaa alle 2 000 euroa ja on ehdottomasti levysoitin, joka tästä hintaluokasta kannattaa valita. Ja sillä sipuli.

 

Vuoden paras edullinen DAC-muunnin: AudioQuest Dragonfly Black ja Red

Arvio: 6

Hinta Black: 100 €

Hinta Red: 200 €

Verkkosivusto: audioquest.com

930x465 Audioquest Dragonfly FI

Huima parannus ääneen

Tässä on edullisin tapa nostaa äänenlaatua. Audioquestin DAC isketään kiinni USB-porttiin, ja se parantaa tietokoneessa pyörivän Spotifyn tai Tidalin äänenlaatua huomattavasti. Mukana on myös kuulokevahvistin, joka antaa kuulokkeiden soundiin reippaan potkun. Dragonfly Black tarjoaa paremmat dynamiikat, jytymmän basson ja erottelevamman soundin. Dragonfly Red tuo mukaan lisäksi enemmän vivahteita ja kolmiulotteisemman soundin paremmalla fokuksella.

 

Vuoden paras DAC-muunnin: Ayre QX-5 Twenty

Arvio: 6

Hinta: 9 000 €

Verkkosivusto: ayre.com

930x465 Ayre QX 5 Twenty FI

Lyömätön muunnin

Miltä se kuulostaa? Mielettömän ihmeelliseltä. Tai oikeastaan, siinä ei ole mitään korvin kuultava ominaispiirrettä. Mutta silti ei ole epäilystäkään, etteikö Ayren sikakallis DAC nostaisi äänen uuteen ulottuvuuteen käytännössä millä tahansa laitteella. Sitä voi käyttää myös esivahvistimena, mikäli kuuntelee vain digitaalisista lähteistä – kannattaa istua alas enne kuin laittaa sen päälle. Se vapauttaa ja avaa musiikin tavalla, jollaista emme ole DAC-muuntimelta juurikaan kuulleet. Siinä missä muita vaivaa kliinisyys ja kuivakkuus, Ayre QX-5 Twenty todella päästää musiikin oikeuksiinsa.

Lasse Svendsen
Päätoimittaja. Lasse on työskennellyt LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 1999 ja ehtinyt urallaan kirjoittaa valokuvauksesta ja kameroista, hifistä sekä autoista erilaisiin norjalaisiin aikakauslehtiin. Intohimo alaan syttyi 1980 Garrard-levysoittimien, Tandberg-vahvistimen ja Jamo-kaiutinparin myötä. Lasse kirjoittaa LB Ääni & Kuvaan etenkin kameroista, hifistä, tietokoneista ja autoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yamahan vastaanottimille Roon-tuki

LG DukeBox - nykypäivän jukebox

Pink Floydia pyörimään!

Striimaa vinyylejä häviöttömästi

Vihdoin parempaa Spotify-ääntä?

Hyvästit MQA:lle?

Ääni & Kuva
Scroll to Top