Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

LSX II LT: edullisempi versio KEFin aktiivikaiutinsuosikista

KEF LSX II LT on esikuvaansa edullisempi aktiivikaiutinmalli.

/ 22.01.2024 - 10:41
LSX II LT: edullisempi versio KEFin aktiivikaiutinsuosikista

KEF on kehittänyt suositusta LSX II -olohuonekaiuttimestaan simppelimmän version. Uusi LSX II LT lupailee samaa äänenlaatua hurjasti halvemmalla hinnalla. Kaiutinelementit, vahvistin ja muu tekniikka on samaa kuin kalliimmassa versiossa, mutta kaikki on vain paketoitu yksinkertaisempaan pakettiin.

KEF LSX II LT 2-topaz
Kuva: KEF

Sekä musiikin kuunteluun että televisiolle

LSX II:n tapaan uusi LT-malli tarjoaa langatonta hifi-ääntä kompaktissa kuoressa, olipa lähteenä sitten elokuva tai musiikin suoratoistopalvelu. Kaiutin on nimittäin varustettu HDMI ARC -liitännällä, joka vastaanottaa television ääntä 16-bittisenä ja 48 kHz:llä. Musiikin striimaus onnistuu verkosta tai korkeampi resoluutio USB:n kautta.

Toiminnan ytimessä on jälleen tehokas vahvistin ja koaksiaalinen Uni-Q-diskantti/keskirekisterielementti, joka lupailee tarkkaa ja vivahteikasta äänentoistoa kaikkialle huoneeseen.

KEF LSX II LT 4 topaz scaled 1
Kuva: KEF

Simppelimmät ratkaisut = halvempi hinta

KEF on saanut uutuutensa hintaa pudotettua muun muassa valitsemalla edullisemman tavan kaiutinparin väliseen kommunikointiin. LSX II -mallissa kumpikin kaiutin vaatii oman virtalähteensä, ja ne keskustelevat keskenään langattomasti merkin oman matalaviiveisen yhteyden avulla. Uusi LSX II LT taas toimii siten, että vain toinen kaiutin kytketään pistorasiaan, ja kaiutinparin välillä kulkee kolmemetrinen C-Link-kaapeli. Ääni siirtyy 24-bittisenä 96 kHz:llä.

Kaapelin ansiosta kaiutinten sijoittelu on hieman joustavampaa, ja jos haluaa kaiuttimet etäämmäksi toisistaan, voi lisävarusteena ostaa 8-metrisen yhteyskaapelin.

Säästöä on saatu myös jättämällä MQA- ja Roon Ready -tuki pois, samoin kuin analoginen sisääntulo.

KEF KC62 subwoofer 2
KEF LSX II LT on varustettu subwoofer-ulostulolla. Kaiuttimet toimisivat hyvin vaikkapa KC62-subwooferin kanssa. Kuva: KEF

Subwoofer-ulostulo

Kalliimman version tapaan myös LSX II LT -mallissa on onneksi subwoofer-ulostulo, mikä voi olla tarpeen, jos kaipaa syvempää ja täyteläisempää bassontoistoa.

Lue myös: 6 jalustakaiutinta – Mieletön ääni, pieni kaiutin

KEF LSX II LT-topaz
Kuva: KEF

KEF LSX II LT: Hinta ja saatavuus

KEF LSX II LT -kaiutinpari maksaa 999 euroa, eli noin 500 euroa vähemmän kuin LSX II. LSX II LT:n värivaihtoehdot ovat tummanharmaa, valkoinen ja vihreä, ja malli on saatavilla 25.1.2024 alkaen.

Lue lisää: kef.com

Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sonosin ensimmäiset kuulokkeet pian kaupoissa?

Tämä on kaiutin

Sonos helpottaa arkea uuden sovelluksensa avulla

Uusi kotiteatterimallisto Sony Bravia Theatre

Edullinen Atmos-soundbar Denonilta

Vanhan B&O-kaiuttimen pikapäivitys

Ääni & Kuva
Scroll to Top