Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

LG:n lippulaiva-soundbarilla vieläkin isompaa ääntä

Soundbar S95QR tarjoaa runsaasti kanavia sekä Dolby Atmos-, DTS:X- ja IMAX Enhanced -ääntä.

forfatter
Julkaistu 25.12.2021 - 07:00

LG:n mukaan S95QR-soundbarin kokonaisteho on 810 wattia, jaettuna 9.1.5-konfguraation surroundkaiuttimiin. Jos viimeinen eli korkeuskanaviin viittaava numero hämmentää, niin se tulee soundbarin lisäkorkeuskanavasta, joka on sijoitettu keskelle. Ensimmäinen laatuaan! LG kertoo ratkaisun tekevän puheesta selkeämpää, kun se integroituu paremmin ylhäältä tulevaan äänikuvaan.

Jos kaipaa vieläkin isompaa ääntä, voi S95QR:n liittää yhteensopivaan LG:n televisioon ja käyttää tv:n  AI Sound Pro -toimintoa, jolloin myös television kaiuttimet osallistuvat äänimaiseman luomiseen.

Jotta kaikki kaiuttimet toimisivat ihanteellisesti toisiinsa nähden, tarjoaa S95QR tilakorjauksen, joka automaattisesti kalibroi äänen huoneen mukaan.

Lue myös: LG SN8YG – LG skarppaa

3D-ääniformaatti

Soundbar tukee sekä Dolby Atmosta että DTS:Xää ja on lisäksi IMAX Enhanced -sertifioitu. Viimeisin ei ole oma audioformaattinsa vaan enemmänkin laatusertifiointi, joka tarjoaa lisäksi muutaman lisäominaisuuden. IMAX Enhanced käyttää DTS:X:ää ääniformaattinaan.

S95QR on varustettu aivan uusilla kaiutinelementeillä, minkä lisäksi LG on päivittänyt kaiutinkammioita. Myös subwoofer on huomattavasti suurempi kuin ennen.

Takakaiuttimissa enemmän kanavia

Langattomien takakaiuttimien kanavat ovat lisääntyneet sitten viime näkemän, ja niitä on nyt kuusi: neljä etu/sivuelementtiä ja kaksi ylöspäin suunnattua. LG uskoo takakaiuttimien sopivan paremmin pieniin huoneisin, sillä niiden 135 astetta leviävä ääni mahdollistaa joustavamman sijoittelun.

Soundbarin langaton vastaanotin on tehokkaampi ja sietää entistä pidemmän etäisyyden pääyksikköön, subwooferiin ja takakaiuttimiin. S95QR:n saa yhdistettyä langattomasti televisioon käyttämällä Wowcast WiFi -lisävarustetta, joka mahdollistaa häviöttömän surroundäänen siirron.

 

LG Soundbar S95QR

LG Soundbar S95QR. Kuva: LG

Kotiteatteriääntä pelaamiseen

Pelaajat ilahtunevat siitä, että uutuuden HDMI-sisääntulo tukee vaihtelevaa virkistystaajuutta (VRR) sekä ääntä kuvan kansa jatkuvasti synkronoiva Auto Low Latency Modea (ALLM). Jotta näistä ominaisuuksista pääsee nauttimaan, on omistettava uusinta huutoa oleva pelikonsoli.

LG on tehnyt jälleen yhteistyötä Meridian Audion kanssa miksatakseen kaksikanavaisesta äänestä 7.1-surroundääntä musiikkiasetuksella.

Käskytä puheella

S95QR tukee Google Assistantia ja Amazon Alexaa, joten sen voi liittää osaksi puheohjattavaa älykotijärjestelmää. Kaiuttimia voi ohjata myös kännykkäsovelluksen kautta.

Ekompi soundbar?

LG:n mukaan laitteen elinkaaren hiilijalanjälkeä on pienennetty muun muassa pakkaamalla se täysin kierrätettävään paperipohjaiseen pakkaukseen ja käyttämällä tuotteen materiaaleissa kierrätysmuovia ja uutta komposiittimateriaalia, joka keventää kaiuttimia ja vähentää sitä kautta kuljetuspäästöjä.

Hinta ja saatavuus

LG Soundbar S95QR julkaistaan Las Vegasin CES-messuilla tammikuun alussa 2022. Emme vielä tiedä, milloin laite tulee kauppoihin ja mihin hintaan.

Lue lisää englanninkielisestä tiedotteesta.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.
Testasimme B&O:n mahtavimman soundbarin Bang & Olufsenin uusin luomus Beosound Theatre on ehdottomasti hienoimpia soundbareja, jonka olemme nähneet ja kuulleet. Mutta hirvittävän kalliskin se on!
5 vinkkiä soundbarin käyttöönottoon Oletko juuri ostanut uuden soundbarin? Näillä vinkeillä soundbarin käyttöönotto sujuu kuin tanssi.
Nostalgiakaiuttimet herrain salonkiin Elipson Heritage XLS 11 on ranskalainen, mutta näyttää stereoiden kulta-ajan jenkiltä.
Parasta kuulemaamme Monitor Audion vihreät kaiuttimet ovat aikamoinen syntymäpäivälahja! Ne tarjoavat oikeasti kaiken yhdessä paketissa.
Keskihintaista ääntä kotikinoon Kuulostaako television lattealta ja heiveröiseltä? Testasimme viisi hyvää vaihtoehtoa parantamaan laimeaa bassontoistoa ja herättämään elokuvat eloon!
Kannettavaa kivaa Pikkuruisen Willenin äänen määrä on melkein yliluonnollinen ilmiö – miten jostakin näin pienestä voi lähteä näin iso ääni?