Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Langatonta kotiteatteriääntä Philipsiltä

Philips esittelee uuden premium-soundbarin langattomine takakaiuttimineen.

/ 01.02.2022 - 10:30
Langatonta kotiteatteriääntä Philipsiltä

Philips on lanseerannut langattomien kotiteatterikaiutinten malliston, jota voidaan ohjata DTS Play-Fi -monihuonejärjestelmän ansiosta yhdestä sovelluksesta ja soittaa niillä valintansa mukaan samaa tai eri sisältöä.

Mallistoon kuuluvat Fidelio FB1 -soundbar, FW1-subwoofer sekä Fidelio FS1 -satelliittikaiuttimet. Erilliset kaiuttimet ovat strategisesti fiksu ratkaisu, sillä yhdistämällä ne soundbariin saa olohuoneeseensa aidon surround-äänen. Kompaktit FS1-kaiuttimet taipuvat muuhunkin kuin takakaiutinkäyttöön: yhtä voi käyttää vaikka keittiösoittimena tai soittaa kahdella kaiuttimella stereona. Subwoofer FW1 sopii käytettäväksi joko FS1:n tai FB1:n kanssa – tai molempien, jolloin saadaan 5.1-järjestelmä.

Ambilight

Philipsin televisioiden erikoisuus on ruudun sisällön värejä toistava Ambilight-valoefekti. Myös Fidelio FS1 -kaiuttimet on varustettu Ambilight-valoilla, jotka sykkivät samassa tahdissa ja sävyissä kuin television valaistus.

Premium

Fidelio on Philipsin premium-brändi ja siis valmistajan kalleimmasta päästä. Kaiuttimissa on käytetty oikeaa puuta, alumiinisia yksityiskohtia ja Muirhead-nahkaa.

Voisimme kuvitella kaiuttimien asettuvan vaihtoehdoksi Sonokselle ja muille vastaaville, mutta ennen hintatietojen julkistusta tämä on vain arvailua.

Philips FIDELIO FB1
Philips Fidelio FB1. Kuva: Philips

Atmos-soundbar Fidelio FB1

Fidelio FB1 on kapea 7.1.2-soundbar. Numero 2 viittaa korkeuskanaviin, eli laite tukee Dolby Atmos -ääntä ja heijastaa äänen katon kautta luoden kolmiulotteisen äänikuvan.

FB1 on ulkonäöltään minimalistinen ilmestys: harmaa soundbar on verhoiltu Muirhead-nahalla ja etuosa akustisesti toimivalla metalliverkolla. Muotoilunsa puolesta Fidelio FB1 sopii hyvin yhteen Philipsin highend-televisiomallien kanssa. Kaiutinelementtejä soundbarissa on 15, ja 310 watin vahvistintehon (RMS) ansiosta se täyttänee tavallisen kokoisen huoneen helposti äänellä.

Erilliset kammiot

Vasen, oikea ja keskikanava on sijoitettu omiin erillisiin kammioihinsa, jotta ääni pysyisi mahdollisimman selkeänä. Jokaisella kolmella kanavalla on D’Appolito-konfiguraation mukaan sijoitetut elementit, eli diskanttielementin molemmin puolin on keskirekisterielementit – näin eri taajuusreksiterien koherenssin pitäisi pysyä parempana.

Lisäksi soundbarin molemmilla reunoilla on sivukaiuttimet, jotka toimivat takakanavina ja osallistuvat suuremman surround-efektin luomiseen. Aiemmin mainitut korkeuskanavat ovat soundbarin yläreunassa toistamassa Dolby Atmos -ääniraitaa. Korkeuskanavat on sijoitettu vastakkaiselle puolelle kuin erillinen bassokammio, joka kätkee sisäänsä kaksi bassoelementtiä.

FW1 360 216frames RGB

Philips Fidelio FW1. Kuva: Philips

Langaton subwoofer Fidelio FW1

Philips Fidelio FW1 -subwoofer koostuu 8-tuumaisesta pohjaan sijoitetusta bassoelementistä ja kahdesta passiivisäteilijästä kaapin vastakkaisilla puolilla. Ne vähentävät paine-eroja, jotka syntyvät aktiivisen bassoelementin toimiessa, ja lisäksi tekevät bassontoistosta syvempää.

200-wattinen vahvistin (RMS) pyörittää bassoelementtiä. Philipsin mukaan basso on vakaa ja vivahteikas, ja sopii yhtä hyvin elokuviin kuin musiikkiinkin.

Phlips Fidelio FS1 LB scaled 1
Phlips Fidelio FS1. Kuva: Philips

Langaton kaiutin Fidelio FS1

Fidelio FS1 on kompakti langaton kaiutin, jota voi käyttää yksinään monokaiuttimena tai yhdistää kaksi kaiutinta stereoksi tai takakaiuttimiksi Fidelio FB1 -soundbarille ja Fidelio FW1 -subwooferille.

Kaiuttimen elementit on sijoiteltu aika erikoisesti: diskantti osoittaa eteenpäin, kun taas keskirekisteri on sijoitettu yläreunaan ja suunnattu ylöspäin. Pohjassa on pieni alas suunnattu bassoelementti, ja kaksi passiivisäteilijää tekevät bassontoistosta täyteläisempää ja syvempää. Kaiuttimella on 60-wattinen vahvistin (RMS), joka riittää täyttämään keskikokoisen huoneen äänellä.

Ylös sijoitetun keskirekisterin ideana on hyödyntää Atmos-ääniraitaa täydellisesti: keskirekisteri toimii takana korkeuskanavana, jolloin yhdessä soundbarin ja subwooferin kanssa kotiteatterijärjestelmä on jo tyyppiä 7.1.4. Odotamme kovasti pääsevämme testaamaan tätä!

FS1 noudattaa muotoilultaan samaa kaavaa kuin muut malliston laitteet ja on viimeistelty Muirhead-nahalla ja metallilla.

Kuten mainittua, on FS1 varustettu Philipsin Ambilight-televisioiden kanssa synkassa sykkivillä ledvaloilla, joten Ambilight-tunnelmavalaistuksen saa koko huoneeseen.

Saatavuus ja hinnat

Uuden malliston hintoja ei vielä ole julkistettu, mutta tuotteiden odotetaan saapuvan myyntiin ennen kesää.

philips.fi

Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käyttäjät raivoissaan uudesta Sonos-sovelluksesta

Sonosin ensimmäiset kuulokkeet pian kaupoissa?

Tämä on kaiutin

Sonos helpottaa arkea uuden sovelluksensa avulla

Uusi kotiteatterimallisto Sony Bravia Theatre

Edullinen Atmos-soundbar Denonilta

Ääni & Kuva
Scroll to Top