Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Klipschin uudet retrokaiuttimet: The Sevens ja The Nines

Klipsch The Sevens ja The Nines ovat langattomia aktiivikaiuttimia, joiden luulisi rokkaavan kunnolla.

/ 17.03.2023 - 14:50
Klipschin uudet retrokaiuttimet: The Sevens ja The Nines

Tehkää tilaa Klipschin uusille The Sevens- ja The Nines -kaiuttimille!

Klipsch The-Sevens-Top-View-Knobs-scaled
Kuva: Klipsch

Klipsch ole koskaan tehnyt neutraaleja kaiuttimia – dynamiikat herättävät musiikin eloon, ja siihen tarvitaan realistisen lujaa volyymia ilman, että äänikuva romahtaa. Lopputuloksena Klipsch on vastannut kovaäänisimpien kuulemiemme kaiuttimien valmistamisesta, mutta ääni on silti saatu pidettyä laadukkaana.

 

Klipsch on valmistanut kaiuttimia jo 1940-luvulta saakka, ja sen Heritage-sarjaan kuuluvat kaiuttimet flirttailevat alkuperäisten kanssa retromuotoilullaan. Esimerkiksi Heresy, Cornwall eikä vähiten Klipschorn ovat perinnemalleja, jotka ovat edelleen valikoimissa – joskin uusina versioina.

Hiljalleen valikoimiin on tullut myös aivan uusia kaiutinmalleja, jotka nekin ovat saaneet inspiraationsa Heritage-malleista. Esimerkiksi The Fives ja The Sixes näyttävät puuviiluineen niin retroilta, että on vaikea uskoa, millaista huippumoderneja teknologioita niissä onkaan käytetty. Ja sehän niissä juuri on niin siistiä!

Ja nyt kauppoihin on saatu vihdoin uusia malleja: iso The Sevens ja vielä isompi The Nines.

Klipsch The Nines Walnut Grilles with Sub in Lobby Large House Plants scaled 1 scaled 1
Klipsch The Nines. Kuva: Klipsch

Klipsch The Sevens

The Sevens on varustettu 6,5-tuumaisella bassoelementillä ja Tractrix-torvidiskantilla, jotka on pakattu kompaktiin puiseen kaappiin. Kaiuttimessa on Bluetooth, HDMI, digitaaliset sisääntulot ja levysoitinliitäntä, mikä tekee siitä täydellisen stereosysteemin, jolla onnistuu musiikin kuuntelu Spotifysta ja Tidalista. Kaiuttimet voi toki kytkeä myös televisioon.

Lue myös: Klipsch Cinema 1200 – Kotiteatterista jyrähtää!

Jokaisella kaiutinelementillä on oma vahvistimensa. Basso saa 80 watin tehot ja diskantti 20 wattia, eli yhteensä 100 wattia per kaiutin, ja volyymissa päästään 120 dB:iin asti. Se on kova! Hiljaisemmalla volyymilla dynaaminen taajuuskorjain voi tarjota enemmän bassoa, jolloin kaiutin vaikuttaa kokoaan suuremmalta.

Varsinaisesta syväbassosta ei voida puhua, sillä basso ulottuu 39 Hz:iin asti. Jos kaipaa matalampia taajuuksia, voi kaiuttimet yhdistää langattoman subwooferin kanssa.

Klipsch The-Sevens-Beside-Loft-Modern-Desk-2-scaled
Klipsch The Sevens. Kuva: Klipsch

Klipsch The Nines

Suurin kaiutinmalli The Nines tarjoaa kunnon 8-tuumaiset bassoelementit.

Toiminnoiltaan The Nines ja The Seven ovat samanlaiset digitaalisine, HDMI- ja levysoitinliitäntöineen sekä Bluetootheineen. Tehoja on kuitenkin enemmän, sillä bassolla on 20 wattia enemmän kuin The Sevens -mallissa, eli yhteensä 120 wattia per kaiutin.

The Nines on varustettu tehokkaalla Tractrix-torvidiskantilla. Äänenpainetta on 115 dB:n verran ja basso ulottuu 34 Hz:iin saakka. Myös tässä mallissa voi dynaamisella taajuuskorjaimella säätää bassoa isommalle hiljaisemmilla volyymeilla, mutta oikeaa syväbassoa saa vain subwooferin avittamana.

Klipsch The-Nines-Walnut-app-scaled
Klipsch The Sevens ja The Nines tottelevat sovellusta. Kuva: Klipsch

Klipsch The Sevens ja Klipsch The Nines: Hinnat ja saatavuus

Sekä The Sevens että The Nines ovat nyt kaupoissa ja saatavilla mustana tai pähkinäviilulla.

The Sevens -kaiutinpari maksaa 1 900 €, ja The Nines -kaiutinpari hieman enemmän: 2 300 €.

Lue lisää: klipsch.com

Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sonosin ensimmäiset kuulokkeet pian kaupoissa?

Tämä on kaiutin

Sonos helpottaa arkea uuden sovelluksensa avulla

Uusi kotiteatterimallisto Sony Bravia Theatre

Edullinen Atmos-soundbar Denonilta

Vanhan B&O-kaiuttimen pikapäivitys

Ääni & Kuva
Scroll to Top