Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Kestävä retkikaiutin B&O:lta

Tämän B&O-tuotteen kanssa ei tarvitse turhaan varoa: pieni Explore kestää vettä ja pölyä!

forfatter
Julkaistu 20.05.2021 - 09:07

Yleensä Bang & Olufsenin laitteet tunnetaan erittäin tyylikkäästä viimeistelystään ja laadukkaista materiaaleistaan. Beosound Explore on vähän erilainen B&O-tuote, sillä se on ennen kaikkea tehty kestämään kovempaakin käyttöä.

”Beosound Explore on tähän mennessä kestävin kaiuttimemme. Se on veden- ja pölynkestävä, siinä on pitkä akunkesto ja koostaan huolimatta äänenlaatu on erinomainen. Explore on täydellinen ratkaisu vaikkapa kesämökille viihdyttäjäksi tai ulkotreeneihin vauhdittajaksi”, kertoo Bang & Olufsenin Senior Vice President ja Head of Product Management Christoffer Poulsen.

Bang & Olufsenin mukaan Beosound Explore on markkinoiden ensimmäinen tyypin 2 anonisoidusta alumiinista valmistettu kaiutin, joten sen pitäisi olla erityisen kestävä.

Lue myös: Beolit 20 – B&O:n tyylikaiutin on kallis, kannettava ja kaunis

Exploressa on karabiinihaka, jonka ansiosta 600-grammaisen kaiuttimen saa kätevästi ripustettua reppuun. Siinä on fyysiset napit hipaisukytkinten sijaan, joten kaikki toimii, vaikka kaiutin olisikin märkä tai likainen.

Kaiutin on 12,4 cm korkea ja halkaisijaltaan 8,1 cm eli kooltaan suurin piirtein tomaattimurskatölkin kokoinen. Säilykepurkista poiketen siinä on kuitenkin 2 x 30 watin vahvistinteho, joka saattelee kaksi 1,8-tuumaista täysrekisterielementtiä 91 dB:n enimmäispaineeseen. Festarin leirintäalueella kaiutin ei ehkä kuulu joka paikkaan, mutta telttaretkellä metsässä se on vallan omiaan nostattamaan tunnelmaa.

Beosound Explore black
Beosound Explore on kutakuinkin tomaattimurskatölkin kokoinen kaiutin, jonka saa ripustettua reppuun karabiinilla. Kuva: Bang & Olufsen

Beosound Explore: hinta ja saatavuus

Beosound Explore -kaiuttimesta on kaupoissa jo musta antrasiitti ja vihreä väriversio, kesällä tulossa on vielä vaaleanharmaa. Hinta on noin 245 euroa.

 

forfatter

John Hvidlykke

(s. 1964): Toimittaja. John on pyörinyt tekniikkatoimittamisen maailmassa jo vuodesta 1982 (!) ja LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 2013. Hän on työskennellyt monipuolisesti eri rooleissa ja eri medioissa sekä kirjoittanut kirjoja ja oppaita IT-puolelta. John kirjoittaa LB-sivustolle hifi-, kaiutin-, tietokone-, peli- ja historia-aiheista.
Nostalgiakaiuttimet herrain salonkiin Elipson Heritage XLS 11 on ranskalainen, mutta näyttää stereoiden kulta-ajan jenkiltä.
Parasta kuulemaamme Monitor Audion vihreät kaiuttimet ovat aikamoinen syntymäpäivälahja! Ne tarjoavat oikeasti kaiken yhdessä paketissa.
Keskihintaista ääntä kotikinoon Kuulostaako television lattealta ja heiveröiseltä? Testasimme viisi hyvää vaihtoehtoa parantamaan laimeaa bassontoistoa ja herättämään elokuvat eloon!
Kannettavaa kivaa Pikkuruisen Willenin äänen määrä on melkein yliluonnollinen ilmiö – miten jostakin näin pienestä voi lähteä näin iso ääni?
Sonyn suositeltavin soundbar? Sonyn keskitason soundbar vakuuttaa surroundillaan. Mutta pärjääkö HT-A5000 vertailussa Sonos Arciin?
Ilo irti television äänestä Useimmat televisiot kuulostavat sellaisenaan varsin latteilta ja kesyiltä. Käyttämällä soundbaria saa äänenlaatua parannettua huomattavasti, eikä investoinnin tarvitse edes olla kovin kallis!